Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Třinec poosmé z devíti zápasů prohrál, tentokrát s Litvínovem

Třinec - Oceláři pokračují v utrápených výkonech. I tentokrát doma po mdlém vystoupení podlehli Litvínovu 2:5 a z posledních devíti zápasů prohráli již poosmé. Dva góly hostů vstřelil Richard Rapáč a i díky němu Verva protrhla sérii šesti porážek za sebou na třineckém ledě. Dnešní porážkou mimochodem Třinec přenechal svému soupeři páté místo v průběžné tabulce.

I když třinecký kouč Josef Turek mohl uschopnit zkušené beky Hrabala a Galvase, forma se s nimi Ocelářům nevrátila. Před začátkem play-off se jim naopak obloukem vyhýbá a dvě neproměněné šance litvínovského Hübla během prvních tří minut dávaly tušit, že to dnes nebude jiné. Třinec znovu nemohl rozvinout svůj obvyklý nátlakový hokej, pár šancí však měl. Polanského blafák v páté minutě v rozkleku bravurně zlikvidoval Francouz, ale od prvního gólu Hanzla, který puk zpoza branky zasunul za Hamerlíka, začali tempo hry diktovat Severočeši.

Díry v třinecké obraně byly vodou na jejich mlýn. Litvínov se přes střední pásmo snadno dostával do nebezpečných příležitostí, ale Rapáč ani Hanzl ty svoje nedali. Málokdo z třineckých fanoušků tušil, že když ve 20. minutě Růžičkovi ve vyložené šanci před prázdnou brankou přidržel patrně nedovoleně hůl jeden z litvínovských hráčů, bude to nadlouho poslední rozruch před Francouzem.

Litvínov opanoval druhou část a převahu vyjádřil i třemi góly. Poté, co úplně bez problémů přežil třineckou přesilovku, vyrazil do brejku a po Martynkově přihrávce Ručinský dokonale vymetl levý horní růžek. Hosté byli po druhém gólu ve všech směrech lepší a navrch stříleli krásné góly. Ručinský po vzoru Martynka vybídl k třetí trefě do odkryté klece Hübla a švihem parádně zavěsil ještě Rapáč.

Domácí sice v třetím dějství přidali, ale k ideálu se jejich výkon ani nepřiblížil. Zvýšená aktivita vedla jen k čestnému gólu Orsavy, na který však brzy odpověděl využitým sólem Rapáč. Jeden bod si z nevydařeného zápasu alespoň odnesl lídr kanadského bodování Růžička, který 63 sekund před koncem přichystal druhou branku Bonkovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy ze zápasu Třinec - Litvínov

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 2:5 (0:1, 0:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 43. Orsava (Hrňa, Kania), 59. Bonk (M. Růžička, Varaďa) - 8. Hanzl (Martynek), 28. Ručinský (Martynek, Zeman), 30. Hübl (Ručinský, Baláž), 33. Rapáč (J. Černý), 53. Rapáč (Gula, Pšurný). Rozhodčí: Baluška, Konc (oba SR) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 3361.

Třinec: Hamerlík (33. Hrubec) - Roth, Galvas, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Kania, Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Rákos - Klimenta, Polanský, Adamský - Hrňa, Zagrapan, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.
Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Baláž, Piroš, Ručinský - Rapáč, Černý, Pšurný - Martynek, Hanzl, Gerhát. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Josef Turek (Třinec): "Odehráli jsme slabý zápas. Poslední zápasy byly i přes porážky z naší strany aspoň na sto procent, dneska to bylo ale jen na takových osmdesát. Takhle se o šestku nehraje, celé mužstvo hraje slabě. Litvínov hrál naopak velmi dobře a byl lepší."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Po dlouhé době jsme vyhráli v Třinci a já musím pochválit celé mužstvo za hru, kterou jsme předváděli. Předvedli jsme přesně to, co jsme chtěli hrát - na brejky a z nich dát nějaké góly. Důležité bylo, že jsme šli do vedení, a pak taky to, že jsme nebyli moc vylučovaní, protože Třinec má výborné přesilovky. Při hře pět na pět jsme byli kvalitní a nepouštěli Třinec do tlaku."

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články