Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Triumfální pouť Sparty nezastavil ani Třinec

Třinec - Triumfální tažení Sparty hokejovou extraligou nezarazil ani Třinec. Pražský tým vyhrál na ledě nejúspěšnějšího domácího celku 5:4 a připsal si jedenácté vítězství za sebou. Dva góly a přihrávku si připsal Ivan Rachůnek. Pražané vedli už 5:1, Oceláři prohru zmírnili až v úplném závěru, ale třetí prohře za sebou nezabránili.

Opratě šlágru kola třímala pevně Sparta, která udávala tón od prvního vhazování. Sparťanů byl plný led, už v šesté minutě zůstal sám před brankou Sičák, ale jeho ránu ještě vyrazil Hamerlík. Přestože domácí vzápětí kontroval velkou nevyužitou šancí Varaďa, který zblízka netrefil poloprázdnou branku, Třinec na soupeře vůbec nemohl najít protizbraň.

Dokonce ani v 39 sekund trvající přesilovce pět na tři, před níž si kouč Turek neváhal vybrat oddechový čas. Hosté ale kritický moment bez potíží přečkali a ve čtyřech dokonce soupeře zmrazili gólem, když Rachůnkovu střelu dorazil Přibyl.

Pražané dále tahali za delší konec a s chutí hrající třetí útok připojil další gól, prosadil se Rachůnek. Ojedinělá možnost se pak naskytla i Ocelářům. Soupeř propadl ve středním pásmu, ale Květoň přečíslení tři na jednoho nevyužil.

Druhou část odstartoval neproměněným sólem Treille, a když pak po chvilkovém náporu Třince a třech nevyužitých šancích Klimenta konečně propálil Melicherčíka, vypadalo to na domácí vzkříšení.

Iluze vzal Slezanům po třech minutách Svoboda, který využil přesilovku a odražený puk poslal přes Hamerlíka do sítě. Domácím nepomohly ani všemožné rošády v sestavě, na soupeře dnes neměli a po čtvrtém gólu Rachůnka bylo jasné, že Pražané zápas nepustí. Proto je ani nemuselo mrzet, že Kočí ve vyložené šanci nedokázal zacílit prázdnou branku.

Deset minut před koncem totiž Bahenský zvýšil na 5:1 a až potom Třinec alespoň zkorigoval debakl. Po gólu Orsavy se v 57. minutě dotáhli na dvoubrankový rozdíl, ale kontaktní trefa Růžičky z penalty už přišla 19 sekund před koncem příliš pozdě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Sparta

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 4:5 (0:2, 1:2, 3:1)Branky a nahrávky: 24. Klimenta (Adamský), 51. Zíb (Hrabal, Klimenta), 57. Orsava (Peterek), 60. M. Růžička z trest. střílení - 10. Přibyl (I. Rachůnek), 16. I. Rachůnek (Přibyl, Krstev), 27. Jar. Svoboda (Milam), 31. I. Rachůnek (Přibyl), 50. Bahenský (S. Treille, Pilař). Rozhodčí: A. Jeřábek, Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 282. Třinec: Hamerlík - Roth, Ovčačík, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, od 36. navíc Kania - M. Růžička, Zagrapan, Varaďa - D. Květoň, Rákos, Peterek - Klimenta, Polanský, Adamský - od 21. navíc Orsava, od 36. navíc Hrňa, Matuš. Trenéři: Turek a Janků.Sparta: Melicherčík - Pilař, Sičák, Gřegořek, Milam, Philipp, Krstev, Jan Hanzlík, D. Kočí - P. Ton, J. Hlinka, Tenkrát - Jar. Svoboda, Hovorka, Pacovský - S. Treille, Přibyl, I. Rachůnek - Jánský, Bahenský, Forman. Trenéři: Jandač a Votruba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články