Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Třinec vykročil za obhajobou přesvědčivě. Motoru nasázel čtyři góly, trefil se i Daňo

Start nové extraligové sezony se šampionům povedl. Třinečtí Oceláři do ní vstoupili v 1. kole vítězstvím, když přehráli České Budějovice 4:0. Za domácí se prosadil také útočník Marko Daňo, který posílil Slezany na poslední chvíli. Čisté konto si v novém dresu připsal brankář Marek Mazanec.

Třinecký Aron Chmielewski překonává Dominika Hrachovinu z Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Myslím si, že v první třetině to bylo z hostující strany velmi dobré. Po několika přečísleních, kterých měli dost, si vytvořili šance, ale nevyužili je. Nám se podařilo vstřelit pár gólů a ve druhé třetině jsme byli lepším týmem, jen jsme to nedokázali přetavit v další branku," uvedl třinecký trenér Václav Varaďa. "Třetí gól ve třetí třetině nás uklidnil a zkušeně jsme to dohráli. Hostující tým už toho potom moc neměl a hráli jsme solidně i v obraně. Jsme spokojeni a hráčům děkuju za výkon. Jsme na dobré cestě," dodal kouč, jehož svěřenci vstupovali do sezony po čtyřech porážkách v Lize mistrů.

"Obměnil se hodně kádr, je to dlouhodobý proces. Nejde mávnout proutkem a budeme hrát. Sezona je dlouhá, máme ještě hodně práce," řekl budějovický útočník Milan Gulaš. Zlepšit se podle něj musí právě v produktivitě. "Není možné, abychom měli ve druhé třetině jenom dvě tři střely. Takhle gól nedáme. Špatné věci tam nebyly, řekli jsme si nějaké systémové věci. Ani jsme tolik nepropadali, střední pásmo jsme drželi. Třinec je samozřejmě tak kvalitní mančaft, který dokáže potrestat jakoukoliv chybu. To se potvrdilo," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – České Budějovice

Hosté, kteří byli nejhorším mužstvem poslední sezony, během léta obměnili trenérský tým, který vede Jaroslav Modrý, a posílili kádr o zvučná jména. Motor získal například několikanásobného nejproduktivnějšího hráče soutěže Milana Gulaše a gólmana Dominika Hrachovinu, který si ale pořádně nesáhl na puk a už jej dvakrát vytahoval ze sítě.

Ani v jednom případě ale neměl Hrachovina nárok. Před prvním gólem špatně rozehrál hostující obránce Štencel, puk získal v pravém kruhu útočné třetiny Nestrašil a po jeho pasu zakončoval Růžička do odkryté branky. O chvíli později domácí Chmielewski nejdříve trefil horní tyčku, ale ještě v témže střídání po nepřesné střele Ondřeje Kovařčíka uklidil kotouč do zcela prázdné branky. Hosté se dostali do pár přečíslení, ale ani jedno nedotáhli.

Někteří domácí fanoušci křičeli ve 26. minutě gól, puk se ale po teči kapitána Vrány odrazil od pravé tyčky pod chrániče Hrachoviny. Oceláři byli v této pasáži mnohem aktivnější, soupeři dovolili jen tři střely.

Plány hostů o zdramatizování zápasu narušil po 72 sekundách závěrečné třetiny Daňo, který tečoval střelu Marinčina od modré čáry. Hrňa vzápětí střelou z pravého kruhu využil přesilovou hru. A byť se Českobudějovičtí nevzdávali a snažili se o čestný úspěch, tak Mazance nepřekonali.

1. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - Madeta Motor České Budějovice 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Martin Růžička (A. Nestrašil), 10. Chmielewski (O. Kovařčík, M. Kovařčík), ), 42. Daňo (Marinčin, Marcinko), 46. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička). Rozhodčí: Kubičík, Šír - Gergely, Hlavatý. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 2619.

Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, M. Doudera, Marinčin, M. Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.

České Budějovice: Hrachovina - Bučko, Piskáček, Bindulis, Vráblík, Slováček, Štich, Štencel - Gulaš, Pech, J. Ondráček - Karabáček, D. Voženílek, Venkrbec - Valský, M. Toman, Abdul - M. Beránek, M. Hanzl, Vondrka. Trenér: Modrý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články