Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Třinec narazí po reprezentační přestávce na Mladou Boleslav, Plzeň uvidí západočeské derby

Pikantní obsazení bude mít duel 18. kola extraligy mezi vedoucí Spartou a Hradcem Králové. Poprvé na sebe narazí jako soupeři hradecký trenér Vladimír Růžička starší se svým synem, který hraje za Pražany. K vidění bude i zajímavý zápas mezi pátým Třincem a třetí Mladou Boleslaví a v Plzni dojde na derby s Karlovými Vary. Souhrn kola a sestřihy všech utkání sledujte v rámci pořadu Buly na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v pátek od 22:20.

Hradec Králové chce zabrat na ledě vedoucí Sparty

Sparťané díky výhře nad Kladnem v dohrávce 10. kola navýšili vedení už na šest bodů. "Je to krásný pocit. Určitě je lepší být první než na kterémkoliv jiném místě. Doufám, že to vydrží, ale sezona se rozhoduje až na konci. Musíme makat dál a dobře se připravit na Hradec, kde jsme naposledy prohráli," připomněl útočník Miroslav Forman.

Speciální bude zápas pro útočníka Vladimíra Růžičku, jenž se poprvé v extralize postaví týmu, kterému ze střídačky šéfuje jeho otec. "Určitě s klukama něco vymyslíme, bude to mít drahé," smál se Forman.

Hradec Králové poslední dva extraligové zápasy nebodoval, ale po pauze začal výhrou nad Mannheimem v úvodním osmifinále Ligy mistrů. "Sparta je kvalitní tým s velkými jmény, ale jen jména ve sportu vítězství nedělají. Hledíme si sami sebe a jedeme tam urvat nějaké body. Máme kvalitu i tým na to, abychom je začali sbírat," prohlásil obránce Mislav Rosandič.

Šlágrem kola je duel pátého Třince s třetí Mladou Boleslaví

Třinec v posledních třech zápasech proti Mladé Boleslavi nebodoval, což je série, na kterou není úřadující mistr zvyklý. Až na dlouhodobě zraněné Růžičku s Matyášem by kouč Václav Varaďa měl vybírat sestavu z kompletního kádru.

Středočeši mají jen o bod víc než Oceláři. "Je úplně jedno, na jakém místě v tabulce teď jsme. Například Sparta loni byla v listopadu první a pak se horko těžko zachraňovala v desítce, aby vůbec hrála play-off. Zase musíme začít od začátku a soustředěně. Chceme naše výkony zase o něco posunout," řekl trenér Pavel Patera.

Ostravané čekají na výhru za tři body, ale čeká je Kometa

Vítkovice čtyři z posledních pěti zápasů prodlužovaly a už téměř měsíc vyhlížejí vítězství v normální hrací době. Z posledních 11 vzájemných zápasů Kometu porazily jen jednou.

"I přes porážky v posledních zápasech je síla Komety především v útoku nesporná. Vedle jiného se musíme poučit i z průběhu našeho prvního vzájemného střetnutí, do kterého jsme nastoupili se zbytečně přehnaným respektem, byli jsme zakřiknutí, to už nesmíme opakovat," prohlásil trenér Jakub Petr, který nemůže počítat se zraněnými Kurovským a Němcem. K dispozici by měl být naopak nově lotyšský útočník Razgals.

Brno vyšlo třikrát po sobě naprázdno. "Chceme zlomit tu sérii tří zápasů bez vítězství. Musíme se vyvarovat výpadků hlavně v obraně. Dáváme sice dost gólů, ale děláme chyby v defenzivě a máme ve hře dost hluchých míst," uvedl trenér Petr Fiala. Do kádru se vrátil Dočekal ze Sparty.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Kometa Brno

Západočeské derby se odehraje v Plzni

Druhá Plzeň se stejně jako Hradec Králové rozehrála v Lize mistrů, ale podlehla Lausanne 1:2. Nyní narazí na šesté Karlovy Vary. Mezi týmy je jen dvoubodový rozdíl. "Vary nejsou žádným otloukánkem, ale to není v extralize nikdo. Hrají výborně, mají mladší tým jako my, hodně bruslivý, nelze je podceňovat. Chceme se pořád posouvat dopředu. Tabulka je hodně vyrovnaná a je nutné pokaždé bodovat," řekl útočník Miroslav Indrák.

