Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Třinec si užil triumfální jízdu Ocelářů městem. Lidí bylo nějak moc, překvapilo Hrňu

Třinečtí Oceláři absolvovali po dvou letech další jízdu extraligových šampionů městem ve speciálně upraveném autobusu. Sami hokejisté byli dost překvapeni, kolik fanoušků a lidí si nenechalo zážitek s hráči ujít. Nechyběl ani Petr Vrána, který se vyjádřil k osobní tragédii, jež ho postihla před startem play-off.

Triumfální jízda třineckých Ocelářů
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Desítky obyvatel pětatřicetitisícového slezského města na autobus čekaly u Werk Areny nebo na náměstí Svobody. Po dojezdu hokejoví mistři rozdávali podpisy a fotili se s fanoušky.

"Počasí vyšlo skvěle. Minule jsme jeli ráno, takže nebylo tolik lidí ve městě. Teď to vyšlo na odpoledne pěkně a myslím, že si to všichni užili. Nečekali jsme tolik lidí, tak to byl velký zážitek i pro nás," řekl kapitán Ocelářů Petr Vrána.

Co čeká Třinec po vítězné sezoně? A jak bude vypadat situace v brankovišti? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Útočník Erik Hrňa absolvoval vítěznou jízdu Třincem autobusem bez střechy už potřetí, ale řekl, že se to rozhodně neomrzí. "Dneska vyšlo super počasí, kolem cesty bylo strašně moc lidí, takže jsme si to užili. Sami jsme si říkali, že těch lidí bylo nějak moc. Možná jim chyběl hokej, trošku ho sledovat, tak si to chtěli s námi užít aspoň touto cestou," řekl Hrňa.

Váží si všech tří titulu s Třincem a nedá se podle něj říct, který bylo nejtěžší vybojovat. "Pro mě byl těžký třeba úplně ten první, protože to byla sezona, kdy jsem tolik nehrál. Ale zase v tomhle play-off byla perfektní Boleslav, která nám dala fakt hodně zabrat, abychom přes ni postoupili. Každý pohár je trošku specifický," popsal Hrňa.

Play-off bylo pro Vránu vysvobozením

Oslavy titulu si užil při vítězné jízdě městem i útočník Petr Vrána. Těsně před play-off se Vránova manželka a matka jeho syna utopila, když chtěla zachránit štěně na zamrzlé přehradě.

Nebylo tak jasné, zda kapitán týmu do hry vůbec zasáhne. "První dva týdny jsem si nebyl jistý, ale tím, že jsem viděl, že doma to nějak fungovalo, malý to zvládal a měl jsem pomoc od rodiny, tak jsem se rozhodl, že půjdu zpátky, protože pro mě to je něco, co rád dělám a dělám to celý život," řekl Vrána.

Že mohl čas trávit se spoluhráči, mu hodně pomohlo. "Nemusel jsem na to pořád myslet. Je to možná trochu zvláštní, ale pro mě to bylo vysvobození z toho sezení doma a přemýšlení, co mohlo být, co se stalo a tak. Jsem za to rád, že jsem se mohl vrátit, samozřejmě díky rodině, díky jejich podpoře," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články