Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Trončinský: Nechtěl jsem vymýšlet blbosti, tak jsem vystřelil

Hradec Králové - Hokejový obránce Marek Trončinský ve většině útočných akcích hledá lépe postaveného spoluhráče a snaží se vymyslet překvapivé zakončení. Ve druhém čtvrtfinále play-off na ledě Hradce Králové se však hned na začátku prodloužení rozhodl vystřelit a hned po 72 sekundách nastavení zajistil Mladé Boleslavi první výhru v sérii.

Marek Trončinský
zdroj: ČT sport

"Původně jsme chtěl něco vymýšlet, nějaké blbosti. Pak jsem si ale řekl, že vystřelím. Ať mají (spoluhráči a trenéři) klid a neříkají mi pořád, že nahrávám. A spadlo to tam. Ani jsem nevěděl, jak se mám radovat. Paráda," usmíval se sedmadvacetiletý bek, který tak k 25 asistencím v sezoně přidal čtvrtý gól.

Mladá Boleslav v prvním zápase série prohrála 2:5, když inkasovala hned v první minutě. Tentokrát se naopak už po 16 sekundách Středočeši radovali z vedení. "Někde jsem četl, že když dostanete v prvním zápase venku kotel, tak je to lepší. Tak se to asi potvrdilo...," řekl Trončinský s úsměvem. "Měli jsme větší chuť. Řekli jsme si, že v pondělí to bylo špatné, tak jsme do toho šli s větší vervou a myslím, že to bylo vidět."

Hosté vedli 2:0, ale na začátku třetí třetiny o náskok přišli. I proto, že se postupně nechali od soupeře přehrávat. "Neřekli jsme si, že to budeme bránit. Je to v hlavách nás hráčů. My to hlavně ubránit neumíme. Dokážeme odskočit na 5:1, ale ne udržet 2:0. Nepamatuji si, že bych to v sezoně zažil," kroutil hlavou rodák z Ústí nad Labem.

Středočeši pak sice vedli ještě 3:2, ale v závěru opět inkasovali. I když trefu Rastislava Deje musel potvrdit videorozhodčí, neboť slovenský útočník tečoval puk na hranici hry vysokou hokejkou. "Myslel jsem si, že je to vysoká hokejka, ale videorozhodčí to asi viděl lépe. Přišlo mi, že Dietz vystřelil vysoko a doufal jsem, že to gól nebude," řekl Trončinský.

Vyrovnávací branka hosty poznamenala a Hradec mohl ještě v normální hrací době rozhodnout. Nakonec se však prodlužovalo. "Dali jsme si nějaké banány, regenerační tyčinky, abychom měli sílu a řekli jsme si, že nesmíme na nic čekat. Že to nejde ubránit. Chtěli jsme dát gól a naštěstí se to povedlo rychle," popsal Trončinský náladu v mladoboleslavské kabině o třetí přestávce.

Druhý zápas série přinesl řadu šarvátek, do kterých se zapojil i Trončinský. "Trochu jsme se strkali. I já s Kudrnkou (Jaroslavem Kudrnou). Kamarádství teď musí jít trošku stranou. Pár bitek tam bylo. Je vidět, že jsme do toho šli více. Lencík (Radan Lenc) šel do Vantucha, který je o dvě hlavy větší. Dali jsme do toho srdíčko," dodal Trončinský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články