Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CZ FIGHTERS FOR VETERANS

Třinec nepřipustil překvapení a přiblížil se Spartě na bod

Kvalita v zápase druhého s předposledním se ukázala. Třinec zvítězil 5:2 a protáhl sérii svých výher už na sedm, zatímco Zlín se dál trápí a vítězství se nedočkal už ve čtvrtém zápase, zatím nezískal ani bod. V Třinci stihl jen vyrovnat na 1:1 a pak už v závěru snížit na konečný výsledek. 

Třinec - Zlín
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Začali jsme dobře a pokračovali v tom celý zápas. Sice taky hráli dobře a zachytal jim výborně i gólman, ale moc šancí jsme jim nedali a ty svoje využili," zhodnotil zápas třinecký obránce David Musil, který si připsal asistenci u prvních dvou gólů domácích.

Třinec otevřel skóre už ve třetí minutě. Hrehorčák využil roztažené obrany, projel hladce středem útočného pásma až Kořénkovi, jehož překonal střelou nad vyrážečku. Hosté vyrovnali z první přesilové hry - Dufkovu přihrávku usměrnil z mezikruží uzdravený Fořt za záda Štěpánka.

Oceláři si vzali vedení rychle zpět. Musilovo nahození zastavila hradba těl před brankou, volný puk si našel Kofroň a dal svůj úvodní gól sezony. Dvě velké šance domácích ještě zahodil v úvodní třetině kanonýr Růžička. Na druhé straně trefil z otočky horní tyč Ondráček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Zlín

Domácím patřila i díky třem přesilovým hrám první polovina prostřední třetiny. Jednu využil střelou z mezikruží Špaček. Stejný hráč ještě mohl ve 39. minutě zvýšit, ale minul zcela odkrytou branku.

Na začátku třetí třetiny se Kořének vytáhl proti Stránskému a Hrňovi. Jakoukoli další naději Zlína na zvrat vzal faul Karafiáta. Hostující útočník oplácel v předbrankovém prostoru Michalu Kovařčíkovi krosček a za sekání byl vyloučen na pět minut plus do konce utkání. Třinecký centr, který obdržel menší trest, se po zákroku držel za místo v oblasti slabin.

Zlín sice ve hře čtyři na čtyři dostal do přečíslení, ve kterém Štěpánek ale vychytal zblízka Gazdu. Kotouč se následně ještě snažil zpod třineckého gólmana vydolovat a dorazit důrazný Vopelka a byl vyloučen za sekání. Rozhodčí mu ještě udělili osobní trest za řeči. Až klasickou přesilovku pět na čtyři využil Hrňa střelou z pravého kruhu.

Dravecký zvýšil už na 5:1, když se v úniku prosadil bekhendovým blafákem. Skóre v předposlední minutě jen kosmeticky upravil Okál, který v sólu naznačil Štěpánkovi blafák a nechal mu puk projet mezi betony. Třinec i tak porazil Zlín i potřetí v sezoně.

"Zdéňa Okál je strašně šikovný v těchto věcech. Když si věří, umí s pukem takzvaně nemožné. Zkouší to často. My už víme, co od něj můžeme čekat, a dáváme si pozor. Ale když to na začátku zkusil, tak nás také několikrát napálil," uvedl dvacetiletý Kořének, který i přes pět inkasovaných gólů hodně šancí pochytal a Hamrlík ho chválil. I jeho čtvrtý start v extralize ale skončil prohrou. Třinec porazil Zlín i potřetí v sezoně.

Třinecký kouč Václav Varaďa svůj tým chválil. "V úvodní třetině jsme si vytvářeli spoustu šancí. Jen byla škoda, že jsme je nevyužili a neodskočili jsme více. I když Zlín také hrozil. Měl spoustu střel, ale hráli jsme nesmírně obětavě. Zblokovali jsme toho spoustu a Kuba (brankář Štěpánek) nás podržel v důležitých chvílích. S blížícím se play off budou hrát speciální týmy velkou roli a v přesilovce jsme si pomohli. I když nám to Zlín ztížil, vyhráli jsme zaslouženě."

Martin Hamrlík ze Zlína uznal, že porážka odpovídala průběhu: "Třinec vyhrál zaslouženě, ale neodehráli jsme vůbec špatné utkání. Nedáváme moc gólů, tím pádem jsme měli k bodům daleko. Dva góly proti Třinci je málo."

HC Oceláři Třinec - PSG Berani Zlín 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Hrehorčák (D. Musil, O. Kovařčík), 12. Kofroň (D. Musil), 22. Michael Špaček (M. Kovařčík, Freibergs), 47. Hrňa (Michael Špaček, M. Kovařčík), 57. Dravecký (Gernát, Miloš Roman) - 10. Fořt (Dufek, Řezníček), 59. Okál (J. Svoboda, D. Nosek). Rozhodčí: Obadal, Pešina - Komárek, J. Svoboda. Vyloučení: 5:5, navíc Karafiát 5 min. a do konce utkání, Vopelka (oba Zlín) 10 min. Využití: 2:1. Bez diváků.

Třinec: J. Štěpánek - Gernát, M. Doudera, D. Musil, Freibergs, M. Adámek, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - O. Kovařčík, Michael Špaček, M. Kovařčík - Kofroň, Marcinko, Hrehorčák - Hrňa, Miloš Roman, Dravecký - Ramik. Trenér: Varaďa.

Zlín: Kořének - Gazda, Řezníček, Ferenc, M. Novotný, D. Nosek, Žižka, Matyáš Hamrlík - Dufek, Fořt, Kubiš - J. Svoboda, Vopelka, Okál - Šlahař, P. Sedláček, Sebera - J. Ondráček, Karafiát, Václavek. Trenér: R. Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články