Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Třinec zareagoval na porážku se Spartou, Litvínov nedokázal prostřelit Bartošáka

Prestižní duel se Spartou nezvládli, o den později už ale složili reparát. Oceláři si poradili v 17. kole s Litvínovem, který nenašel recept na skvěle chytajícího Patrika Bartošáka a podlehl 0:2. Gólman Slezanů pochytal všechny střelecké pokusy soupeře a připsal si druhé čisté konto v sezoně. O oba góly Třince se postaral Petr Vrána, na první branku přihrál Erikovi Hrňovi, druhý zařídil sám.

Třinecký brankář Patrik Bartošák v utkání proti Litvínovu
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Jsme rádi, že jsme po těžkém zápase se Spartou pokračovali v tempu, jaké bylo včera. Kluci odehráli dobré utkání, přesně takové, jaké jsme chtěli. Převážně jsme hráli v útočném pásmu, vypracovali jsme si hodně šancí a Litvínov podržel dobrým výkonem Honzík," uvedl asistent trenéra Třince Marek Zadina.

Třinci scházel v sestavě obránce Roth, který je nominovaný na reprezentační Turnaj Karjaly. Litvínov naopak poprvé nasadil kanadského beka Patricka Kudlu, který do tohoto týdne působil v prvoligovém Frýdku-Místku, partnerském klubu Ocelářů.

Třinec začal zostra. Už ve druhé minutě pláchl obraně hostů Marcinko, ale ztroskotal na Honzíkovi. V dalším střídání si ale vynutil přesilovou hru, kterou už po třech sekundách využil Hrňa. Domácí útočník vypálil po vyhraném vhazování a puk zapadl od břevna do branky. Hosté byli střelecky pilnější, aktivní byli zejména Petružálek a Lukeš, který v největší šanci zblízka trefil jen Bartošáka.

Také druhá třetina vyzněla pro Třinec. Hosté i se štěstím přečkali oslabení, ve kterém zahodili gólové šance Chmielewski a Kundrátek. Vránu dvakrát vychytal Honzík, který si poradil i s Marcinkovým pokusem v přečíslení dva na jednoho. A když už ho Hrehorčák ve 33. minutě překonal, gól neplatil, protože puk přešel čáru až ve chvíli, kdy už byla litvínovská branka posunutá. Z ukotvení ji vychýlil Honzík, podle Bartošáka úmyslně.

"Šlo to vidět, úplně bez debaty. Mně se to taky ve třetí třetině párkrát stalo, že mi tyčka vypadla, protože úchyty jsou na té straně malé. Nechci ho nějak napadat, ale toto byl Igor Murín v nejlepších letech," prohlásil Bartošák. Honzík se bránil. "Když to tam není pořádně navrtané? Já se o branku normálně opřel a vypadla. Patrikovi se stalo úplně to samé, nic bych v tom nehledal. Schválně to nedělám, když to nedrží, tak to nedrží," oponoval Honzík.

"Třinec byl jednoznačně lepší ve všech aspektech hry. Převyšoval nás v osobních soubojích, bruslení. Jen díky dobrému výkonu našeho brankáře nebylo to skóre jiné. Netlačíme se do branky, málo střílíme. Třinec zaslouženě vyhrál. Situaci ohledně neuznaného gólu jsme viděli na kostce. Je to o rozhodčích, jak to vyhodnotí, my tohle nemůžeme ovlivnit," řekl asistent hlavního kouče Litvínova Radim Skuhrovec.

V další gólové šanci se dostal za obranu Litvínova Martynek, jenže bekhendový blafák nedotáhl. Třinec se ale přece jen dočkal. Vyhovovalo mu více prostoru při hře čtyři na čtyři, uzamkl soupeře v pásmu a aktivitu korunoval Vrána přesnou trefou z mezikruží. Z hostujícího týmu byl ve druhé třetině nejnebezpečnější Jarůšek, v obou šancích, ze kterých mohl vyrovnat na 1:1, dobře zasáhl Bartošák.

Třinec ve třetí třetině kontroloval vývoj utkání aktivní hrou. Nejenže nepouštěl Litvínov do šancí, ale sám si vytvořil dost možností, jak zvýšit. Velkou překážkou v cestě za třetím gólem mu byl ovšem Honzík. Hosté toho moc nevymysleli ani ve dvou přesilových hrách, ale v power-play, ke které se odhodlali už v 58. minutě, byli párkrát blízko. Petružálkův pokus kopíroval brankovou čáru, ale vykroutil se ven. Na druhé straně Oceláři několikrát minuli prázdnou branku.

Předehrávka 17. kola hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Hrňa (P. Vrána), 37. P. Vrána (M. Doudera). Rozhodčí: Kika, Obadal - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 4467.

Třinec: Bartošák - Kundrátek, Gernát, Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Galvinš - Chmielewski, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Kofroň, Polanský, Martynek - Hladonik. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Litvínov: Honzík - Jánošík, L. Doudera, Baránek, Ščotka, Štich, T. Pavelka, Kudla - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - J. Petružálek, Helt, Jarůšek - Myšák, Gerhát, L. Kašpar - Jurčík, Zygmunt, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a Kotrla.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články