Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Třinec nepočítá s kapitánem Kleslou, odchází i dalších šest hráčů

Třinec - Hokejisty Třince opustí kapitán Rostislav Klesla. Čtyřiatřicetiletý obránce Ocelářů se nehodí do nové strategie klubu a vedení loňského finalisty extraligy s ním jedná o ukončení smlouvy. Třinec nepočítá rovněž s útočníky Tomášem Plíhalem, Kamilem Krepsem, Jakubem Orsavou a Radoslavem Tyborem a obránci Tomášem Slovákem s Richardem Stehlíkem, kterým skončily kontrakty.

Sport
zdroj: ČT4

Bývalý hráč Columbusu a Phoenixu Klesla, který odehrál 677 utkání v NHL, pod Javorovým nedodrží smlouvu a po dvou letech se s Třincem loučí. "Myslím, že kádr potřebuje trochu okysličit, je už nějakých čtyři, pět let pohromadě. Oceláři mají dobrou mládež, chceme jí dát ve větší míře prostor v áčku, takže někteří hráči musejí i odejít," řekl nový kouč Vladimír Kýhos, který s Oceláři zahájil letní přípravu.

Na prvním srazu už neměl ani útočníky Plíhala, Krepse, Orsavu, Tybora a beky Slováka se Stehlíkem, kteří do týmu přišli v závěru uplynulé sezony. "Pracujeme ještě na nějakých změnách, ale zatím není nic finalizováno. Jak už řekl Vláďa Kýhos, naše mládež je na vzestupu, chceme se více orientovat na odchovance a co možná nejvíc je zařazovat do týmu," řekl generální manažer klubu Pavel Marek.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejový Třinec mění koncepci, odejde z něj sedm hráčů

Zatím jedinou staronovou tváří je nejlepší střelec ročníku 2014/2015 Erik Hrňa, který se vrátil z hostování v Plzni. Se Škodou klub jedná i o trvalém přestupu slovenského křídelního útočníka Jána Sýkory, který v dresu Ocelářů zatím jen hostoval.

Třinec po loňském finále zůstal v této sezoně daleko za očekáváním. Až na poslední chvíli si zajistil účast v předkole play-off, kde vypadl se Zlínem a skončil desátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články