Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Třinec si vyšlápl ve šlágru kola na Liberec. Wolski nedal trestné střílení, přesto se zase prosadil

Wojtek Wolski byl ve 38. kole extraligy zase ústřední postavou utkání třineckých Ocelářů. Útočník Slezanů sice při trestném střílení proti Liberci ani nevystřelil na branku, přesto se v dalším průběhu střelecky prosadil a přispěl ke konečné výhře 4:3. Vítěznou branku obstaral Patrik Hrehorčák.

Utkání Třinec – Liberec
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

"Ukázali, proč jsou první. Liberec nám nedal nic zadarmo, hrálo se naplno. Mělo to parametry play-off," uvedl třinecký obránce Milan Doudera. "Důležité bylo, že jsme hned dali gól, když Liberec snížil ve druhé třetině (2:3). To byl zlomový okamžik. Třetí třetinu jsme se snažili hrát jednoduše a ubránit to," dodal.

Liberec prohrál teprve počtvrté z posledních 23 zápasů. "Žádnou prohru si nevyčítáme, každá k něčemu je," mínil autor druhé trefy hostí Lenc. "Rozhodla naše produktivita. Ve druhé třetině jsme si vypracovali super šance, které jsme neproměnili. Zápas jsme pořád dotahovali a šli jsme do kopce. Předvedli jsme dobrý výkon, ale chyběly góly," uvedl.

První i druhá třetina byly bohaté na šance, což se promítlo i do skóre. Adamský ještě přečíslení dva na jednoho nezúročil, ale ze stejné herní situace udeřil Vrána po přihrávce Růžičky, jehož do brejku vyslal chybou Hanousek. Jakoby byli domácí hráči odměněni za fair-play gesto, když chvíli předtím rozhodčí odvolali trest Ordoše za zákrok na Douderu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Liberec

Wolski mohl zvýšit z trestného střílení, které vybojoval Růžička. Třinecký útočník, který nastoupil po zranění Achillovy šlachy ke druhému utkání od posledního finále, se obtočil kolem Kotvana a v úniku ho nedovoleně hákoval Hanousek. Wolski se před týdnem zaskvěl v rozstřelu Forsbergovou kličkou a zkoušel podobný manévr, ale Hrachovina ani zasahovat nemusel.

Aktivní Liberec vyrovnal zásluhou Hudáčka, který z mezikruží dorazil svou vlastní střelu. Štěpánkovi prošel puk mezi betony. Překlopit skóre mohl Ordoš, ale neuspěl z brejku dva na jednoho. Na druhé straně Růžička obral za brankou o puk Šmída, předložil ho Wolskému, který se z levého kruhu nemýlil. Třetí gól přidal Stránský tečí Gernátovy střely po buly.

Divoce začala i druhá třetina. Bulíře vychytal v úniku Štěpánek, vzápětí trefil domácí Vrána tyč. Brankovou konstrukci rozezvonil i hostující Marosz. Před Štěpánkem se ocitl sám Hudáček, ale puk do branky dostat nedokázal.

Liberec přesto snížil, pěknou kombinaci na jeden dotek zakončil v přesilové hře Lenc. Vzápětí kontroval Hrňa po výborném pasu Hrehorčáka. Liberec dal před odchodem do kabin opět kontaktní gól, když Ordoš tečoval Dernerovu střelu.

Třetí dějství ostře kontrastovalo s předchozími čtyřiceti minutami. Neurodila se ani jedna vyložená šance a Liberec nic nevymyslel ani v závěrečné hře bez brankáře.

"V posledních dvaceti minutách se hrál už takový play-off zápas a byli jsme v nich odolnější. Výsledek je skvělý, i když je možná pro soupeře moc kruté, že odjíždí s nulou. Byli jsme šťastnější a hodně nás podržel Kuba Štěpánek," řekl trenér Třince Václav Varaďa.

38. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 4:3 (3:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. P. Vrána (Martin Růžička), 15. Wolski (Martin Růžička), 18. M. Stránský (Gernát, Marcinko), 33. Hrňa (Hrehorčák) - 11. L. Hudáček (Lenc, Kotvan), 32. Lenc (Birner, Bulíř), 37. Ordoš (Derner, Birner). Rozhodčí: Hradil, Obadal - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 5140.

Třinec: Štěpánek - Krajíček, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Roth, Gernát - Martin Růžička, P. Vrána, Wolski - M. Stránský, Marcinko, Hrehorčák - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, Polanský, Adamský - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Graborenko, Derner, Hanousek, Kotvan - Ordoš, Bulíř, Birner - Lenc, L. Hudáček, Marosz - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Rychlovský, A. Musil, J. Vlach. Trenér: Augusta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články