Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Třinec musel duel v Olomouci otáčet, rozhodly zásahy bratrů Kovařčíků

Hanáci vedli ve 43. kole extraligy nad Třincem už 2:0, přesto si ze zápasu neodnesli ani bod. Oceláři otočili výsledek po trefách Matěje Stránského a obou bratrů Kovařčíků na konečných 3:2. Slezané se radovali pošesté v řadě, Mora naopak padla popáté z posledních šesti utkání.

"Tady to nikdy není lehké, dlouhodobě se nám tu moc nedaří. Minulý zápas jsme tu dostali šestku, tak jsme dnes chtěli hrát poctivý hokej. Naštěstí jsme otočili nepříznivý stav a vyhráli jsme. Chodili jsme před brankáře a pak nám tam spadly dva slepené góly. Semkli jsme se a ukázali jsme charakter," radoval se Ondřej Kovařčík.

Po úvodních minutách bez větších šancí Olomouc otevřela skóre zápasu v přesilové hře v polovině první třetiny. Nahodil vystřelil z pravého kruhu a puk před Štěpánkem ještě tečoval Knotek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Třinec

Chvilku po inkasované brance se před Konráda protáhl Růžička, jenže domácího brankáře nepřekonal. Ve velkých šancích se vzápětí ocitli bratři Kovařčíkové. Michal před prázdnou brankou promáchl pobídku Špačka a Ondřej nepřekonal Konráda v samostatném úniku. Zvýšit olomoucké vedení mohl naopak Gřeš, ale jeho pokus propadl Štěpánkovi jen vedle branky.

Třinec v závěru první a na začátku druhé třetiny nezahrál dobře přesilovou hru pěti proti třem a Konráda pořádně neohrozil. Brzy poté navíc sám podruhé inkasoval. Burian se rozjel do rychlého brejku, stáhl si puk do bekhendu a poslal jej do sítě.

Na druhou inkasovanou branku už ale hosté našli rychlou odpověď. Růžička přihrál zpoza branky volnému Stránskému, nejlepší střelec soutěže se nemýlil a připsal si 28. gól v sezoně. Sedm minut před koncem druhé třetiny navíc mohl srovnat Roman, jehož střela se zastavila až o tyč Konrádovy branky.

Oceláři vstoupili aktivně také do třetí třetiny a odměnou jim za to byla vyrovnávací branka. Po pěti minutách Adámek střílenou přihrávkou našel před brankou hokejku Michala Kovařčíka, který usměrnil puk za Konrádova záda. O dvě minuty později se navíc prosadil i jeho bratr Ondřej a povedenou tečí Adámkova nahození otočil vývoj zápasu na stranu Třince.

"Do nahození jsem chtěl dát hokejku, naštěstí mě to trefilo a spadlo to tam. V první třetině mi to jednou podjelo pod lopatou, na to jsem se měl asi víc soustředit," řekl starší z bratrské dvojice.

Za domácí mohl vzápětí srovnat Knotek, ale proti jeho teči zasáhl Štěpánek a dorážka domácího útočníka zamířila těsně vedle. Po rychlém protiútoku se poté zjevil sám před Konrádem Růžička, ale klička hostujícímu střelci nevyšla a puk mu utekl za branku. Olomouc si v poslední minutě vytvořila nadějný tlak, vyrovnávací branku z něj však nevstřelila.

"S bodovým ziskem samozřejmě nejsme spokojeni, ale nemůžeme říct, že by to byl špatný výkon. Například oslabení jsme hráli dobře, protože Třinec má v přesilových hrách obrovskou sílu. Aspoň s tím můžeme být spokojeni. Důležitým momentem zápasu byla šance Nahodila za stavu 2:0, kdyby ji proměnil, tak podle mě vyhrajeme," řekl trenér domácích Jan Tomajko.

43. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: J. Knotek (Nahodil, Ostřížek), 27. Burian - 29. M. Stránský (M. Špaček, M. Růžička), 45. M. Kovařčík (M. Adámek, M. Špaček), 48. O. Kovařčík (M. Adámek). Rozhodčí: Hejduk, Micka - Rampír, Špringl. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Bez diváků.

Olomouc: Konrád - A. Rutar, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Valenta, Švrček - Bambula, J. Knotek, Ostřížek - Kunc, Nahodil, Klimek - Gřeš, Strapáč, Burian - Handl, Kolouch, Olesz. Trenéři: Moták a Tomajko.

Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Freibergs, M. Adámek, Jaroměřský - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Špaček, M. Kovařčík - Kurovský, Marcinko, Hrehorčák - Hrňa, M. Roman, Kofroň - Dravecký. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články