Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Urputný boj vyvrcholí pátým zápasem. Zlín se pokusí v Mladé Boleslavi dokonat obrat

Měla to být vyrovnaná série, a tak se také stalo. Souboj mezi Mladou Boleslaví a Zlínem rozhodne až pátý duel. Středočeši nevyužili příležitost ukončit předkolo play-off extraligy ve čtvrtém utkání, naopak Berani udrželi naději na postup do čtvrtfinále výhrou v prodloužení. Přímý přenos rozhodujícího utkání sledujte na webu ctsport.cz od 16:55 a ihned po skončení biatlonového přenosu také na programu ČT sport.

Lukáš Žejdl z Mladé Boleslavi střílí třetí gól do sítě Zlína
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Mladá Boleslav v deváté extraligové sezoně útočí na třetí účast ve čtvrtfinále. Dosud se tam dostala jen v letech 2015 a 2016. Rozhodující pátou bitvu v play-off prožila v nejvyšší soutěži jen jednou  před dvěma roky při třetí účasti v play-off podlehla v předkole Chomutovu 2:3 na zápasy, přestože vedla po dvou duelech venku 2:0. Rozhodující utkání na ledě Pirátů prohrála 1:2.

"Zápasy se Zlínem jsou pořád stejné. Je to urputný boj, v němž se šance střídají na obou stranách. Rozhodne pátý zápas a já si myslím, že to tak bude spravedlivé," uvedl trenér Mladé Boleslavi Miloslav Hořava.

Bitvu o každý kousek ledu očekává i zlínský trenér Robert Svoboda, ale příliš těžkou hlavu si z psychického vypětí nedělá. "My jsme si těch nervů během sezony užili až až," připomenul boj o desítku až do poslední chvíle. "Přes bojovnost a zarputilost chceme být šťastnějším týmem," dodal.

Zlín odjel do středních Čech v sobotu po obědě a dobrovolném tréninku. V zápase mu budou opět chybět obránce Tomáš Žižka i nejproduktivnější hráč týmu Jiří Ondráček, otazníky visí nad startem dalšího útočníka Štěpána Fryšary a obránce Daniela Gazdy. Kouč nechtěl prozradit, zda do klíčového zápasu nastoupí.

Zlínský obránce David Nosek v pátém pokračování očekává opět vyrovnaný průběh. "Vždycky rozhodovala jedna dvě branky a myslím si, že tomu tak bude i v posledním zápase kdo s koho," řekl Nosek.

"Nám by pomohlo, kdyby se nám duel podařil podobně jako ten druhý v Boleslavi," připomněl Nosek výhru 2:0 na středočeském ledě. S tím ale na dálku nesouhlasil boleslavský brankář Jan Růžička. "My jsme vyhráli první a třetí duel, Zlín zase druhý a čtvrtý, takže teď je řada na nás," počítal nahlas Růžička ještě ve Zlíně.

"Musíme úplně zapomenout na poslední zápas a připravit se na páté utkání, kdy to zkrátka musíme urvat. Výhoda je pořád na naší straně, určitě nám pomohou fanoušci. Do zápasu musíme jít s tím, že vyhrajeme," doplnil mladoboleslavský útočník Martin Procházka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články