Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Třineckou jízdu nezastavila ani Plzeň, rozhodl Růžička

Dva rozjeté týmy se střetly v Plzni. Domácí vyhráli sedm z posledních osmi zápasů a Třinec bodoval v třinácti zápasech po sobě. Teď přidal třináctý. Hosty přivedl do vedení v první třetině Hrehorčák, ale ve druhé části hry vyrovnal skóre Bulíř a bitva pokračovala. V závěrečné části hry rozhodl třinecký Růžička, když krátce předtím nebyl uznán gól Pavla Musila po třinecké trenérské výzvě.

Po oboustranně opatrném úvodu překvapil dnešního domácího gólmana Pavláta v 10. minutě nahozením od modré čáry Hrehorčák. Plzeňští se přes dobře organizovanou obranu hostů prosazovali těžce, až v 15. minutě protáhl Pavel Musil třineckého gólmana Kacetla ranou z pravého kruhu. Závěr první třetiny patřil znovu hostům, Vrána ovšem během přesilové hry zblízka nepřekonal Pavláta a za chvíli z podobné pozice neuspěl ani Roman.

Na začátku prostřední části sice domácí nevyužili přesilovku, ale dostali se do tempa a za svoji aktivitu byli po změnách ve složení útoků odměněni ve 30. minutě, kdy Bulíř po objetí branky nadvakrát vyrovnal na 1:1.

Za chvíli ale Západočeši nezvládli téměř dvouminutovou početní výhodu pět na tři a po jejím skončení převzali iniciativu znovu Oceláři. Jaroměřský a po něm Doudera ovšem v dobrých pozicích ztroskotali na Pavlátovi, ve 36. minutě při přesilové hře neskóroval ani na levém kruhu nekrytý Roman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Třinec

Naopak vzápětí po zaváhání třinecké defenzivy musel tváří v tvář Suchému zastavit jeho střelu v oslabení Kacetl. Na konci druhé třetiny domácí ubránili další přesilovou hru soupeře a ve 45. minutě po Musilově nabídce zpoza branky jen pohotový rozklek Kacetla zabránil skórovat Dzierkalsovi.

O dvě minuty později už se po ideální přihrávce Jiříčka trefil Musil, gól byl však po úspěšné trenérské výzvě Ocelářů odvolán a udeřilo na druhé straně. V 51. minutě se totiž se štěstím prosadil od zadního mantinelu spíše přihrávající Růžička a dostal hosty do vedení.

Indiáni mohli ještě odpovědět během 55 vteřin dlouhé dvojnásobné přesilovky, ale obětavou třineckou obranu nepřekonali a závěr si díky plzeňskému trestu za špatné střídání už Oceláři takticky pohlídali.

Plzeňský kouč Václav Baďouček konstatoval, že tým připravoval na úpornou obranou Třince ve středním pásmu. "Od druhé třetiny se naše hra v tomto ohledu zlepšila, bohužel jsme z toho dokázali dát jen jediný gól. Hokeje jsme dnes předvedli víc než soupeř, ale bez bodového efektu. Příčinou jsou dvě neproměněné přesilovky pět na tři. Chybělo nám tam trochu víc klidu a přehledu. Přesto musím mužstvo pochválit za ty tři utkání proti silným soupeřům, ze kterých máme šest bodů."

Jeho protějšek Václav Varaďa na střídačce Třince byl samozřejmě spokojený. "Vážíme si bodů z Plzně, mají pro nás velkou cenu. Pracovali jsme celý zápas. Vyblokovali jsme spoustu střel a hráli obětavě s podporou brankáře Kacetla. Díky tomu máme tři body," řekl s tím, že to jeho hráče stálo spoustu sil.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Bulíř (Kvasnička, G. Thorell) - 10. Hrehorčák, 51. Martin Růžička (Dravecký). Rozhodčí: Lacina, Veselý - Gerát, Bohuněk. Vyloučení: 4:5, navíc Mertl - D. Musil 5 min. Bez využití. Diváci: 2862.

Plzeň: Pavlát - Čerešňák, Kaňák, Jiříček, Graňák, V. Lang, Kvasnička - Bulíř, Mertl, Dzierkals - Suchý, G. Thorell, Blomstrand - M. Lang, Kodýtek, Kantner - Adamec, F. Přikryl, P. Musil. Trenéři: Baďouček a Říha.

Třinec: Kacetl - Kundrátek, D. Musil, Adámek, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Roman, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Šedivý - Dravecký, R. Szturc, Hrehorčák - Kofroň. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články