Hokejisté Energie patřili před sezonou k adeptům sestupu, podobným předpovědím se ale rázně postavili. "S dosavadním umístěním musíme být spokojení. Je to asi možná i o malinko víc, než v co jsme před sezonou doufali. Na druhou stranu bodů jsme mohli mít i o malinko víc. Mrzí nás hlavně ty poslední dva zápasy před pauzou (v Kladně a s Olomoucí)," řekl asistent trenéra Tomáš Mariška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Olomouc

Nastoupí Hrachovina v dresu Bílých Tygrů už proti Litvínovu?

Liberec se před pauzou hodně zlepšil v defenzivě, když inkasoval jen tři góly ve třech vítězných vystoupeních. Přesto získal posilu do branky, když se dohodl na smlouvě s Dominikem Hrachovinou. "Nenachází se v ideální fázi své jinak skvěle rozjeté kariéry. Byť je ještě stále velmi mladý, má za sebou úspěšné roky ve Finsku, ale i poslední dvě nepodařená angažmá v KHL a Švýcarsku. Nechybí mu ale chuť a síla se sezonou něco udělat," uvedl sportovní ředitel Filip Pešán.

Pod Ještěd dorazí Litvínov, kde trenér Jiří Šlégr sáhl k trochu netradičnímu kroku: na pomoc k řešení bídné hry v přesilovkách přizval kamarády a bývalé spoluhráče Roberta Reichela, Martina Ručinského či Roberta Langa. "Jsem rád, že kluci byli ochotní nám pomoci. Nejen slovně a v kabině, ale že šli na led, kde ukázali konkrétní věci. Věříme, že to pro nás bude přínosem," prohlásil Šlégr.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Liberec

Kladno chce napravit dohrávku, proti bude Zlín

Důležitý souboj sousedů v tabulce těsně za první desítkou čeká Kladno a Zlín. Rytíři nezvládli dohrávku na ledě Sparty a prohráli vysoko 2:6. "Chtěli jsme vyhrát, ale moc dobře víme, že zápasy v pátek a pak v neděli v Olomouci pro nás budou daleko důležitější, snad si tam přeneseme lepší formu," přál si hrající majitel klubu Jaromír Jágr.

Berani v týdnu rovněž hráli a porazili Brno 5:4. "Těší nás, že po reprezentační pauze jsme začali výhrou. V Kladně nás ale čeká těžký soupeř, který hraje disciplinovaný hokej. Klíčovou postavou domácích je samozřejmě Jaromír Jágr, důležitý pro případný úspěch bude ale hlavně náš výkon," řekl trenér Robert Svoboda. Dlouhodobě mimo hru jsou Kašík a Žižka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Pardubice

Olomouc jede do Pardubic

Poslední Pardubice hostí desátou Olomouc, na kterou ztrácejí čtyři body. "Rádi jim oplatíme porážku, co jsme tam utržili my. Čeká nás zápas po pauze a musíme se do toho rychle dostat. Po dnech volna to bývá jiné, jsme rádi, že už utkání přijde," řekl kouč Radek Bělohlav. Chybí jen Poulíček.

Olomouc v posledním utkání před přestávkou zabrala v Karlových Varech a po 12 dnech se pokusí zlepšený výkon zopakovat v Pardubicích. "Nejen v Pardubicích, ale i v dalším utkání proti Kladnu. Oba to jsou zápasy, kterým přikládáme velkou váhu a chceme v nich uspět. Samozřejmě budeme chtít podat výkon, který jsme předvedli ve Varech," řekl trenér Zdeněk Moták. Hanákům se navíc do hry vrací po zranění útočník Knotek, na marodce jsou Káňa a Kolouch.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články