Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Tybor: Šťastné góly nás držely v zápase. Třinec byl ale lepší, příště to musí být o něčem jiném

Nehledal výmluvy, ačkoli rozhodující branka Třince padla z přesilovky po chybně odpískaném faulu. Radoslav Tybor akceptoval porážku Vítkovic v úvodním čtvrtfinále play-off extraligy 2:3 a uznal převahu Slezanů, kteří měli další příležitosti, jak navýšit náskok. Ostravané v duelu neúspěšně dotahovali hlavně díky slovenskému útočníkovi, autorovi dvou branek.

Vítkovický Radoslav Tybor v držení puku v utkání proti Třinci
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Zápas nám bohužel nevyšel. Možná posledních deset minut jsme hráli to, co jsme měli, a to je hodně málo. Musíme hrát šedesát minut. Dneska byl Třinec lepší," přiznal po utkání Tybor.

K oběma brankám přišel dost šťastně. První si dal po jeho střele třinecký obránce Matyáš do vlastní branky, i ve druhém byl příhodný odraz kotouče od brusle spoluhráče Květoně.

"Při prvním gólu udělali hrubku a nechali nás tam všechny tři. Snažil jsem se to vystřelit, od nohy si to dal ale do brány jejich bek. Bylo to štěstí, ale drželo nás to v zápase. Druhý gól se mi odrazil od Květákovy (Květoňovy) nohy a poslal jsem to Šimonovi mezi nohy. Na konci jsme měli ještě nějaký tlak, ale střela, která měla přijít, nepřišla," litoval Tybor.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. čtvrtfinále play-off Třinec – Vítkovice

Vítkovice po čtyřzápasové sérii se Spartou neměly takovou energii jako odpočatý soupeř. "Věděli jsme, že budou čekat ve středním pásmu a budou chodit do brejků. To se jim dařilo v první třetině po našich chybách. Bohužel jsme nevyužili tu euforii po Spartě. Ale prohráli jsme jen jeden zápas. Nicméně zítra to musí být úplně o něčem jiném," uvedl Tybor.

"Prohrávali jsme hodně osobních soubojů, neuměli jsme se prosadit v útočném pásmu. To se musí změnit a hlavně do zápasu musíme vstoupit úplně jinak," litoval Tybor rychle obdržené branky z páté minuty utkání.

Podle hráčů i trenéra Jakuba Petra se Vítkovice musejí snažit zlepšit přesilové hry. "Dostali jsme dva góly. Přesilovky nám absolutně nejdou. Je to špatné, jak je hrajeme," přiznal Tybor. Domácí Růžička jim naopak při hře pět na čtyři dvě branky dal. "Je těžké ho hlídat, ale musíme se snažit. Víme o jeho kvalitách, umí to z první v přesilovce trefit. I na to si musíme dávat pozor," dodal Tybor.

Co by mohlo rozhodovat sérii Třinec–Vítkovice? Poslechněte si Hokej fokus podcast, který se věnoval kompletnímu play-off extraligy:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články