Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Třinec v repríze posledního finále deklasoval Liberec 7:2

Třinec porazil v 9. kole extraligy na svém ledě Liberec 7:2. Úřadující mistr rozhodl reprízu finále v rozmezí 20. až 31. minuty, kdy otočil z 0:1 na 5:1. Na obratu se podílel dvěma góly Martin Růžička, který vede s jedenácti body (6+5) produktivitu extraligy, a Erik Hrňa si připsal tři body (1+2). Hosté zaznamenali nejvyšší porážku sezony a v posledních čtyřech zápasech získali jen bod.

Liberecký brankář Petr Kváča inkasuje
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

"Dostali jsme nakládačku, za druhou třetinu zaslouženou. Je mi líto našeho brankáře Petra Kváči, který si jako jeden z mála zaslouží absolutorium. Hráči by si měli sáhnout do svědomí a začít i pro něj pracovat jinak," uvedl trenér Liberce Patrik Augusta.

"Po druhé brance se naše hra sesypala. Vyskytlo se tam spousta nezodpovědného výkonu od hráčů, to rozhodlo celé utkání. Nezbývá, než si nasadit boty a jít do práce, protože pár posledních zápasů více mluvíme, než děláme, a to je potřeba rázně utnout," podotkl.

Třinec byl v úvodní třetině střelecky aktivnější (14:7), ale skóre se měnilo na druhé straně. Hrehorčákovu rozehrávku vystihl na útočné modré čáře Filippi, navázal na sebe dva protihráče i pozornost Mazance a uvolnil u levé tyčky Záborského.

Vzápětí mohlo být s domácími ještě hůř. Ordoš obral o puk Nestrašila a pohotovou ranou z mezikruží rozezvonil horní tyč.

Oceláři vyrovnali ještě v první třetině v přesilové hře, Marinčinova střela od modré čáry se zastavila až v síti. Slovenský bek dal svůj první gól v extralize.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Liberec

Po přestávce fauloval Derner v úniku Růžičku, který z následného trestného střílení překonal Kváču švihem mezi betony.

Třetí gól přidal po elegantním manévru Michal Kovařčík, který se neukvapil střelou z levého kruhu, obkroužil kolem branky a zakončil do prázdné branky. Obrat pokračoval gólem Marcinka z brejku dva na jednoho po přihrávce Hrni.

"Druhá třetina byla velmi dobrá. Vytvořili jsme si spoustu šancí a hlavně jsme byli produktivní. Kluci se tím uklidnili a dostali na koně," těšilo třineckého asistenta trenéra Marka Zadinu.

Hostující kapitán Jelínek poté trefil horní tyč a po nepřehledném závaru dopravil puk i do branky. Rozhodčí si ale vyžádali videozáznam a gól neuznali, protože mu předcházela hra rukou.

Snížit mohl i Ordoš, na obranné modré čáře vzal Růžičkovi puk, vyrazil do sóla, ale Mazanec zasáhl vyrážečkou.

Poté Růžička využil přesilovou hru střelou mezi betony Kváči. Třinecký kanonýr se 541. bodem vyrovnal v historické tabulce produktivity Ocelářů druhému Polanskému.

Liberec se ale přeci jen dočkal gólu, zblízka se prosadil ve 37. minutě agilní Ordoš. Úvod třetí třetiny se nesl v duchu náporu Liberce, ale udeřili domácí. Z brejku zvýšil po přihrávce Marcinka do prázdné branky Hrňa.

Domácí byli při chuti, po křížném pasu Michala Kovařčíka střílel do odkryté branky Nestrašil. Oceláři nasázeli v sezoně sedm gólů podruhé. Smůlu hostů završil další tyčkou Šmíd.

"Je období, kdy to nelepí, přeskakují puky, dáváme tyčky. Nezbývá než makat. Věříme, že se to obrátí. Zažili jsme to i v minulých sezonách, vždycky byla nějaká krize a vždycky jsme se z ní dostali týmově. A věřím, že se do toho týmově zase dostaneme," uvedl liberecký útočník Jan Ordoš.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 7:2 (1:1, 4:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. Marinčin (A. Nestrašil), 24. Martin Růžička z tr. střílení, 28. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 31. Marcinko (Hrňa, Šedivý), 36. Martin Růžička (Hrňa), 46. Hrňa (Marcinko, Šedivý), 50. A. Nestrašil (M. Kovařčík) - 12. Záborský (Filippi), 37. Ordoš (Najman). Rozhodčí: R. Šír, Vrba – Gerát, Hynek. Hynek. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 3396.

Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, Matyáš - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Šedivý - Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Liberec: Kváča - Melancon, Šmíd, Rosandič, Vitásek, M. Ivan, Derner - Ordoš, Gríger, Birner – Zachar, Filippi, Záborský - Faško-Rudáš, P. Jelínek, J. Vlach - J. Šír, Najman, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články