Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Třinec si do oblíbených Varů opět dojel pro výhru. Svého soka zdolal podeváté v řadě

Když se objeví v programu zápas s Karlovými Vary, hokejisté Třince mohou v podstatě slavit. Proti Energii se totiž Ocelářům dlouhodobě skvěle daří a potvrdili to i v 42. extraligovém kole. Slezané na západě Čech vyhráli 3:1 a svého soupeře zdolali už podeváté v řadě. Upevnili si zároveň druhou příčku.

Třinecký Štěpán Novotný se snaží prostřelit Filipa Novotného z Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

"Na jeden gól prostě nemůžeme vyhrát. Je to velká škoda, protože přečíslení z naší strany tam bylo dost. Moc nás to mrzí, protože minimálně bod jsme měli mít. Bohužel je to tak, jak to je. Všechno je jenom o využívání šancí, určitě se z nich dvě tři daly proměnit," řekl karlovarský útočník Martin Kohout.

Do utkání vstoupili aktivněji Třinečtí. Největší příležitost ke vstřelení branky měl Růžička, kterému opakovanou střelu reflexivně zlikvidoval Filip Novotný. Hráči Energie se osmělili až v polovině první třetiny, když Hrubcovu pozornost dvakrát vyzkoušel Šafář.

Otevřít gólový účet zápasu se nakonec povedlo domácím. Ve 24. minutě efektní kombinaci na jeden dotek zakončil do odkryté branky Balán, který tak oslavil svůj 500. extraligový zápas.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Třinec

"Inkasovaný gól nám paradoxně pomohl. Od následujícího střídání jsme opět začali hrát dobrý hokej se spoustou zakončení a střelbou v útočném pásmu," uvedl trenér Třince Václav Varaďa.

Obdržená branka vybudila Oceláře k větší aktivitě. Ve 29. minutě ještě Růžička po zákroku Filipa Novotného velkou šanci nevyužil, ale o minutu později se to již podařilo Chmielewskému, který střelou z pravého kruhu vymetl protější horní roh karlovarské branky. Poté, co ve 32. minutě Západočeši propadli ve středním pásmu, otočil vývoj zápasu po přesně zakončeném přečíslení Štěpán Novotný.

V závěrečném dějství se domácí snažili aktivní hrou srovnat skóre a Třinec zatlačili do obranného pásma. Nejblíže k vyrovnání měl ve 44. minutě Lapšanský, který však nedokázal ve vlastním oslabení proměnit samostatný únik. Karlovy Vary se i ve zbytku zápasu dostávaly do šancí, ale projevilo se, že střelba je v současné době jejich slabinou.

Naopak Třinec mohl definitivně rozhodnout v 57. minutě, kdy Werek trefil horní tyč. Po chybě Filipa Novotného dovršil výsledek 107 sekund před koncem do prázdné branky Hrňa.

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Balán (Stloukal, Kohout) - 29. Chmielewski (Svačina, Š. Novotný), 32. Š. Novotný (Chmielewski, Galvinš), 59. Hrňa. Rozhodčí: Hribik, Kika - D. Klouček, Tošenovjan. Vyloučení: 3:3, navíc Adámek (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 2884. 

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan, Sičák, Podlipnik, Kozák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - T. Mikúš, Roman Vlach, J. Černý - Gorčík, Skuhravý, Lapšanský - Kohout, Balán, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.

Třinec: Hrubec - Roth, M. Doudera, Adámek, Gernát, D. Musil, Galvinš - Martin Růžička, P. Vrána, Werek - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, Polanský, M. Kovařčík - Svačina, Š. Novotný, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary):  "Soupeř vstoupil do utkání velmi aktivně, ale my jsme se na to dokázali velmi dobře připravit. Hráli jsme pozorně a obětavě do obrany. I když byl Třinec na kotouči dominantní, tak jsme ho do nějakých větších příležitostí nepouštěli. Na začátku druhé třetiny se nám podařilo dát gól z přečíslení. Potom jsme bohužel dvakrát ztratili kotouč ve středním pásmu a Třinec nás za to nekompromisně potrestal. Dnes našemu výkonu můžeme vytknout jenom to, že jsme dokázali vstřelit pouze jednu branku. Na to se s takovým mužstvem, jako je Třinec, těžko vyhrává."

Václav Varaďa (Třinec): "Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, měli jsme dobrý pohyb a kontrolovali jsme hru. V útočném pásmu jsme však hráli pouze v rozích a nedokázali jsme si vytvořit větší šance, i když hra byla velmi dobrá a měli jsme tam parádní pohyb. Naše aktivní hra vzala za své ve druhé třetině, kdy jsme zpočátku tahali za kratší konec. Po upadnutí jednoho z našich obránců měli domácí přesilovou situaci, kterou sehráli parádně, a padl z toho první gól. Inkasovaný gól nám paradoxně pomohl. Byli jsme za zlepšenou hru odměněni parádní brankou Chmielewského a následovaly další příležitosti, z kterých se ujala ta Štěpána Novotného. Škoda, že jsme neodskočili ještě o více branek. Ve třetí třetině to bylo velmi vyrovnané, domácí hráli dobře, měli spoustu příležitostí a jenom díky Šimonu Hrubcovi jsme udrželi vedení. Se štěstím se nám potom podařilo dát třetí gól, který rozhodl."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články