Třinec po obratu ve druhé třetině zdolal Spartu 3:2

Třinec - V rámci 17. kola extraligy hostil Třinec v prestižním duelu pražskou Spartu a po obratu ve druhé části, ve které vsítili domácí Oceláři tři branky, udělali rozhodující krok ke konečnému vítězství 3:2. Vítěznou branku vstřelil podobně jako v prvním vzájemném utkání sezony Petružálek, Pechovo snížení už k bodům pro Spartu nevedlo.

Utkání Oceláři Třinec - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Třinec po dvou těsných prohrách na domácím ledě nezačal kdovíjak ani třetí zápas v řadě. Sparta ho v útočném pásmu k ničemu nebezpečnému nepustila a z brejků si naopak vytvářeli šance Pražané. Vrána si v osmé minutě vylámal zuby na Hrubcovi a o dvě minuty nato v přečíslení z gólové parkety minul branku. Ujala se tak až rána, která tak gólově nevypadala. Čajkovský však v přesilové hře využil zakrytého výhledu třineckého brankáře a jeho pokus od modré čáry prošel do sítě.

"První třetinu jsme hráli špatně. Nedokázali jsme se udržet v pásmu Sparty. Od druhé třetiny jsme ale převzali taktovku, byli jsme silnější s pukem a nakopl nás i ten rychlý a šťastný vyrovnávací gól," řekl třinecký útočník Jiří Polanský.

Třinec se probral po prvním návratu z kabin a jistě k tomu přispěl i vyrovnávací gól, který padl také v přesilovce. Marosz zvolil z ostrého úhlu drzou kličku do záporného úhlu, ale nahozený puk před branku do vlastní sítě usměrnil sparťan Nedomlel.

Domácí pak převzali iniciativu a byli mnohem silnější na puku než v úvodní dvacetiminutovce. Po přečíslení dva na jednoho vyzrál na Pöpperleho ranou k tyči Polanský. Sparta se vymanila z tlaku díky dvěma slepeným třineckým vyloučením. V přesilovce mohla i vyrovnat, ale Formanův pokus Nosek odpálil z prázdné branky a puk za čáru nepropasíroval ani Kumstát.

Třinci naopak v 38. minutě po hostující chybě v obranném pásmu rychlý kontr vyšel na jedničku a Petružálek po Maroszově pobídce zblízka nezaváhal. Dravecký mohl v samém závěru druhé části zvýšit i na třígólový rozdíl, ale ze sóla Pöpperleho nepřekonal.

"Ve druhé třetině jsme vypadli ze hry a z toho, co se nám dařilo první třetinu. Třinec nás přečísloval, dal dva rychlé góly a to byl asi zlom. V závěru už jsme to nedohnali," řekl Čajkovský.

Už v třetí části nedoklepl skákavý puk z kroku do odkryté branky ani Růžička, a tak utkání ve 49. minutě zdramatizoval kontaktním gólem Pech. Pražané v závěru měli tlak, který ještě vystupňovali v power play, Hrubce ale už potřetí nepřekonali.

"Byly tam situace, kdy se dalo vyrovnat. Ale domácí gólman toho hodně pochytal. Ten zápas jsme ale ztratili ve druhé třetině," řekl Čajkovský.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Marosz (Špirko, Hrabal), 26. Polanský (Adamský), 39. J. Petružálek (Marosz) - 14. Čajkovský (P. Vrána, Forman), 49. Pech (A. Kudrna). Rozhodčí: Úlehla, Hradil - Blümel, Hlavatý. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 4922.

Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Hrabal, Jank, Kania, M. Doudera - M. Růžička, Marosz, J. Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Jašek, Špirko, J. Sýkora. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Sparta: Pöpperle - Čajkovský, J. Mikuš, Kalina, Gernát, Piskáček, Nedomlel, Barinka - Uher, P. Vrána, Forman - Ihnacak, J. Hlinka, Klimek - A. Kudrna, Pech, Kumstát - Černoch, Cingel, M. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Vladimír Kýhos (Třinec): "První třetina byla v režii hostí, kteří byli agresivní, rychlí, moc prostoru nám nedávali. Tam jsme měli hodně problémů. Inkasovali jsme z přesilovky, na které jsme se sice připravovali, zároveň se ale velmi těžko brání. Ubráněná oslabení dnes rozhodla. Ve druhé třetině jsme měli štěstí, vyhazovali jsme puky i z prázdné brány. Utkání jsme si pak dobře pohlídali, a i když jsme inkasovali ještě jeden gól, tak jsme závěr zvládli dobře."

Jiří Kalous (Sparta): "Ztráta bodů mě mrzí. V první třetině jsme měli dobré pasáže a domácí jsme k ničemu nepouštěli. Dostali jsme se do jednobrankového vedení, od druhé třetiny se to ale úplně obrátilo. Tam jsme udělali nepochopitelné chyby, které domácí potrestali a odskočili na dvě branky. Manko se nám bohužel nepovedlo dotáhnout na bod. Chyby, které rozhodují zápasy, neustále opakujeme, navíc střílíme strašně málo branek. Máme na čem pracovat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články