Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Třinec udolal Vary v prodloužení, rozhodl Klepiš

Třinec – Oceláři nadále pokračují v suverénní jízdě základní částí extraligy, i když proti Karlovým Varům se značně zapotili. V prodloužení však nakonec rozhodli o výhře 2:1, gól a asistenci si připsal Jakub Klepiš. Třinec tak vyhrál sedmé utkání v řadě, Vary se nadále potácejí v pásmu zajišťující předkolo play-off.

Radost třineckých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Průběh utkání nepřipomínal, že proti sobě stojí suverénní vládce soutěže a devátý tým tabulky. Oceláři naráželi na urputnou a obětavou obranu soupeře, přes niž se v úvodní třetině prakticky nedostali ani do vyložené šance. Hosté spoléhali na brejky, při jednom průniku se šikovně až k Hrubcovi dostal Hruška, ale jeho zakončení nebylo přesné. Obraz hry se příliš nezměnil ani ve druhé části.

Oba týmy přidaly na střelbě, jenže gólmani Hrubec i Závorka byli pozorní. Největší příležitost si Třinec vypracoval paradoxně při vlastním oslabení. Z vlastního pásma ujeli Orsava s Adamským, jehož střela byla ovšem málo razantní. Když už to vypadalo, že hráči odejdou opět do kabin za bezbrankového stavu, sehráli Klepiš s Hrabalem v přesilové hře skvělou kombinaci, na jejímž konci stál v čase 39:57 skórující Hrňa.

V početní výhodě udeřili zkraje třetí třetiny i Karlovarští. Přísné vyloučení potrestal střelou od modré čáry obránce Sičák. Jakoby tento okamžik Oceláře probudil. Byli aktivnější, soupeře několikrát uzamkli v pásmu, ale do gólové pozice se dostali sporadicky. A když už v ní byl Žejdl, tak celou situaci překombinoval přihrávkou na Matuše, který z těžkého úhlu netrefil prázdnou bránu.

Obrana hostí statečně odolávala, za což byla odměněna ziskem bodu za remízu 1:1 v základní hrací době. V prodloužení rozhodl po faulu Dudy o bonusovém bodu pro Oceláře Klepiš, který zamířil střelou z levého kruhu pod horní tyč Závorkovy branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Třinec - Karlovy Vary

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 2:1 v prodloužení (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 40. Hrňa (Klepiš, Hrabal), 62. Klepiš (Roth) - 44. Sičák (Duda, Harant). Rozhodčí: Mikula, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:6, využití 2:1. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, M. Doudera, Hrabal, Nosek - Hrňa, Klepiš, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Žejdl, Matuš, Rufer - Jašek, Kindl, Cienciala. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Dvořák, Šmach, Šidlík - D. Hruška, Balán, Duda - V. Tomeček, J. Kverka ml., Vachovec - Koblasa, Skuhravý, Micka - Heizer, R. Hruška, R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články