Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Třinec už bez Bartošáka přetlačil Mladou Boleslav a přeskočil ji v tabulce

Oceláři zvládli souboj ze špičky tabulky a navíc soupeře přeskočili. Slezané si poradili v 18. kole extraligy s Mladou Boleslaví 3:0 a vyšvihli se na třetí místo. Střelci zápasu byli Aron Chmielewski, Štěpán Novotný a Vladimír Dravecký, čisté konto si v dresu domácích připsal Petr Kváča.

"Velmi si cením třech bodů, po reprezentační přestávce je vždycky dobré začít výhrou. Připravovali jsme se pečlivě, utkání nebylo vůbec jednoduché a pomohla nám první branka. Zlomil to druhý gól. Ve třetí třetině jsme hráli velmi dobře dozadu, v podstatě jsme si kontrolovali výsledek. Ztížili nám to, ale myslím, že jsme si tři body zasloužili," uvedl trenér Třince Václav Varaďa.

Předchozí nulu Třince si připsal Patrik Bartošák, který se dohodl s Oceláři na ukončení kontraktu. Účastník letošního mistrovství světa přerušil kariéru kvůli psychickým problémům, které řešil alkoholem, a rozhodl se podstoupit léčení.

Jeho místo zaujal Kváča a hned v prvním střídání mu zatrnulo, střelu Štastného z mezikruží ale zastavila tyč. Ve zbytku třetiny se hrál velmi svižný hokej, s minimem přerušení i gólových šancí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Mladá Boleslav

Ráz zápasu udala prostřední část, ve které Třinci svědčila hra ve čtyřech na obou stranách. Během dvou minut se ve dvou šancích ocitl Gernát. Poprvé mu v úniku Krošelj vystihl blafák, který proslavil Peter Forsberg, a zasáhl pravým betonem. Ve druhém případě si slovenský obránce už položil hostujícího gólmana, ale bekhendem trefil jen brankovou konstrukci.

Oceláři se přesto ujali vedení: u zadního mantinelu vybojovali puk Kundrátek s Ondřejem Kovařčíkem, který našel mezi kruhy skórujícího Chmielewského. Po podobné akci mohl zvýšit Hrehorčák, ale Krošelj skvěle zakročil. Domácí hráli velmi obětavě v obraně, jen Doudera měl po dvou třetinách pět zblokovaných střel, a co prošlo, s tím si poradil bezchybný Kváča.

Třinec v úvodu třetiny bez problémů hájil těsný náskok, dokonce přidal pojistku. Draveckého střelu vyrazil Krošelj před sebe, Hrňa přikopl puk do strany Novotnému, před nímž zívala zcela prázdná branka. Očekávaný nápor hostí dlouho nepřicházel, ale v přesilové hře Stránský rozezvučel Kváčovu tyč.

Mladá Boleslav se odhodlala ke hře bez brankáře už dvě a půl minuty před koncem, ale inkasovala z hole Draveckého potřetí. Asistenci si připsal i Kváča, který po nahození rychle vyklepal puk z lapačky pro Musila, který poté přihrál slovenskému útočníkovi. Kváča poté ještě málem v posledních sekundách o nulu přišel, ale tečovaný puk s vypětím všech sil vyrazil.

"Nedali jsme gól, a tak jsme nemohli pomýšlet na to, že bychom tady něco uhráli. Dlouho to bylo natěsno a myslím si, že rozhodla naše neproduktivita a neschopnost vytvořit si šance," dodal Radim Rulík, kouč Mladé Boleslavi.

18. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 24. Chmielewski (O. Kovařčík), 47. Š. Novotný (Hrňa, Dravecký), 60. Dravecký (D. Musil, Kváča). Rozhodčí: Mrkva, Stolc (Rak.) - Hlavatý, Tschrepitsch (Rak.). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4497.

Třinec: Kváča - Kundrátek, Gernát, Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Galvinš - Chmielewski, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Š. Novotný, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Kofroň, Polanský, Adamský. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrbas, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - Klepiš, Žejdl, D. Šťastný - J. Stránský, Bičevskis, R. Zohorna - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články