Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Třinec zvládl v Pardubicích obrat, rozhodl snajpr Růžička

Pardubice - Hokejisté Třince vyhráli na ledě Pardubic 2:1 po prodloužení a stejným poměrem se ujali i vedení v celé sérii. Dlouho bezbrankový stav zlomila až branka pardubického Tomáše Noska ve 46. minutě. Třinec ale dokázal vyrovnat a zásluhou Lukáše Zíba poslal zápas do prodloužení, ve kterém Oceláři perfektně sehráli přesilovou hru a Martin Růžička v čase 66:54 rozhodl. 

Ve vyrovnaném boji ke změně skóre nepomáhaly ani přesilové hry, které určovaly ráz obou střetnutí v Třinci. Větší šance měly v první třetině paradoxně bránící týmy. Zaváhání Ocelářů nepotrestal v úniku dvou proti jednomu Semorád. Na druhé straně Hudáček vychytal nájezd Růžičky. Když už byl pardubický gólman na začátku druhé části překonaný, zaskočili za něj obětaví obránci. Rákos ani Květoň tak před poloprázdnou brankou neuspěli. Od té chvíle nesmlouvavý boj okořenila řada šancí. Hrubec si musel poradit s tvrdou ránou Tybora a nechyboval ani při dlouhém obléhání svého brankoviště.

Třinec byl při svých útočných výpadech o něco nápaditější, ovšem narážel na vynikajícího Hudáčka. Hrňa se sice dokázal prokličkovat mezi obránci, ale pak nezakončil přesně. Neujala se ani bomba obránce Noska a před Adamským, který by střílel do odkryté branky, odpálil kotouč v poslední chvíli Vašíček.

Změnu stavu přinesla až 46. minuta, kdy od modré čáry vypálil Benák a kotouč ještě před Hrubcem tečoval útočník Nosek. Hned po buly se Pardubičtí vrhli dopředu a jasnou gólovou šanci nezužitkoval dorážející Endál. Těsné vedení domácí drželi nadále i díky přesilové hře. Třinečtí se k očekávanému tlaku dlouho nemohli propracovat. Z úzkých jim pomohla až v 55. minutě tvrdá rána Zíba, kterou musel potvrdit i videorozhodčí. Otočit skóre pak mohl Růžička, ale Hudáček jistým zákrokem poslal zápas do prodloužení.

Třinec byl od počátku prodloužení aktivnější, ale své šance si připravili i domácí. Rozhodnutí přišlo v 67. minutě s faulem Zohorny, po kterém Oceláři sehráli precizní přesilovkovou kombinaci, na jejímž konci byl přesně zakončující Martin Růžička. Třinec se tak ujal vedení v sérii.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Oceláři Třinec 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 46. T. Nosek (Radil, Benák) - 55. Zíb (Bonk, V. Polák), 67. Martin Růžička (Bonk, Zíb). Rozhodčí: Šindler, Šír - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 9 052. Stav série: 1:2.

Pardubice: Hudáček - Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, V. Kočí, Píša - P. Sýkora, Cetkovský, T. Zohorna - Radil, T. Nosek, Tybor - Kolář, Semorád, Endál - Půhoný, Moučka, Somík. Trenéři: Venera a Říha ml.

Třinec: Hrubec - D. Nosek, Galvas, Zíb, Linhart, Trončinský, Krejčí - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava (35. Kindl), Bonk, V. Polák - D. Květoň, Rákos, Rufer - Hrňa, Peterek. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články