Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec přerušil zlínskou bodovou sérii ve vzájemných zápasech a zvítězil 3:1

Oceláři ukončili úspěšnou sérii Zlína, který dokázal třikrát v řadě proti Třinci bodovat. Slezané tentokrát šli za vítězstvím hned od začátku a po první části hry vedli o dvě branky. Domácí Fořt sice na začátku poslední třetiny snížil, ale hostům přidal pojistku Michal Kovařčík. Zlín padl potřetí v řadě bez zisku bodu.

Utkání Zlín - Třinec
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Oceláři po porážce 0:4 v Olomouci začali ve Zlíně s velkým nasazením. Už ve třetí minutě měl po Rákosově střele obrovskou možnost otevřít skóre Ondřej Kovařčík, ale Kašíka nepřekonal. V deváté minutě už byl ale domácí gólman při podobné šanci bezmocný. Po střele Michala Kovařčíka se prosadil z dorážky obránce Linhart.

Zlín navazoval na výkon z Hradce Králové, kde podlehl 1:5. V 18. minutě prohrávali Berani už 0:2. Christov po asistenci Polanského vystřelil z pravého kruhu, ránu sice zblokoval Petran, ale jednadvacetiletý útočník Ocelářů pohotově z dorážky skóroval. Ve svém osmém extraligovém utkání si připsal první branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Třinec

"Kluci mi gól úplně připravili, byl jsem sám před brankou. Pocit radosti ani nejde popsat, vše se navíc násobí výhrou týmu," řekl Christov, který hrál při svém druhém startu za Oceláře v sezoně v útoku s Polanským a Draveckým. "Učím se od nich, kluci jsou ochotní, radí mi a pomáhají. S prvním střídáním navíc vždy spadne i nervozita, hraje se mi parádně," dodal Christov.

Ve druhém dějství se výkon domácích mírně zvedl, nejprve mohli hosté přidat třetí branku, ale Berani odolali. Na druhé straně měl po Okálově akci snížení na holi kapitán Veselý, proti jeho ráně ale Hrubec zasáhl betonem.

Prostřední dějství jinak moc šancí nenabídlo. První trest slovenští sudí Konc se Štefíkem udělili až ve 37. minutě, kdy šel pykat Chmielewski, Zlín se však po 43 vteřinách o početní výhodu sám připravil kvůli Freibergsově faulu. V oslabení měl šanci Zlína obránce Žižka, zblízka ale zamířil pouze do Hrubcovy lapačky.

Snížit se podařilo domácím ve 44. minutě, kdy po Okálově parádním pasu lehce skóroval Fořt. Chvíli na to se domácí hnali do další šance, kterou faulem zastavil Linhart. Oceláři se v oslabení ubránili a ve 49. minutě udeřil naopak Třinec.

Kofroňovo nahození tečoval mezi Kašíkovy betony Michal Kovařčík, který se dočkal premiérové branky ve svém 29. vystoupení v extralize. "Střídání před tím jsem myslel na to, že bych už konečně mohl dát gól. Nastavil jsem jenom hokejku a padlo to," uvedl dvacetiletý Michal Kovařčík, který hraje v lajně se svým o dva roky straším bratrem Ondřejem. Ten už v této sezoně první extraligovou trefu také slavil.

"Ale nedobíral si mě. Hraje se nám spolu úžasně, vyhovíme si, víme o sobě. Z gólů jsem byl tak unešený, že jsem dokonce zapomněl zamávat divákům, dodal Michal Kovařčík. Pečetit výhru mohli Oceláři v přesilovce při Honejskově pobytu na trestné lavici, ale přestože se neprosadili, bezpečný náskok do konce utkání uhájili.

Aukro Berani Zlín - HC Oceláři Třinec 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 44. Fořt (Okál) - 9. Linhart (M. Kovařčík), 18. Christov (Polanský, Dravecký), 49. M. Kovařčík (Kofroň, M. Doudera). Rozhodčí: Konc, Štefík - Šefčík (všichni SR), Kis. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 3783.

Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Matějíček, Valenta, Řezníček, Žižka, Petran - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Okál, Fořt, O. Veselý - Kubiš, Fryšara, Illo - J. Ondráček, P. Sedláček, Popelka. Trenéři: R. Svoboda M. Hamrlík.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, D. Musil, M. Doudera, Adámek, Jank, Bartko - Irgl, Marcinko, Rákos - Cienciala, Mikulík, Chmielewski - Dravecký, Polanský, Christov - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Kofroň. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Martin Hamrlík (Zlín): "Nemohli jsme se dostat do zápasu, soupeř první třetinu blokoval střely, vyhrával osobní souboje, my jsme zase chybovali vzadu. Takto se to těžko otáčí. Sice jsme se ve třetí třetině nadechli k náporu, ale šance na 2:2 už jsme neproměnili. Puky se dnes odrážely jinam, než měly. Třinec vyhrál zaslouženě."

Václav Varaďa (Třinec): "Jsem rád za výsledek. Myslím si, že jsme měli parádní nástup do utkání, kdy jsme v první třetině svým pohybem dělali zlínské obraně velké problémy. Nepřidali jsme třetí gól, domácí tak zabrali a vstřelili kontaktní branku. Šance Zlína jsme poté ale otupili a odměnou nám byla zlomová branka. Oproti duelu s Olomoucí jsme zápas zvládli takticky a odbojovali jsme jej."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články