Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Třinec zabral a přehrál Bruslaře, kteří nedali už dva zápasy branku

Přesně 120 minut a jednu sekundu hokejisté Mladé Boleslavi neskórovali. Jejich ofenzivní trápení se projevilo v utkání 26. kola extraligy, protože v Třinci padli 0:3. Oceláři zabrali po třech porážkách, o třech bodech rozhodli Aron Chmielewski, Libor Hudáček a Miloš Roman. Marek Mazanec udržel druhou nulu v sezoně. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Mladá Boleslav

"Na gól se fakt nadřeme. Párkrát tam puk skákal, snažili jsme se udělat něco překvapivého. Hráli jsme i málo přesilovek. Bohužel, už druhý zápas jsme nedali gól a bez gólů se nevyhrává. Třinec zvítězil zaslouženě," řekl obránce Mladé Boleslavi Adam Jánošík. "Trenér měl po zápase trošku proslov. Věřím, že si to vezmeme k srdci a v pátek vyhrajeme," dodal.

Mladá Boleslav nastoupila bez svého nejlepšího střelce i nejproduktivnějšího hráče Pavla Kousala (9+11), ale měla v úvodní třetině nejblíž ke změně skóre. Puk se po střele obránce Luntiemiho od modré čáry a lehkém přistrčení Bičevskise odrazil od zadního hrazení před branku a od brusle domácího Jeřábka orazítkoval tyč. I Třinec měl šance. V největší si s gólovou dorážkou Kurovského poradil Novotný.

Úvodní gól padl pár sekund po vypršení třinecké přesilové hry. Svačina vyslal zpoza pravého kruhu střílenou přihrávku před branku a Chmielewski usměrnil puk do sítě. Vzápětí mohl zvýšit Růžička, jeho individuální akci ale zastavil Novotný. Hosté ve druhé polovině prostřední třetiny přidali a několikrát Oceláře zatlačili, ale bez gólového efektu - Kotala, Lunter ani zblízka Pýcha nepřekonali Mazance.

Třinec získal v předchozích pěti zápasech jen dva body, přičemž třikrát prohrál gólem z předposlední minuty. I minule vstupoval v Olomouci do třetí třetiny s vedením 1:0, ale podlehl 2:4. Těsný náskok nehodlal jen bránit, vsadil na aktivní pojetí a už v úvodním střídání jej dělily centimetry od druhého gólu, když teč Daňa zacinkala na tyč. Stejný hráč z přečíslení dva na jednoho přestřelil a své šance neproměnili Hrehorčák, Hrňa, Kurovský ani Voženílek.

Na druhé straně mohl individuální akcí vyrovnat Fořt a Najman, ale Třinec měl navrch a byl odměněn. Vedení zvýšil Hudáček, když se od jeho brusle odrazil puk do branky. Rozhodčí ještě ověřili u videa, zda gólu nedosáhl úmyslným kopnutím, ale platil. "Ještě si gólman srazil puk vyrážečkou do branky, ale rozhodčí říkali, že jsem brzdil, takže by platil tak i tak," uvedl Hudáček.

Slovenský útočník přiznal, že se obávali, aby se neopakoval scénář z posledních utkání. "Jasně, že jsme se báli. V kabině jsme si říkali, že už musíme zápas dotáhnout k výhře a hrát hokej, který jsme hráli předtím. Nezatáhnout se a nenechat na Mazim, že to bude vychytávat sám. Museli jsme mu pomoci a hrát šedesát minut," doplnil Hudáček.

Hosté se ve zbytku zápasu odhodlali k power-play a Najman mohl zdramatizoval zápas, ale Mazance nepřelstil a Roman zpečetil do prázdné branky výhru domácích.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 28. Chmielewski (Svačina, L. Hudáček), 57. L. Hudáček, 59. Miloš Roman (M. Růžička, Daňo). Rozhodčí: Kubičík, Šír - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 3442.

Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský - M. Růžička, D. Voženílek, Daňo - Kurovský, L. Hudáček, Buček - Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski - Hrňa, Haas, Svačina - Lyszczarczyk. Trenér: Moták.

Mladá Boleslav: F. Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Bernad, R. Jeřábek, Štich - Aberg, O. Najman, Lantoši - J. Stránský, Fořt, Lunter - M. Beránek, Závora, Kantner - Štastný, Bičevskis, Kotala. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články