Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Třinec smetl Kometu, která může spadnout do předkola

Brno – Vysokou porážku 2:5 si na vlastním ledě připsala Kometa, která nezvládla utkání s Třincem. Oceláři sice po 98 vteřinách prohrávali, poté však otočili na 5:1 a v závěru už jen korigoval Vondráček. Třinec se tak přiblížil prvnímu Liberci na rozdíl šesti bodů, přesto je pro něj zisk Prezidentského poháru možný už jen teoreticky. Naopak Kometa se musí strachovat o přímý postup do play-off, Chomutov už ji bodově dostihl a zatím má lepší vzájemné zápasy.

Utkání Kometa Brno - Oceláři Třinec
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Podali jsme výborný výkon. Chceme na něj navázat v dalším utkání. Důležité bylo, že jsme po rychle inkasovaném gólu do konce první třetiny otočili výsledek. Pro nás je velké plus v tom, že jsme dali gól z přesilovky. Po zásluze si odvážíme tři body," uvedl trenér Třince René Mucha. Kometě vyšel dokonale vstup do utkání. Po 98 sekundách hry kanadský útočník Mallet ideálně zadovkou uvolnil Hynka Zohornu, který přesnou střelou do horního růžku otevřel skóre zápasu.

Oceláři po inkasovaném gólu přidali na obrátkách. Napadali soupeře hned po ztrátě kotouče a komplikovali mu rozehrávku. Do své hry přidali i rychlé protiútoky. Po jednom z nich Hrňa s Rothem dokonale rozebrali obranu Brna a akci dokončil zcela volný Marosz. V oboustranně útočném hokeji se dostali Brňané do několika slibných šancí, v koncovce si neporadili s brankářem Hrubcem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Oceláři Třinec

Aktivněji hrajícímu Třinci se podařilo v závěru úvodní třetiny otočit výsledek. Tvrdá rána obránce Krajíčka těsně minula tyčku, ovšem odražený kotouč od zadního mantinelu si srazil domácí brankář Vejmelka do vlastní sítě. Aktivnější Oceláři převzali od druhé třetiny režii zápasu. Nápaditější hrou se dostali do tlaku, ke zvýšení náskoku jim ale výrazně dopomohly chyby brněnských hráčů.

Ve 27. minutě přidal po zmatku před brankou Komety Petružálek třetí gól. Nejistého Vejmelku následně vystřídal Čiliak. Ani on ale neměl potřebné štěstí. Při přesilovce Vítkovic si křížnou přihrávku Krepse srazil ve 36. minutě nešťastně obránce Malec do vlastní branky. 

"Je to asi opravdová smůla, protože obránce tam asi musí takhle jít. Chtěli jsme zápas zlomit, aby se otočil k dobrému. Štěstí nám momentálně nepřeje," posteskl si Tomáš Malec. I když hokejisté Komety bojovali, jejich hra byla upachtěná a nevedla k vážnějšímu ohrožení brankáře Hrubce. Nervózní závěr zápasu okořenily časté šarvátky a pěstní souboje. Z nich nejvíce vynikla boxerská vložka mezi domácím Malletem a Krepsem.

Ve 46. minutě obránce Ondřej Němec srazil útočníka Třince Kanea, který následně neproměnil trestné střílení. V závěru ještě přidal pátý gól Třince Dravecký a výsledek korigoval druhým brněnským gólem Vondráček. Pomohl mu k tomu třinecký obránce Milan Doudera, od kterého puk změnil směr. "Už jsem na změnu směru nestačil zareagovat, bohužel puk zaplul do branky," uvedl gólman Šimon Hrubec.

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. H. Zohorna (Mallet), 56. Vondráček (V. Němec) - 6. Marosz (Roth, Hrňa), 18. Krajíček (Kane), 27. J. Petružálek (Linhart, Klimenta), 35. Kreps (J. Petružálek), 51. Dravecký (Rákos). Rozhodčí: Hodek, Polák - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 7:10, navíc Mallet - Kreps oba 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Vejmelka (27. Čiliak) - O. Němec, Bartejs, Kováčik, Trška, Šnajdar, Gulaši, Malec - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - H. Zohorna, J. Hruška, Mallet - Vondráček, Dočekal, Haščák - V. Němec. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Krajíček, M. Doudera, Nosek, L. Galvas - Netík, Kreps, Rákos - Irgl, Kane, Adamský - J. Petružálek, Redenbach, Klimenta - Hrňa, Marosz, Dravecký. Trenéři: Kýhos a Mucha.

Hlasy trenérů po utkání  HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec:

Kamil Pokorný (Brno): "Dali jsme první branku v zápase, měli jsme se od ní odrazit. Bohužel nás soupeř přečíslil a srovnal výsledek. Druhý gól jsme si dali sami. V našem současném rozpoložení to s týmem zacvičilo. Nakonec jsme si dali vlastní třetí a polovlastní čtvrtý gól. Těžko se z takových ran zvedá, sice jsme si nějaké šance vypracovali, ani od toho jsme se ale neodrazili, abychom výsledek korigovali, neboť jsme je neproměnili. V závěru jsme bojovali, abychom neutrpěli nějakou potupnou porážku. Snaha na hráčích je patrná. Z její přemíry však pramení obrovské chyby. Třinec byl v takové pohodě, že nás trestal góly."

René Mucha (Třinec): "Podali jsme výborný výkon. Chceme na něj navázat v dalším utkání. I když jsme z první šance soupeře dostali gól, tak se nám podařilo do konce první třetiny otočit výsledek, což bylo velice důležité. Ve druhé třetině jsme byli lepším týmem a dostali jsme se do vyššího vedení. Pro nás je dnes velké plus, že jsme dali gól z přesilovky. Po zásluze si odvážíme tři body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články