Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Třinec si pohrál s Kladnem, Rytíři už 191 minut neskórovali

Třinec - Hokejisté Třince v olympijské přestávce nevypadli z formy a rozstříleli Kladno 6:0. Tři asistence si do produktivity připsal Martin Růžička, brankář Šimon Hrubec pošesté v sezoně vychytal nulu a dovedl Oceláře k šestému vítězství za sebou. Kladno je naproti tomu ve velké střelecké krizi a už 191 minut v extralize nedalo gól. Popáté v řadě navíc nebodovalo.

Utkání Třinec - Kladno
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Rytíři přijeli bez olympionika Kaberleho a od prvních minut byli u všeho později. Bylo jen otázkou času, kdy Třinec lepší nástup přetaví v góly. Po střele Květoně hosty v třetí minutě zachránila horní tyčka, Martin Růžička po úniku v oslabení ztroskotal na Cháberovi. Domácí ale zbavila nervozity hned první přesilová hra, v níž elitní útok ladnou kombinací rozebral kladenskou čtveřici a Adamský mohl zblízka zakončit do prázdné brány.

Kladno proti soupeři nemělo protizbraň. Třinec líp bruslil, kombinoval, vytvářel si šance. Vyústěním byl druhý gól, který ve 12. minutě připojil Bonk. Objel branku a z druhé strany puk propasíroval za Cháberu. Parádním průnikem se vzápětí blýskl i Polanský, proháčkoval se přes několik hráčů, ale chybělo jen přesnější zakončení.

Pohodově rozehranou partii Středočeši domácím nijak nekomplikovali ani ve druhé třetině. Všechno naopak třetím gólem zcela vyjasnil Trončinský, který se v oslabení vydal na výlet a švihem přes obránce vsítil svou první branku v třineckém dresu. "Chtěli jsme hrát aktivně. Podařilo se nám dát dva rychlé góly a to nás uklidnilo," řekl Marek Trončinský.

Cháberovi pak znovu dvakrát pomohla tyčka, na které skončily pokusy Rákose a Adamského. Teprve pak byl gól na spadnutí i na protější straně, ale na kovovou konstrukci zazvonil také hostující Kuchler. "I za stavu 3:0 jsme si říkali, že to nesmíme podcenit. Kdyby tam Kladno na začátku třetí třetiny z šancí dalo gól, asi bychom se ještě divili, ale pak se nám podařilo přidat nějaké góly. Byl to celkem klidný zápas," řekl Trončinský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Kladno

Po čtvrté trefě Peterka, který těsně před Cháberou tečoval nahození Trončinského, zápas sklouzl k exhibici. Kladno vyklidilo střední pásmo a dalo soupeři živnou půdu ke smrtícím kontrům. Hrňa po parádně sehraném přečíslení s Růžičkou a Peterkem zvýšil na 5:0, další možnost propásl Orsava. Rytíři potřetí v řadě neskórovali a sérii bez gólu natáhli už na 191 minut.

"Pochopitelně, že takhle dlouho bez vstřeleného gólu se podepisuje na psychice hráčů a leží jim to v hlavách. I když máme třeba slušnější pasáž a mohli bychom se nadechnout, nepodložíme to střelecky. Musíme hledat způsob, jak to co nejvíce zjednodušit, umlátit to na dvě tři dorážky," řekl kladenský kouč Jiří Čelanský.

HC Oceláři Třinec - Rytíři Kladno 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 10. Adamský (Polanský, Martin Růžička), 13. Bonk (Orsava), 23. Trončinský (Adamský, Martin Růžička), 47. Peterek (Trončinský), 51. Hrňa (Martin Růžička, Peterek), 57. Orsava (Polák, D. Nosek). Rozhodčí: Lacina, Turčan - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3262.

Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Trončinský, Linhart, D. Nosek, Zíb, D. Krejčí, Foltýn - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, V. Polák - D. Květoň, Peterek, Rákos - Marek Růžička, Matuš, Hrňa. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Kladno: Chábera - Majeský, Gutwald, L. Procházka, Doudera, Jankovič, P. Hořava, D. Růžička - Zagrapan, Dragoun, Bílek - M. Hořava, Patera, Tenkrát - Rudovský, Havlíček, Kuchler - Šilhavý, Lukáč, Eberle. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy