Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Třinec rázně utnul sérii Pardubic a poskočil na první místo

Oceláři se po delší době vrátili do čela extraligové tabulky po 46. kole. Pomohlo jim k tomu zaváhání Sparty a vítězství v Pardubicích 6:2. Dvakrát se gólově prosadili Gernát s Romanem, další trefy přidali Marcinko se Stránským. Dynamo přišlo o sérii šesti zápasů, ve kterých Východočeši bodovali.

Třinecký Martin Růžička před pardubickým brankářem Konstantinem Barulinem
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Byl to náročný zápas, Pardubice mají výborný tým. Rozhodla druhá třetina, kdy jsme soupeřům odskočili, potom jsme si vedení už udržovali. Hráli jsme poctivě," pochvaloval si Roman.

V sestavě Dynama chyběl z osobních důvodů elitní centr Tomáš Zohorna a na ofenzivní síle domácích se to projevilo. Po úvodních šancích změnil bezbrankový stav Roman, který tečoval Adámkovu střelu od modré. Gól slovenského útočníka ale musel potvrdit videorozhodčí, neboť Roman puk zasáhl na hranici hry vysokou hokejkou.

Oba celky se následně mohly prosadit v přesilových hrách, Barulin i Štěpánek byli ale pozorní. Ve 23. minutě hosté své vedení zvýšili, když po Gernátově přihrávce přesně zakončil opět Roman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Třinec

"Viděl jsem tam drobnou mezírku, počkal jsem si na gólmanův pohyb, zkusil jsem tvrdou střelu pod lapačku. Byl to docela těžký úhel, ale těší mě, že tam puk zapadl," pochvaloval si slovenský útočník. Šance na bodový zisk domácích následně klesly po Marcinkově zásahu ve 25. minutě.

Východočechy na chvilku vrátila do hry Poulíčkova branka v oslabení, v pokračující přesilové hře ale získal zpět tříbrankový náskok Třinci Stránský. Navíc vzápětí byl vyloučen Mikuš a hosté se opět prosadili v početní výhodě, od modré čáry přesně střílel Gernát.

Slovenský reprezentant a nejproduktivnější bek soutěže se prosadil i ve třetí části. Tentokrát překonal již brankáře Kloučka, jenž na posledních dvacet minut nahradil Barulina. Hosté byli lepší a mohli přidat i další góly, poslední slovo však měl domácí Kousal, jenž v 60. minutě bleskově využil přesilovku pět na tři.

"Dnes se nám zápas absolutně nepovedl. Šance, které jsme si vytvořili v první třetině, jsme zase chtěli sehrát do prázdné branky. Třinec využil většinu svých šancí, pak už je to s takovým soupeřem těžké," řekl trenér Dynama Richard Král.

46. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 2:6 (0:1, 1:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 33. Poulíček (Blümel), 60. R. Kousal (Paulovič, J. Mikuš) - 9. M. Roman (M. Adámek, Dravecký), 23. M. Roman (Gernát, O. Kovařčík), 25. Marcinko (Rodewald), 34. M. Stránský (Rodewald, M. Kovařčík), 37. Gernát (M. Stránský), 47. Gernát (P. Vrána). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:6, navíc A. Kosticyn (Pardubice) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Bez diváků.

Pardubice: Barulin (41. Klouček) - J. Zdráhal, J. Mikuš, Nakládal, J. Kolář, Bučko, Ďaloga, Hrádek - Camara, O. Roman, R. Kousal - Blümel, Poulíček, Paulovič - Tybor, Pochobradský, A. Kosticyn - Kusý, T. Zeman, Horký. Trenér: R. Král.

Třinec: Štěpánek - Gernát, M. Doudera, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek, D. Musil - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Rodewald, Marcinko, Kurovský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Hrňa, M. Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články