Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Třinec táhl proti Litvínovu tříbrankový Daňo, Oceláři bodovali počtvrté v řadě

Extraliga viděla další hattrick, a opět velice rychlý. Marko Daňo z Třince zkompletoval v 9. kole extraligy proti Litvínovu tříbrankový účet už v čase 7:17 a nasměroval Oceláře k výhře 4:1. Čisté konto zkazil brankáři Marku Mazancovi hostující Patrik Zdráhal až pouhých 104 sekund před koncem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Litvínov

"Pro nás je to velice důležité vítězství, které jsme potřebovali. Nebyl to vůbec lehký zápas, Litvínov nastoupil dobře a první střídání měl šance. Podstatné bylo, že jsme konečně proměnili naše příležitosti a to nás trochu uklidnilo a hrálo se nám lépe," uvedl asistent trenéra Třince Vladimír Országh.

Slovenský reprezentant Daňo otevřel skóre po devadesáti sekundách tvrdou ranou od modré čáry, která se do branky odrazila od horní tyče. S pomocí tyčky zvýšil v šesté minutě střelou z mezikruží a potrestal chybu, při níž Zile ztratil ve vlastním pásmu v levém kruhu puk. Desátý nejrychlejší hattrick v historii samostatné české extraligy završil v přesilové hře, ve které procedil z úhlu puk do sítě a vyhnal Zajíčka na střídačku.

V brance jej nahradil ve druhém utkání za sebou Godla, který betonem zastavil v šanci Hudáčka a při střele Romana jej zachránila horní tyč. Litvínov vyrovnal po přestávce hru, zhruba v polovině zápasu se pár střídání udržel v útočném pásmu, ale bez efektu. To domácí byli nebezpečnější, v té největší možnosti přeskočil puk hokejku Marcinkovi, který byl před Godlou úplně sám.

Třinec kontroloval bez problémů vedení i ve třetí třetině, navíc zvýšil Hudáček. Slovenský útočník zakončil po akci Voženílka do prázdné branky a oddechl si, že dal v novém působišti první extraligový gól. Chvíli před svou trefou totiž promáchl při pokusu o dorážku do odkryté branky.

Daňo málem přidal svůj čtvrtý gól, když se elegantní otočkou zbavil obránce, obkroužil branku, ale puk nezasunul u tyčky do prázdné branky. O první čisté konto sezony připravil Mazance z úniku Zdráhal v předposlední minutě zakončením o tyčku.

"Projevila se naše nedisciplinovanost, zbytečná vyloučení. Ukázalo se, že neblokujeme střely a bohužel jsme udělali hodně velkou hrubou chybu, kterou soupeř potrestal (na 2:0). Při prvních dvou gólech trefil bránu od tyče. Pokoušeli jsme se s tím něco udělat, ale Třinec si vedení pohlídal a zápas v klidu dohrál," řekl trenér Litvínova Vladimír Růžička. "Třinec je silné mužstvo, ale věděli jsme, že není v pohodě a chtěli jsme něco uhrát. Měli jsme hrát lépe," doplnil litvínovský útočník Šimon Stránský.

9. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec – HC Verva Litvínov 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Daňo (Jaroměřský), 6. Daňo, 8. Daňo (Nestrašil, J. Jeřábek), 51. L. Hudáček (D. Voženílek, Chmielewski) - 59. P. Zdráhal (Jaks, Zile). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 3668.

Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Jaroměřský, Zahradníček - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Nestrašil - Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Svačina. Trenér: Moták.

Litvínov: Zajíček (8. Godla) - Jaks, Zile, Šalda, Freibergs, Wesley, Demel, D. Zeman - P. Zdráhal, Estephan, Kudrna - Š. Stránský, M. Sukeľ, Abdul - Hlava, Gut, Berka - Havelka, Helt, J. Straka.Trenér: V. Růžička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články