Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Třinec přišel o posilu z NHL, Zadina bude minimálně měsíc mimu hru

Minimálně měsíc bude ve třinecké sestavě scházet útočník Filip Zadina. Dvacetiletý forvard Detroitu se zranil během tréninku v horní části těla. Při premiéře v extraligové sezoně, v níž Oceláři zvítězili v Karlových Varech 5:2, proto nefiguroval v sestavě.

Oceláři se před měsícem a půl dohodli s vedením Red Wings na zapůjčení šestky draftu z roku 2018 před novým ročníkem NHL do doby, než se rozběhnou přípravné kempy. V Třinci, kde se Zadina setkal s otcem Markem, který je asistentem hlavního kouče Václava Varadi, by měl působit alespoň do poloviny listopadu.

Odchovanec Pardubic s reprezentačními zkušenostmi už v přípravě potvrzoval pověst talentovaného střelce. V Poháru Generali České pojišťovny pomohl Slezanům k celkovému triumfu čtyřmi body ve třech zápasech za tři góly a asistenci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Třinec

Místo očekávané extraligové premiéry v třineckém dresu v Karlových Varech musel klub hlásit nepříjemnou novinku do zámoří. "Filip Zadina má zranění v horní části těla, které si způsobil při tréninku. Mimo hru bude čtyři až šest týdnů," řekl trenér Varaďa.

V extralize má Zadina na kontě v barvách Pardubic včetně baráže 31 startů a 4 body (2+2). V NHL odehrál dosud 37 zápasů a nasbíral v nich 18 bodů za 9 branek i přihrávek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články