Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Třinec vyhrál v předehrávce v Chomutově 4:0, přišel ale o Krajíčka

Vedoucí Třinec zvítězil v předehrávce 38. kola na ledě předposledního Chomutova 4:0 a unikl druhému Liberci na rozdíl tří bodů. Oceláři zabrali po dvou prohrách a dvěma góly se na tom podílel útočník Jiří Polanský. Gólman Šimon Hrubec udržel počtvrté v sezoně čisté konto. Třinec ale přišel v úvodu třetí třetiny o kapitána Lukáše Krajíčka, který opustil led na nosítkách.

Utkání Chomutov - Třinec
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Třinec do utkání v Chomutově vletěl zhurta a už po 24 vteřinách se ujal vedení. Piráti neudrželi útočné pásmo, hosté se dostali do přečíslení tří na jednoho a po přihrávce Martina Růžičky překonal Peterse zblízka Dravecký.

Domácí gólman pak svůj celek podržel při šancích Hrni a Galvinše. V šesté minutě se ale už Oceláři znovu radovali. Odražený puk se dostal k Polanskému, který si ho přikopl bruslí a překonal bezmocného Peterse.

"V prvním střídání jsme dostali úplně zbytečně gól. Propadli jsme a Třinec šel ve třech na jednoho. Když s takovým týmem od první minuty prohráváte 0:1, je to strašně těžké. Za chvíli jsme dostali druhý gól, to Třinec absolutně uklidnilo," řekl chomutovský obránce Ronald Knot.

Odpovědět mohl Duda, jehož pokus ale proletěl brankovištěm a zamířil mimo. V dalším průběhu první třetiny měl opět šance lídr. Svačina neuspěl v úniku a neprosadil se ani Ondřej Kovařčík.

"Nebýt Justina (Peterse), mohli jsme prohrávat klidně 0:8. Od té doby, co tu je, drží nás a dává nám v jakémkoliv zápase šanci na body. O to více nás štvou zápasy, kdy nám šanci dává a my mu vůbec nepomůžeme," doplnil Knot.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Třinec

V úvodu druhé třetiny Vantuch vybídl Dudu, jenž však přestřelil. Následně se do úniků dostali Ondřej Kovařčík a na druhé straně Jank, ani jeden z nich ale neskóroval.

Z tlaku si Chomutov vybojoval přesilovku, v níž však žádnou z mnoha střel nenamířil přesně. Poslední a největší šanci druhé třetiny měl v 39. minutě domácí obránce Buchtela, který nastřelil tyčku.

"Vždycky je super, když se vede. Dali jsme první gól, hned za dvě nebo za tři minuty jsme dali další. Říkali jsme v šatně, že jsme hodněkrát vedli v Chomutově o dva góly, ale po první třetině jsme odcházeli za nerozhodného stavu. Věděli jsme, že to Chomutov nezabalí, a ve druhé třetině jsme toho byli svědky," prohlásil Hrubec.

V prvních momentech závěrečného dějství se obránce Krajíček bez cizího přičinění skácel na led a byl odvezen na nosítkách.

"Máloco mě rozhodí, abych vyjel ze své bubliny v brankovišti. Když jsem viděl, jak tam leží náš kapitán, můj skvělý kamarád, a neotevřel oči, říkal jsem si, že hokej musí jít stranou. Tady jde o zdraví. Šel jsem se rychle podívat, jak na tom je," řekl Hrubec.

Současnou formu lídra tabulky analyzoval i aktuální Hokej fokus podcast

Ve čtyřech na obou stranách chtěl využít prostoru Knot, jenž však v jasných příležitostech selhal. "Měli jsme pasáže, kdy jsme byli lepší, vytvořili jsme si i šance, ale nedali jsme gól. Ve třetí třetině už to byla jenom křeč, ve které se nám nedařilo vůbec nic," podotkl Knot.

"Nevyužili jsme klasickou přesilovku ani pět na tři, to se pak hraje těžko. I já jsem měl šanci, měl jsem to udělat lépe, abych gól dal, takže to beru určitě i na sebe. Bylo to ještě za stavu 0:2, takže se mohl zápas pak vyvinout jinak," dodal Knot.

V 47. minutě Dravecký v nabídnuté přesilovce zvýšil na rozdíl tří branek. Minutu a sedm vteřin v pěti proti třem Piráti nevyužili, a tak bylo o vítězi definitivně rozhodnuto. Finální podobu dal výsledku v početní výhodě Hrňa.

"Chtěl bych vyzdvihnout tým, protože takhle odehrát zápas na tři lajny, to je skvělé. Třetí třetina byla obraz toho, že jsme si výhru opravdu zasloužili. Kluci zblokovali rány od Vantucha, Valacha nebo Janka. Do takových ran padali a blokovali mi je. To je ten důvod, proč odvážíme body a nedostali jsme gól," prohlásil Hrubec.

Piráti Chomutov - Oceláři Třinec 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Dravecký (Martin Růžička, Marcinko), 6. Polanský (Cienciala), 47. Polanský (Dravecký), 59. Hrňa (M. Doudera, Marcinko). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Hynek, Polák. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Diváci: 2722.

Chomutov: Peters - Knot, Trefný, Valach, Dietz, Buchtela, Jank, Blaha - T. Svoboda, V. Růžička ml., Marjamäki - J. Stránský, Huml, J. Sklenář - Duda, Vantuch, Chrpa - J. Havel, Raška, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Adámek, Galvinš, Matyáš, Roth - Martin Růžička, Marcinko, Dravecký - Hrňa, Polanský, Svačina - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Cienciala. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Vladimír Růžička starší (Chomutov): "Měli jsme hodně špatný vstup do utkání, jelikož jsme hned dostali gól. První třetina byla z naší strany odehraná hodně špatně, Peters chytil strašně moc šancí soupeře a držel nás ve hře o body. Ve druhé třetině se naše hra hodně zlepšila, ale bohužel jsme byli hluší v koncovce. Když padla třetí branka, Třinec si výsledek pohlídal."

Václav Varaďa (Třinec): "Chtěl bych klukům nejdříve poděkovat, protože to byl od nás velmi dobrý zápas. V první třetině jsme si vytvořili spoustu příležitostí, ale neodskočili jsme soupeři o více branek. Hráli jsme velmi dobře po těžkém zápase v Liberci, kde nám první třetina utekla. Ve druhé části se hra vyrovnala, domácí vytvořili velmi dobré šance, které nedali. Zvonila i tyčka, což jsme ustáli a nedovolili jsme domácím kontaktní branku. Ve třetí třetině jsme si utkání zkušeně hlídali i přes některé možnosti Chomutovských. Definitivně utkání zlomila třetí branka. Kluci se semkli a jsou to pro nás cenné body. Bude se nám dobře vracet domů."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články