Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Třinecká aura v play-off pokračuje, do semifinále poslal Oceláře dorážející Roman

Úřadující extraligoví šampioni z Třince mohou i nadále snít o pátém mistrovském titulu za sebou. V rozhodujícím sedmém čtvrtfinálovém utkání totiž zdolali České Budějovice 2:0. Dramatickou sérii rozhodl Miloš Roman, který vstřelil v čase 49:32 první gól zápasu. Domácí brankář Marek Mazanec udržel třetí nulu v sérii. I proto se Slezané v semifinále střetnou se Spartou, prestižní souboj začne v úterý v pražské O2 areně. Druhou dvojici tvoří Pardubice s Litvínovem.

Miloš Roman z Třince střílí gól do sítě Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Oceláři vstoupili do série suverénně. Poprvé inkasovali až ve třetím střetnutí a vedli 3:0 na zápasy. Motor, který skončil minulou sezonu předposlední, se ale nevzdal a vyhrál další tři utkání při skóre 10:3. Mohl se stát navíc prvním týmem v historii play-off české extraligy, jenž by otočil sérii z 0:3, a až do 50. minuty držel nerozhodný stav. Poté se ale prosadil Roman a postup zpečetil Viliam Čacho při risku soupeře bez brankáře.

Domácí trenéři učinili po poslední porážce několik změn. Mezi tyče se vrátil Mazanec, do elitní řady se posunul Daňo, nejlepší střelec minulé sezony, a poprvé zasáhl do série Kurovský, který ve třetím útoku nahradil Helewku.

Od úvodního vhazování se bojovalo o každý centimetr ledu, první velkou šanci si vypracovali domácí. Růžička měl po chytré přihrávce Voženílka odkrytou branku, lepší zakončení mu ale znemožnil faulem Beránek a zachránil Motor od inkasovaného gólu. V závěru třetiny utrpěl hostující Štencel ve tváři krvavý šrám, ale rozhodčí po zhlédnutí videa nevylučovali.

I ve druhé třetině se oba týmy soustředily na pozornou obranu, nedocházelo k žádným přečíslením. Mazance vystrašil v přesilové hře Kubík, který trefil horní tyč a předtím se blýskl také drzým průnikem. Na druhé straně zaměstnali Hrachovinu zblízka Růžička a Hudáček.

Rozhodčí prověřovali ve 35. minutě ostrý zákrok hostujícího Kachyni na Draveckého, ale vyšší trest neudělili a ponechali dvě minuty za napadení. V přesilové hře měl nejblíže k první změně skóre Nestrašil, jenže Hrachovina se proti střele rychle přesunul.

Ofenzivní vlna přinesla Třinci kýžené ovoce

Obhájce titulu začal třetí třetinu velmi aktivně. Už v prvním střídání zakončil zblízka Daňo, ale Hrachovina hosty opět podržel. Šance na straně domácích přibývaly a v 50. minutě se fanoušci Ocelářů dočkali: Polášek vystřelil od modré čáry a puk se po teči odrazil před Romana, na kterého zívala víceméně prázdná branka.

"Asi to byl nejdůležitější gól. Moc jsem jich zatím nedal," řekl Roman, jenž má v extralize na kontě 35 přesných zásahů za pět sezon. 

České Budějovice si ve zbytku zápasu nedokázaly vypracovat kloudnější šanci a 99 sekund před koncem je připravil Simon útočným faulem o možnost zkusit hru šest na pět. Hosté sice odvolali gólmana, ale Čacho vystihl přihrávku a puk zavezl až do odkryté "klece".

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy – 7. zápas:

HC Oceláři Třinec – Banes Motor České Budějovice 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky:
50. M. Roman (Kurovský, Polášek), 60. Čacho. Rozhodčí: Hradil, Hribik – Špůr, Thuma. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:3.

Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Marian Adámek, Polášek – M. Růžička, D. Voženílek, Daňo – L. Hudáček, Cienciala, A. Nestrašil – Kurovský, P. Vrána, M. Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.
České Budějovice: Hrachovina – Kachyňa, M. Doudera, Pýcha, Štencel, Vráblík, Gulaši – Gulaš, Kondelík, Ordoš – D. Simon, F. Přikryl, M. Beránek – Valský, Pech, Kubík – M. Toman, Vopelka, Koláček. Trenér: Čihák.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články