Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Třinec ukončil výsledkovou mizérii přesvědčivou výhrou nad Plzní

Třinec - Hokejisté Třince zmírnili v předehrávce 11. kola extraligy dosavadní výsledkové trápení vítězstvím 5:1 nad vedoucí Plzní. Katem Škody se stal nejlepší kanonýr minulé sezony Erik Hrňa, který dvěma góly ukončil svůj střelecký půst v sezoně. Bez svého nejlepšího střelce Hossy Západočeši po šesti utkáních v řadě nebodovali a pod Javorovým navíc utrpěli šestou porážku za sebou.

Utkání Třinec - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

I když s třineckým lazaretem to nakonec nebylo tak žhavé, při neúčasti Adamského, Krepse a Klepiše se do sestavy protlačili všichni čtyři útočníci povolaní z farmy ve Frýdku-Místku. Jejich lajna si dokonce ve čtvrté minutě vytvořila první střeleckou příležitost, ale Růžička ani nadvakrát Machovského nepřekonal.

Čtyři porážky z posledních pěti zápasů donutily Třinec změnit herní myšlení a upnout se k jednoduchosti. Soupeře v první části přestřílel 16:3. Ale nejpodstatnější pro domácí bylo, že Rákos v deváté minutě v oslabení zavezl puk do pásma, objel bránu a křížným pasem našel Hrňu, který první trefou v ročníku otevřel skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Plzeň

Čerstvý lídr extraligy toho do té doby moc nepředvedl. Až ve 14. minutě se Kubalík prosmýkl středem hřiště před Hrubce, který ale svoje barvy podržel. Plzeň se nejvíce nadechovala v úvodu druhé části, jenže Bližňák si pokusem z mezikruží na Hrubce také nepřišel. Změnu poměrů na ledové ploše tak nastolil druhý gól Hrni, který ve 29. minutě po ideální Meidlově přihrávce snadno překonal Machovského.

A Třinec znovu připomínal sebevědomého vicemistra. Plíhal v přesilovce drzou zadovkou přes brankoviště vyzval Draveckého, který navýšil skóre na 3:0. Třinecké bohorovnosti však bylo až moc: brankář Hrubec si chtěl za bránou frajersky obhodit Indráka, který mu ale sebral puk a Kubalík do prázdné branky snížil.

Plzeň opět pookřála, ale zárodek dramatu 18 sekund před koncem druhé části odmítl po brejku přesnou ranou k tyči Svačina. Machovský navíc půl minuty před koncem podcenil Káňovu střelu z dálky, a tak Třinec zůstal proti Plzni na vlně přesvědčivých domácích výher - k výsledkům 4:1, 3:1, 5:1, 3:0 a 4:0 dnes přidal 5:1.

Oceláři Třinec - Škoda Plzeň 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Hrňa (Rákos), 30. Hrňa (Meidl, Klesla), 32. Dravecký (Plíhal, Svačina), 40. Svačina (Dravecký), 60. T. Káňa (Foltýn, Marek Růžička) - 33. Kubalík (Indrák). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Lukš, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4459.

Třinec: Hrubec - M. Doudera, Linhart, Nosek, Hrabal, Klesla, L. Doudera, od 41. navíc Foltýn - Irgl, Polanský, Orsava - Dravecký, Plíhal, Svačina - Hrňa, Rákos, Meidl - Luka, M. Růžička, T. Káňa. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Schleiss - Indrák, Kracík, Kubalík - J. Sýkora, Lev, Johnson - Poletín, Preisinger, Kristl. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Václav Varaďa (Třinec): "Pomohl nám na začátku gól v oslabení. Ten nás nastartoval. Myslím, že kluci dnes od začátku až do konce byli lepším týmem a zasloužili si tři body. Je to odměna za výkon."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Dostali jsme facku. Chtěli jsme hrát aktivní hokej, ale bohužel nám vůbec nešly nohy a hlava, vůbec nic. Musíme na to rychle zapomenout. Třinci blahopřeji, že získal tři body, my musíme začít úplně jinak."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články