Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Třinec se na Spartu nedotáhl, proti Ocelářům exceloval Růžička

Mohli se na soupeře bodově dotáhnout, místo toho ale Pražané odskočili Třinci na rozdíl šesti bodů. Oceláři podlehli ve 29. kole extraligy Spartě 2:3, když o výhře domácích rozhodl tříbodový Vladimír Růžička. Sparťanský útočník dal dva góly a asistencí se podílel i na třetím z hole Miroslava Formana. 

Utkání Sparta – Třinec
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Po nevydařeném zápase v Liberci, kde jsme hráli bídně, jsme si něco řekli. Trošku jsme si připomněli, co nás zdobilo, když jsme byli úspěšní. Důležité bylo, že se nám po dlouhé době povedly přesilovky, na kterých jsme pracovali, a výborně chytal Matěj Machovský," řekl asistent trenéra Sparty Jaroslav Nedvěd.

V úvodu zápasu byli nebezpečnější hosté, Marcinko však z dobré pozice nemířil přesně. Sparta se v útočném pásmu poprvé výrazněji usadila až v 5. minutě, pozorný Štěpánek ale držel nerozhodný stav.

Skóre se poprvé měnilo až ve 13. minutě, kdy při hře čtyři na čtyři tečoval Poláškovo nahození od modré čáry Růžička a překonal třineckého gólmana. "Byl to šťastný gól, jemná teč," přiznal Růžička, který do zápasu nastoupil po nemoci. "Dva dny jsem ležel v teplotách a křečích. Na zápas jsem se těšil a zároveň jsem měl trošku obavy," přiznal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Třinec

Sparta měla převahu, na začátku druhé třetiny však Oceláři v první přesilové hře vyrovnali. Zasloužil se o to důrazný Szturc, který si tak připsal premiérový gól v třineckém dresu. Pražané si však v následné početní výhodě vzali vedení zpět. Formanovu akci zakončil opět Růžička.

Domácí byli lepší, třetí branky se však dočkali až v závěru druhé dvacetiminutovky, kdy se při Kundrátkově vyloučení prosadil Forman. "Při reprezentační pauze jsme přesilovky potrénovali, ale já jsem pak hned opět vypadl ze sestavy. Přišlo mi předtím, že jsme nevěděli, co hrát. Byli jsme jako bludní Holanďani. Dnes jsem rád, že jsme dali dva góly, protože to rozhoduje zápasy," řekl Růžička.

Ve 42. minutě byl blízko snížení Polanský, Machovský byl ale připraven. Oceláři postupně převzali aktivitu, byli nebezpečnější a nakonec se jim podařilo snížit. Vyrovnat ale i přes závěrečnou power-play už nedokázali.

"Trochu nás položil třetí gól. Byl šťastný, po odrazu, ale na to se nevymlouváme. Prostě to tak bylo. Řekli jsme si, že už nemáme na co čekat a že Spartu zavřeme. Celou třetinu jsme ji mačkali, ale třetí gól jsme bohužel nepřidali," řekl autor druhé branky Ocelářů Martin Adamský.

Třinec se v extralize představí znovu až 5. ledna v Karlových Varech po návratu ze Spenglerova poháru.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. V. Růžička (Piskáček, Polášek), 24. V. Růžička (Forman), 39. Forman (Pech, Blain) - 21. Szturc, 53. Adamský. Rozhodčí: Bejček, Hodek - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:6, navíc Marcinko (Třinec) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 11.835.

Sparta: Machovský - Jurčina, T. Dvořák, Piskáček, Polášek, Blain, Kalina - Rousek, Sukeľ, Říčka - Řepík, Tomášek, Smejkal - Forman, Pech, Kudrn - Pšenička, V. Růžička, Vitouch. Trenér: Krupp.

Třinec: Štěpánek - Roth, Gernát, M. Doudera, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, Haman - M. Stránský, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Martynek, Polanský, Adamský - Szturc, Š. Novotný, Hrňa. Trenér: Zadina.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články