Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Třinec si díky Hrubcovi a dvougólovému Hrňovi odváží z Plzně vítězství

Plzeň – Plzeňským hokejistům se nevydařil vstup do extraligové sezony a po postupu do play-off Ligy mistrů prohráli v prvním utkání nového ročníku na domácím ledě s Třincem 1:2. Výsledek zápasu určily zejména individuální příspěvky dvou hráčů v týmu Slezanů. Erik Hrňa zařídil obě branky Ocelářů, brankář Šimon Hrubec dlouho držel čisté konto, než ho překonal Miroslav Indrák pět minut před koncem. Ani snížení však Západočechům nepomohlo. Třinec zažívá skvělý start, po dvou kolech má plný počet bodů při skóre 6:2.

Erik Hrňa překonává Matěje Machovského
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, po kombinaci druhého plzeňského útoku ovšem Svoboda zblízka pálil jen do boční sítě. Hosté zodpovědně bránili a čekali na brejky. Ve 12. minutě zaváhal na modré čáře mladík Kvasnička a explzeňský Hrňa svůj průnik úspěšně zakončil kličkou do forhendu.

Indiáni chtěli rychle vyrovnat, Indrák ale během přesilové hry ve dvou šancích nepřekonal gólmana Hrubce a v 16. minutě před brankou osamocený Stach svoji příležitost prováhal. Naopak krátce před první sirénou na druhé straně málem překvapil Polanský pokusem z otočky plzeňskou jedničku Machovského.

Strážce branky Indiánů se vyznamenal v úvodu prostřední části, kdy dokázal zastavit samostatný průnik Špirka. Oceláři se poté díky přesilovce dostali do tempa a převzali otěže utkání. Růžička však před polovinou zápasu v dobré pozici zblízka minul odkrytou branku.

Za chvíli v početní výhodě trefil z dorážky Špirko jen pravou tyč. Domácí si ve 30. minutě zkomplikovali situaci dvěma vyloučeními, hostům ale 70 vteřin trvající přesilovka pět na tři nevyšla. Ubráněná oslabení Indiány viditelně povzbudila, dvě vlastní přesilovky v závěru druhé třetiny však prohospodařili.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky ujel ve vlastním oslabení Lev, jeho střelu na lapačku ale Hrubec skvěle chytil. Vzápětí domácí ve velkém vedru, jež v hale panovalo, nezužitkovali další přesilovku. Ocelářům naopak ve 49. minutě vyšla dokonale, když se po Irglově nabídce trefil z pravého kruhu ranou bez přípravy znovu Hrňa.

Indiáni se ve snaze snížit nadechli k náporu. Ten sice zbrzdil faul Kubalíka, po jeho návratu na led v 56. minutě ale snížil unikající Indrák v pádu na 1:2. Více než minutu trvající plzeňská závěrečná hra bez brankáře už výhru Třince neohrozila.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 56. Indrák - 12. Hrňa (Polanský, Nosek), 49. Hrňa (Irgl, Roth). Rozhodčí. R. Čech, Souček - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:1. Diváci: 3214.

Plzeň: Machovský - Čerešňák, Pulpán, Moravčík, D. Sklenička, Kubka, Kvasnička - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Stach, T. Svoboda - Lev, Hrnka, Johnson - F. Suchý, Koreis, Schleiss. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, L. Galvas, Nosek - Petružálek, Špirko, Martin Růžička - Irgl, Kane, Adamský - Rákos, Kreps, Dravecký - Hrňa, Polanský, Marosz. Trenéři: Kýhos, B. Kopřiva a Mucha.

Michal Straka (Plzeň): "Začali jsme trochu nervózně. Hru jsme ale potom vyrovnali, a to i v počtu střel. Po naší chybě v rozehrávce jsme ale dostali gól, když nám tam projel Hrňa. Druhá třetina přinesla z naší strany moc oslabení a samozřejmě bylo důležité naše ubránění třinecké přesilovky pět na tři. Hráči na oslabení tam ale ztratili hodně sil a možná nám to trochu chybělo pak do útoku. V přesilovkách jsme dnes neměli takovou sílu a nebyli jsme tolik nebezpeční. Utkání definitivně rozhodl zbytečný faul Johnsona, který z frustrace po kolizi s rozhodčím krosčekoval protihráče. Třinec z přesilovky dal druhý gól a my se z toho musíme do dalšího zápasu poučit. Nesmí se to opakovat a hned po zápase jsme to Nickovi důrazně vysvětlili."

René Mucha (Třinec): "Chtěl bych poděkovat týmu za odvedený bojovný výkon. Tým hodně podržel výbornými zákroky gólman Hrubec. Měli jsme strach ze začátku zápasu, ale myslím si, že si Plzeň  podobně jako my v pátek  vybrala na začátku malinko nervozitu z ostrého extraligového startu. I díky tomu jsme chytili začátek zápasu dobře. Pro vývoj utkání byl pro nás dobrý první gól. Ve druhé třetině nás mrzí, že jsme špatně sehráli přesilovku pět na tři, tam jsme si mohli pomoci druhým gólem. Ten jsme dali až v třetí třetině. Škoda, že jsme za stavu 2:0 pro nás trochu podcenili závěr. Plzeň se snižujícím gólem dostala na koně, ale zbytek jsme si už uhráli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články