Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Třinečtí Oceláři hlásí příchod obránce Musila, který touží po olympiádě

Třinec - Oceláři pokračují v proměně hráčského kádru. Vedení Třince přivedlo obránce Davida Musila, který naposledy nastupoval v zámořské AHL. Čtyřiadvacetiletý syn bývalého obránce NHL Františka Musila se dohodl se slezským klubem na roční smlouvě. Mezi hlavní důvody, proč se mladý bek rozhodl pro odchod do Evropy, je snaha dostat se na blížící se olympiádu.

Obránce David Musil v dresu české reprezentace
zdroj: ČTK/DPA autor: Daniel Karmann

Rodák z Calgary, který je odchovancem jihlavské Dukly, strávil v zámoří osm let. Při působení v juniorské WHL si ho jako 31. hráče draftu 2011 vybral Edmonton, za který ale nastoupil pouze do čtyř zápasů během sezony 2014/15. Od té doby čekal na další šanci v NHL marně.

"Je to změna, těším se zpátky domů, vyzkoušet si zase evropský hokej. Mám cíle, proč se vracím zpátky. Jednou z mých snah je dostat se na olympiádu a na tu pojedou v příštím roce hlavně hráči z Evropy," prohlásil Musil, který v minulé sezoně poprvé mezi seniory oblékl reprezentační dres, do týmu pro světový šampionát se ale nakonec nedostal.

"Věřím, že to bude úspěšné angažmá, chci nejen všem v Třinci ukázat, že hokej umím. Chci hrát co nejlépe, mám velká očekávání a udělám vše pro náš úspěch," doplnil vnuk hokejové legendy Jaroslava Holíka.

"David má obrovskou motivaci přesvědčit o svých kvalitách, protože věří, že jeho zámořská část kariéry ještě neskončila. Navíc je to hráč s velkým srdcem a výborným charakterem. Je to skutečný hokejový bojovník, jakého do týmu potřebujeme," uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

V minulém ročníku odehrál Musil v AHL za Bakersfield a Tucson dohromady 60 utkání a připsal si 18 bodů za čtyři branky a 14 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články