Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Třinec poprvé v sezoně vyhrál, k triumfu nad Kometou pomohl dvěma góly Daňo

Obhájci titulu z Třince dosáhli v 5. kole extraligy na první vítězství. Oceláři zvítězili zejména díky dvěma gólům a asistenci Marka Daňa na ledě Komety 4:2. Brňané čekají na tříbodový zisk proti neoblíbenému soupeři už 13 utkání, naposledy naplno bodovali v lednu 2020.

Brno poslal do vedení v první třetině kapitán Martin Zaťovič, v závěru korigoval Luboš Horký na 2:3, ale Martin Růžička pečetil výhru Slezanů. Brno prohrálo podruhé ze tří domácích utkání před vlastním publikem v sezoně.

Hned v úvodu duelu se dostal do šance hostující Roman, který poslal puk těsně nad horní tyčku Furchovy branky.

Jeho spoluhráče nakopla první přesilovka, kterou domácí zahráli opravdu excelentně. Dvě minuty nepustili Třinecké z vlastního pásma a tlak korunoval kapitán Zaťovič svou první sezonní trefou.

Vzápětí mohl navýšit vedení Kollár, jehož nájezd však vychytal Mazanec, který se vrátil mezi třinecké tyče po jednozápasové pauze.

Brzy se pak mohl radovat z vyrovnání. Slezané bleskově využili přesilovku, kdy střelu Marinčina pohotově dorazil Daňo.

Výrazná herní i střelecká převaha Brna po první přestávce opadla, hosté zlepšili pohyb a převzali útočnou iniciativu. Do šancí se dostali opět Roman a Čukste, jenže Furch byl vždy na místě.

Hra měla spád, rychlé akce se střídaly na obou stranách, v brněnském dresu mohl překlopit vedení na stranu domácích Vincour, u hostí opět Daňo, ale v obou situacích se vyznamenali gólmani.

Na začátku třetí třetiny získal obhájce titulu psychologickou výhodu vedoucího gólu, když rychlou přihrávku zpoza branky poslal za Furcha opět Daňo.

Pro Třinec to byl signál ke zpevnění obrany, jeho role byla usnadněna tím, že Brňanům chyběl nápad, kterým by si pootevřeli cestu k Mazancovi. Když pak přidal po rychlém brejku Svačina třetí gól, bylo prakticky rozhodnuto.

Domácím nešlo upřít snahu o korekci výsledku, ale hosté si důslednou obranou jasně došli k prolomení série bez vítězství.

Nic na tom nezměnila ani přesilovková trefa nejlepšího střelce Komety Horkého, klid na třinecké hokejky přinesl Růžičkův gól do prázdné branky.

Kometa Brno - Oceláři Třinec 2:4 (1:1, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 9. Zaťovič (Horký, Holík) , 59. Horký (Holík, Ščotka) - 16. Daňo (Marinčin, Nestrašil), 42. Daňo (Hudáček, Zahradníček), 48. Svačina (Daňo), 60. M. Růžička (M. Doudera, Voženílek). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Lederer, Synek. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 5247.

Brno: D. Furch - Holland, Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Hrbas, Gulaši, Němec - Horký, Holík, Zaťovič - Koblížek, A. Zbořil, Flek - Šalé, Malý, Kollár - Vincour, Dufek, Kratochvíl. Trenér: Pešout.

Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Hrehorčák, Miloš Roman, Nestrašil - Svačina, Hudáček, Daňo - Lyszczarczyk, Dravecký, Chmielewski. Trenér: Moták.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články