Třinec vyhrál až na nájezdy, Chomutov obral o body Kometu

Praha - Kometa Brno se i po 12. kole drží v čele extraligy, ačkoli už pouze o skóre. Zatímco Brňané totiž v prodloužení nestačili na Piráty z Chomutova, Třinečtí si s nastaveným zápasem poradili a na nájezdy zdolali Mladou Boleslav. V duelu z opačného pólu tabulky zvítězily Pardubice nad Plzní. Shodným výsledek 3:2 v prodloužení zvítězili hokejisté Litvínova a Zlínu, kteří obrali o body Liberec a Hradec Králové. Na Hané padla Olomouc, která nestačila 2:4 na Vítkovice. Zápas mezi Spartou a Karlovými Vary se bude hrát 18. října.

Zbyněk Irgl proměňuje trestné střílení proti Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Třinec - Mladá Boleslav 4:3 sn

Hokejisté Třince neprohráli v normálním čase ani ve 12. kole extraligy. Oceláři porazili Mladou Boleslav 4:3 po samostatných nájezdech, když až v desáté sérii penalt rozhodl utkání Zbyněk Irgl. Slezané tak vybojovali proti Mladé Boleslavi už šestou domácí výhru v řadě. Hosté se dočkali alespoň bodu, k němuž jim dvěma brankami dopomohl Radan Lenc.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A HLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/342334-trinec-pretlacil-v-najezdech-mladou-boleslav-a-dotahl-se-na-brno/)

Pardubice - Plzeň 4:2

Loni semifinále play-off, letos bída. Tak vypadá sezona Plzně, která si na body nepřišla ani v duelu sousedů ze sestupového pásma. Na ledě Pardubic se sice dvakrát trefil Kubalík, ale v závěrečné třetině Indiáni nestačili na nápor domácích a Dynamo zápas otočilo ve svůj prospěch. Po vítězství 4:2 pardubické kluziště zasypaly místo rohlíků perníčky.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A HLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/342312-pardubice-otocily-souboj-u-dna-tabulky-nad-plzni-vyhraly-4-2/)

Chomutov - Kometa Brno 4:3 pp

Brňané stále neprohráli v základní hrací době. Ve 12. kole se však museli sklonit před Chomutovem po výsledku 3:4 v prodloužení. Kometa prohrávala po první třetině 0:2 a ještě v úvodu třetí části 1:3. Piráti si ale nakonec připsali cenný skalp a posunuli se na třetí příčku, když jim druhý bod zajistil už po 47 sekundách prodloužení svou druhou trefou útočník Michal Vondrka.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A HLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/342335-chomutov-vyzral-na-kometu-dvakrat-se-trefil-vondrka/)

Litvínov - Liberec 3:2 pp

Hokejisté Litvínova ukázali, jak je v hokeji důležitá přesilová hra. Při své výhodě se radovali hned třikrát a v duelu 12. extraligového kola zvítězili nad Libercem 3:2 v prodloužení. V čase 64:57 rozhodl o páté výhře Vervy za sebou útočník Viktor Hübl. Mistrovský Liberec naopak prohrál pátý z posledních šesti zápasů.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A HLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/342324-litvinov-protahl-viteznou-snuru-liberec-padl-v-prodlouzeni/)

Zlín - Hradec Králové 3:2 pp

Hradečtí hokejisté v základní hrací době remizovali popáté v řadě, ale přišli o šňůru tří vítězství. Ve Zlíně prohráli 2:3 v prodloužení. Berani se naopak potřetí za sebou radovali díky trefě obránce Oldricha Kotvana v čase 61:40.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A HLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/342329-remizovy-hradec-prohral-v-prodlouzeni-se-zlinem/)

Olomouc - Vítkovice 2:4

Tři porážky v řadě. Tímto nelichotivým hattrickem se asi nebudou chlubit hokejisté Olomouce, kteří na domácím ledě nezvládli duel s Vítkovicemi. Herman sice otevřel skóre, jenže Ostravané nakonec zápas otočili na 4:2 ve svůj prospěch a podruhé v řadě se mohli radovat z plného bodového zisku. Vítězný gól zaznamenal svou první trefou v sezoně útočník Petr Kolouch.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A HLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/342336-olomouc-potreti-v-rade-padla-s-vitkovicemi-prohrala-2-4/)


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články