Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Město na kolech - XXIII. ročník

Třinec uštědřil Slovanu debakl, v přípravě se daří také Dynamu a Litvínovu

Třinec, Pardubice i Litvínov drží v přípravě na extraligový ročník neporazitelnost. Oceláři doma přehráli Slovan Bratislava 8:4, Dynamo porazilo Žilinu 3:2 a Verva vyhrála na ledě Liberce 3:2. Další úspěšný zápas si připsala Sparta nebo Karlovy Vary, které v západočeském derby vyhrály v Plzni.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Hokejisté Plzně v přípravě poprvé prohráli

Třinec byl již čtvrtým extraligovým týmem, který se utkal s bratislavským Slovanem a stejně jako České Budějovice uspěl. Hattrickem se pod výhru Ocelářů podepsal slovenský útočník Patrik Hrehorčák, dvakrát se mezi střelce zapsali Marko Daňo a Daniel Kurovský. Slovanu k úspěchu nepomohly ani tři góly kanadského útočníka Mitchella Hoelschera.

"Naposledy jsem dal hattrick v juniorce tady za Třinec. Bylo by to lepší normálně v extraligovém zápase, ale i takhle v přípravě to samozřejmě potěší. Já moc gólů nedávám, je super začít takhle. Snad to bude pokračovat," řekl Hrehorčák na klubovém webu.

Posila ze Slovenska pomohla i Litvínovu, na ledě Bílých Tygrů se dvakrát prosadil útočník Matúš Sukeľ. Pod výhru Pardubic nad Žilinou se premiérovým gólem v dresu Dynama podepsal útočník Jiří Smejkal, jenž se do extraligy vrátil v létě ze zámoří. Poprvé za Východočechy nastoupila další posila, reprezentační kapitán Roman Červenka.

Sparta odehrála již pátý přípravný zápas a zatím prohrála jen po samostatných nájezdech s Plzní. O výhře 3:0 nad Českými Budějovicemi v Milevsku rozhodli Pražané ve třetí třetině, ve které vstřelili všechny góly. Čisté konto udržel brankář Jakub Kovář, kterého potěšilo, že dostal šanci nastoupit. Pochází totiž z nedalekého Písku.

"Je to příjemné. Člověk ví, že se na něj přijeli podívat lidi, které zná. Měl jsem na tribuně spoustu kamarádů z Písku i rodinu, takže si člověk nechce udělat ostudu. Chcete jim ukázat, co jste se ve světě naučil," řekl Kovář. Sparta ze hry neinkasovala třetí zápas za sebou.

Plzeň přivítala Karlovy Vary a poprvé neuspěla. Energie o výhře 4:2 rozhodla až v samotném závěru, vítězný gól vstřelil v 57. minutě sedmnáctiletý útočník Vojtěch Čihař, poslední slovo měl při plzeňském risku bez brankáře Tomáš Redlich.

Stejným výsledkem doma prohrál i Hradec Králové s Mladou Boleslaví. Mountfieldu nepomohl ani premiérový gól letní lotyšské posily Oskarse Batny, dvě branky Boleslavi vstřelil obránce Filip Pavlík, jenž v minulosti na východě Čech působil.

Výhru si připsalo i Kladno, které porazilo kanadský univerzitní tým McGill Redbirds 4:1. Dvěma góly se na tom podílel útočník Ondřej Bláha.

Přípravná hokejová utkání:

Oceláři Třinec – Slovan Bratislava 8:4 (2:2, 3:0, 3:2)
Branky: 2., 24. a 54. Hrehorčák, 17. a 29. Daňo, 27. a 51. Kurovský, 58. Haas – 9., 12. a 44. Hoelscher, 41. Pecararo.

Vlci Žilina – Dynamo Pardubice 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky: 19. Koyš, 24. Kolenič – 1. Sedlák, 31. Smejkal, 46. Vondráček.

Bílí Tygři Liberec – HC Verva Litvínov 2:3 (2:1, 0:0, 0:2)
Branky: 5. Lantoši, 13. Budík – 6. a 43. Sukeľ, 53. Hlava.

HC Sparta Praha – Banes Motor České Budějovice 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Branky: 41. D. Vitouch, 45. P. Kousal, 57. Krejčík.

HC Škoda Plzeň – HC Energie Karlovy Vary 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Branky: 30. Holešinský, 50. Urban – 37. Kružík, 43. Šír, 56. Čihař, 59. T. Redlich.

Mountfield Hradec Králové – BK Mladá Boleslav 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Branky: 9. Batna, 34. Pokorný – 7. a 54. F. Pavlík, 31. Dvořáček, 52. Hradec.

Rytíři Kladno – McGill Redbirds 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky: 7. a 58. O. Bláha, 2. Filip, 27. Nemčík – 20. Dumont.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články