Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Třinec zabral a udolal Boleslav na nájezdy

Třinec - Až šestá série samostatných nájezdů rozhodla o vítězství Třince nad Mladou Boleslaví. Oceláři přitom vedli v první třetině již 2:0, hosté ale třemi góly otočili a zdálo se, že dovedou zápas do vítězného konce. Jenže Polanský třináct vteřin před koncem normální hrací doby svým druhým gólem v utkání, navíc v oslabení, dovedl zápas do prodloužení. Proměnil i svůj nájezd, rozhodl ale až Draveckého pokus v šesté sérii. 

Utkání Třinec - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Třinecký lazaret se dává dohromady. Oceláři mohli po čase až na Adamského s Krepsem znovu do boje vypustit skoro kompletní útočné šiky a přinejmenším na sebevědomí v koncovce to bylo poznat. Efektivitou v zakončení totiž vyrovnaný zápas v první části převážili na svoji stranu. Domácí se rychle prosadili zásluhou Meidla, který svůj povedený záskok z druholigové farmy vyšperkoval už v páté minutě pohotovou dorážkou a svým prvním extraligovým gólem.

Ocelářům jakoby tím namaloval cestu za záda brankáře Ritticha. I druhý zásah měl shodné rysy: navrátilec z ruského Novosibirsku Roth v přesilové hře ostře vypálil od modré čáry, Rittich puk betonem vykopl pouze před Polanského, který však okamžitým příklepem napnul síťku.

Hosty ale lekce z produktivity nezlomila. Herně soupeři i v úvodní dvacetiminutovce stačili a ve druhé části to navíc podložili střelecky. Mladoboleslavské nakopl Holub, který po vyhraném vhazování využil Hrubcova zakrytého výhledu a umístěným švihem z kruhu snížil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Mladá Boleslav

Třinec byl silnější na puku i častěji usazen v útočném pásmu, ale každý útok hostů hrozil nebezpečím. K vyrovnání jim pomohl Klepišův faul, který už za 15 sekund hry pět na čtyři potrestal švihem Výborný. Jeho pokus z úhlu zase projel pod těly dvou hráčů a nakonec i Hrubcovi mezi betony.

Středočeši měli v závěru větší hlad po vítězství. To jim mohl zajistit Pacovský už ve 42. minutě, ale s jeho sólem si ještě Hrubec poradil. Hostům se ale nakonec vrchovatě vyplatil jednoduchý hokej s výtečným přechodem do útoku a častou střelbou. Pacovský 11 minut před koncem znovu nenápadně nahodil puk od mantinelu a Hrubec ho přes hrozen hráčů zaregistroval až v brance.

Báječný obrat si však Boleslav při křečovité snaze Třince pokazila školáckou hrubkou. Kučný v přesilovce namazal na útočné modré čáře křížnou přihrávkou Polanskému, který ze sóla blafákem v oslabení třináct vteřin před koncem normální doby vyrovnal na 3:3. Druhý bod pak v penaltách domácím zajistil Dravecký. 

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 4:3 po sam. nájezdech (2:0, 0:2, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Meidl (M. Růžička), 18. Polanský (Roth, Dravecký), 60. Polanský (Klepiš), rozhodující sam. nájezd Dravecký - 26. Holub (T. Urban), 34. D. Výborný (Stříteský, T. Urban), 49. Pacovský (T. Urban, Holub). Rozhodčí: Polák, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5028.

Třinec: Hrubec - M. Doudera, Linhart, Roth, Klesla, Nosek, L. Doudera, Hrabal - Irgl, Polanský, Dravecký - Klepiš, Plíhal, Svačina - Hrňa, Rákos, Orsava - T. Káňa, M. Růžička, Meidl. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Holub, Trončinský, Robar, Ovčačík, Kučný - Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Pacovský, T. Urban, Ďurač - Klimenta, R. Hruška, M. Látal - Bárta, Žejdl, Musil. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek. 

Václav Varaďa (Třinec): "Zápas jsme začali přesně tak, jak jsme chtěli. Dali jsme dvě branky a dostali jsme se na koně. Na začátku druhé třetiny jsme ale Boleslav pouštěli do přečíslení, jež neskončila brankami, tam jsme tahali za kratší konec a soupeř vyrovnal. Situace se opakovala v třetí třetině. Byli jsme šťastnějším týmem. Oceňuji, že kluci makali do poslední vteřiny a vydolovali jsme alespoň dva body, i když si nemyslím, že jsme kromě první třetiny byli lepší."
František Výborný (Mladá Boleslav): "Obavy a respekt k soupeři byl velký, ale i když jsme prohráli první třetinu 0:2, říkali jsme, že budeme hrát dobrý zápas. Ve druhé třetině jsme to srovnali a vypadalo to slušně. V té době bychom určitě brali bod. Pak jsme ale dokonce vedli a když už 12 sekund před koncem dostanete na 3:3, je to samozřejmě zklamání. Tři body se z Třince nevozí každý den a ostatním týmům se to moc dařit nebude." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy