Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Třinec přetlačil v nájezdech Mladou Boleslav a dotáhl se na Brno

Třinec - Hokejisté Třince neprohráli v normálním čase ani ve 12. kole extraligy. Oceláři porazili Mladou Boleslav 4:3 po samostatných nájezdech, když až v desáté sérii penalt rozhodl utkání Zbyněk Irgl. Slezané tak vybojovali proti Mladé Boleslavi už šestou domácí výhru v řadě. Hosté se dočkali alespoň bodu, k němuž jim dvěma brankami dopomohl Radan Lenc.

Utkání Třinec - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Třinec po dvou zápasech nastoupil znovu s brankářem Hrubcem, ale v první části se nemohl dostat do tlaku. Až v 18. minutě se individuálním průnikem prokličkoval do zakončení Marosz, mířil však do tyče.

Pak Třinečtí sice v dlouhé přesilovce pět na tři soupeře svírali v útočném pásmu, ale až v přesilové hře pět na čtyři Lukáše střelou bez přípravy překonal Petružálek. Už za 29 sekund vedl Třinec 2:0 - Krepsovo nahození těsně před očima brankáře Lukáše tečoval Rákos.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Mladá Boleslav

Dva slepené góly ale Mladoboleslavské vyburcovaly k větší aktivitě. Hyka v 28. minutě zazvonil na horní tyč, pak i hostům pomohla početní výhoda a Pospíšil prudkou ranou z větší vzdálenosti snížil na 1:2.

Středočechů byl rázem plný led a stav znovu srovnal Lenc, který po Vampolově přihrávce pohodlně skóroval do odkryté branky. Třinci pak mohl znovu vrátit vedení Adamský, ale po zaváhání Trončinského promarnil sólový nájezd v oslabení.

Ani hosté nevyužili přesilovku pět na tři, která trvala 74 sekund, a v úvodu třetího dějství za to pykali, když Marosz zblízka bekhendem přehodil ležícího Lukáše. Přetahovanou mohl vyřešit čtvrtým gólem Dravecký, jeho velkou šanci ale hostující gólman zmařil.

A tak se po kontroverzním vyloučení Polanského už po sedmi sekundách v přesilovce v 50. minutě prosadil úspěšnou tečí mladoboleslavský Lenc, byť Werk Aréna dvouminutový trest sudím ještě dlouho vyčítala pískáním a nadávkami.

V prodloužení měli po velké šanci hostující Urban i třinecký Irgl, který si ale spravil chuť v penaltovém rozstřelu. Svou trefou ho rozsekl až v desáté sérii.

Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 4:3 po nájezdech (0:0, 2:2, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 23. J. Petružálek (Dravecký, Roth), 24. Rákos (Kreps, Dravecký), 42. Marosz (J. Petružálek, M. Růžička), rozhodující sam. nájezd Irgl - 29. Pospíšil (Trončinský, M. Látal), 33. Lenc (Vampola, M. Látal), 50. Lenc (Trončinský, Hyka). Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:2. Diváci: 4857.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Galvas, od 21. navíc Jank - M. Růžička, Marosz, J. Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, M. Kovařčík, Jašek. Trenéři: Kýhos, Mucha, B. Kopřiva.

Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Voráček, Hanzlík, Kurka, Kučný, Trončinský, Štich - M. Látal, Vampola, Lenc - Ďurač, Urban, L. Pabiška - Hyka, Klepiš, Jiránek - Pospíšil, Žejdl, Jonák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Vladimír Kýhos (Třinec): "První třetina byla vyrovnaná a opatrnější z obou stran. Ve druhé jsme se dostali do vedení 2:0, ale soupeř se pak dostal do tlaku. My se v něm nechovali dobře. Místo abychom to vyhazovali ven, jsme chtěli hrát hokej. Soupeř toho využil a vyrovnal. Na Boleslavi byla vidět síla kolektivu a to, že tam hraje hodně kluků, kteří tady hráli. Jejich motivace byla vidět. Remíza byla zasloužená, se dvěma body jsme spokojení."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "První třetinu jsme odehráli velmi dobře a aktivně, bohužel jsme nevstřelili gól. Druhá třetina pro nás bohužel začala až za stavu 2:0 pro soupeře. Vážíme si, že jsme to dokázali vyrovnat. Pak jsme znovu v úvodu třetí třetiny dostali gól na 2:3, ale musím složit velký kompliment mužstvu za předvedený výkon. S hrou jsme velmi spokojeni, bohužel jsme druhý bod neurvali, protože jsme neproměnili asi pět mečbolů."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články