Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Třinec vyhrál posedmé za sebou, tentokrát v Mladé Boleslavi 5:2

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi ve 33. extraligovém kole podlehli vedoucímu Třinci 2:5. Oceláři nakročili k sedmé výhře v řadě hned v úvodu, během necelých 13 minut nastříleli tři góly. Domácí sice snížili na 2:3, ale na více nedosáhli. Třinec vede tabulku soutěže již o 13 bodů. Dva góly vítězů dal bek Rostislav Klesla.

Utkání Mladá Boleslav - Třinec
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Boleslavští hráči v nedělním kole proti Karlovým Varům ukončili sérii sedmi proher, ale druhý domácí zápas za sebou se jim nepovedl. Už na konci druhé minuty třinecký Matuš otevřel skóre střelou z levého kruhu. Domácí brankář Růžička pak předvedl sérii kvalitních zákroků proti Hrňovi a Noskovi, ale v polovině první třetiny ho překvapilo Kleslovo nahození od obranné modré čáry, které zapadlo k tyči.

Středočeši zareagovali výměnou brankářů, místo Růžičky nastoupil Rittich, ale čisté konto udržel jen necelé tři minuty. Pak nehlídaný Klepiš dostal přihrávku zpoza brány od Orsavy a pohotově zvýšil na 3:0. Ve 14. minutě Pabiška proměnil únik blafákem do bekhendu a domácí se na chvíli zvedli, ale v závěru třetiny při trestu Bárty už opět diktovali tempo hosté.

Do prostřední části vlétli domácí mnohem aktivněji, přímočaře se tlačili do útoku a z nebezpečných pozic pálili Musil s Trončinským, který v Mladé Boleslavi hostuje právě z Třince. Před polovinou zápasu domácí nevyužili přesilovku při trestu Draveckého, ale brzy po něm Kubica z dorážky snížil na 2:3. O minutu později mohli Středočeši dokonce vyrovnat, ale Výborného finální přihrávka při přečíslení neprošla.

I tak domácí ve třetí třetině cítili šanci na body, ale tolik vyložených šancí už neměli. Třinci naopak mohli vrátit dvougólový náskok Nosek a Matuš, ale jejich střely pochytal Rittich. Boleslavský brankář nestačil až v 53. minutě na Kleslovu ránu od modré, při které měl zakrytý výhled. Po třineckém gólu na 4:2 už domácí neměli sílu na dotažení dvougólové ztráty, kterou ještě navýšil necelé čtyři minuty před koncem Polanský po efektivním bekhendovém blafáku.

BK Mladá Boleslav - Oceláři Třinec 2:5 (1:3, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 14. Pabiška (D. Výborný, Mikulík), 31. Kubica (Kašpařík, Trška) - 2. Matuš (M. Doudera), 10. Klesla (Nosek), 13. Klepiš (Orsava, Nosek), 52. Klesla (Hrňa), 57. Polanský (Roth, Dravecký). Rozhodčí: Šindler, Úlehla - Frodl, Charvát. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 2 970.

Mladá Boleslav: Martin Růžička (10. Rittich) - Trončinský, Ovčačík, Stříteský, Kočí, Žabka, Trška, R. Čermák - Mikulík, D. Výborný, Pabiška - M. Látal, Broš, Klimenta - Bárta, Kašpařík, Kubica - Pacovský, Musil, Lenc - od 21. navíc Jarůšek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Třinec: Hamerlík - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, M. Doudera, Hrabal, Nosek - Hrňa, Klepiš, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Žejdl, Matuš, Rufer - Christov, Kindl, Franek. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Jsme si vědomi, že proti takovému soupeři se vám musí sejít všechny věci, ale nám se první třetina nepovedla. Rychle jsme inkasovali a soupeř nám odskočil dokonce na tři góly. Na druhou stranu musím poděkovat hráčům za to, jak se vzchopili ve druhé třetině. Ukázali jsme, že se Třinec za určitých předpokladů dá načapat. Bohužel se nám nepovedlo dát třetí gól, v čemž vidím velký rozdíl oproti soupeři, jež když měl šance, tak je proměnil a byl nekompromisní."

Jiří Kalous (Třinec): "Utkání bylo velmi urputné. Výborně nám vyšel vstup a získali jsme tříbrankové vedení, i když jsme pak gól dovolili i soupeři. Přesto byl náš náskok po první třetině dostatečně velký. Na druhou stranu nás trochu ukolébal a druhá třetina byla naprosto v režii domácích. Zatlačili nás a jen díky vynikajícímu výkonu Petera Hamerlíka jsme se udrželi ve hře. Ve třetí třetině jsme začali hrát více na puku a čtvrtá branka nás uklidnila. Pro domácí je výsledek možná až moc krutý."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články