Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Třinec potřeboval k obratu 85 sekund. Vítkovice padly i počtvrté a v play-off končí

Obhájci titulu postoupili do semifinále play-off extraligy v nejkratším možném čase. Třinečtí Oceláři poprvé v sérii proti Vítkovicím v utkání ztráceli, ale ve čtvrtém duelu jim stačilo po úvodní brance domácího Ruslana Pedana pouhých 85 sekund ve druhé třetině k obratu na vítězných 2:1, když se trefili Michal Kovařčík a Marko Daňo. Ostravané se ve čtvrtfinále zmohli jen na tři vstřelené góly.

Útočník Třince Martin Růžička si připsal díky asistenci u vítězného gólu 100. bod v play-off v kariéře. Ve 116 duelech zaznamenal 49 gólů a 51 přihrávek.

Vítkovičtí šli do čtvrtého duelu bez Radovana Bondry a Jakuba Illéše, do hry naopak naskočili Petr Chlán s Vojtěchem Lednickým. Třinecký kouč Václav Varaďa do sestavy nesáhl, Oceláři tak nastoupili v totožném složení jako ve středu.

Lépe začali Ostravané a ve 13. minutě vypálil zpoza pravého kruhu Pedan a prudkou střelou otevřel skóre. V závěru první části mohl náskok domácích navýšit Dej, ale Kacetl byl připraven.

Těsný náskok Vítkovic vydržel do poloviny duelu. Ve 32. minutě vystřelil Kundrátek, puk se odrazil od tyčky k číhajícímu Michalu Kovařčíkovi, jenž pohotově v pádu zasunul puk za Stezku. Uběhlo jen 85 sekund a Třinečtí se radovali znovu. Daňo se protáhl kolem Solovjova, svůj průnik zakončil přesnou střelou pod horní tyčku a Oceláři rázem vedli.

Výběr trenéra Miloše Holaně se snažil srovnat skóre, ve třetí části však nevyužil dvě přesilovky. Nevyšla ani závěrečná hra v šesti bez brankáře Stezky. Třinec náskok uhájil.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 4. zápas:

HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Pedan (Lindberg, Fridrich) - 32. M. Kovařčík (Kundrátek, O. Kovařčík), 34. Daňo (Martin Růžička, P. Vrána). Rozhodčí: Hejduk, Stano (SR) - Špůr, Zíka. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 7525. Konečný stav série: 0:4.

Vítkovice: Stezka - Solovjov, Pedan, J. Stehlík, Plášil, Koch, L. Kovář - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Bernovský, Lindberg, Fridrich - M. Kalus, Flick, Lednický - Chlán, Bitten, Dej. Trenér: Holaň.

Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, M. Zbořil - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Svačina - Chmielewski, Miloš Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články