Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec je zpátky na vítězné vlně, Chomutov držel krok jen polovinu zápasu

Piráti drželi ve 25. kole nadějný bezbrankový výsledek na ledě Třince jen do 27. minuty, poté se ale v přesilovce prosadil Werek a na úvodní gól navázali jeho spoluhráči Marcinko s Chmielewským ještě do druhé přestávky. Oceláři nakonec přehráli Chomutov 4:1 a nadále drží pohodlný náskok na čele tabulky. Hosté padli počtvrté v řadě a zůstávají poslední, ztráta na desáté místo se tak prohlubuje.

Utkání Třinec – Chomutov
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Rozdíl v tabulce nebyl v první třetině vůbec znát. Třinec sice začal náporem a hosté na poslední chvíli zablokovali Hrňu, který se chystal zakončovat do prázdné branky, poté se ale hra vyrovnala. Větší šance si dokonce vytvářel Chomutov. Aktivní Kevin Klima, který v soutěži debutoval, se přes Musila prodral až před Hrubce, který ale skvěle zasáhl betonem a poradil si i s následnou dorážkou Dietze. Třinecký gólman ještě v brejku dva na jednoho vychytal Koblasu.

Koblasa měl první šanci i ve druhé třetině, další snahu Chomutova ale zastavil Flemming, kterého rozhodčí poslali za nešetrný faul do sprch. Otřesený Milan Doudera zamířil za asistence lékařů na ošetřovnu, kde mu ránu sešili sedmnácti stehy, do hry se už nevrátil.

"Ten zákrok nechci komentovat. Bude to automaticky posuzovat disciplinární komise, protože dostal pět minut plus do konce zápasu. Nechal bych to na nich. Nám to v konečném důsledku pomohlo," řekl třinecký trenér Václav Varaďa. "Občas se ve sportu najde takový blbec, že někomu tak vjede do hlavy. Říkal jsem Doudymu, že to tak nenecháme. Bylo to nesportovní, takhle se hráč nemůže zachovat," dodal Chmielewski.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Chomutov

Třinec se ale v přesilové hře, ve které hrál 83 vteřin i s výhodou dvou mužů v poli, nemohl dlouho prosadit. Nechyběla mu střelba ani šance, ale Chomutov odolával a po střele Rotha ho zachránila i tyč. Nakonec domácí uklidnil Werek, který se trefil z ostrého úhlu 47 sekund před vypršením dlouhého Flemmingova trestu.

Druhý gól přidal se štěstím Marcinko, jehož střelu, která šla vedle, si srazil betonem do své sítě gólman Peters. Vzápětí přihrál Kovařčík puk z vlastního pásma do prostoru na rozjetého Chmielewského, který všechny přebruslil a tvrdou ránou propálil mezi betony hostujícího gólmana.

Chomutov úplně vypadl z role, do hry se dostal až v závěru druhé třetiny, kdy Hrubec kryl nebezpečnou dorážku Klimy a také sólový únik Dudy. Třinec v závěrečné části bez problémů kontroloval zápas, navíc zahodil další, 112 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři.

"Rozhodla dobrá hra vzadu a že jsme první třetinu, která nevypadala dobře, udrželi na 0:0. V hlavě to není jednoduché, hrajete proti poslednímu a doma. Podržel nás ale Šimon, vychytal to. Pak jsme začali hrát svůj hokej, důrazně do brány, dali dva góly a už to jelo," řekl Chmielewski, který přidal čtvrtý gól z úniku.

Hrubcovi scházelo jen šest vteřin, aby oslavil třístý start za Oceláře a čtvrteční nominaci do reprezentace čtvrtou nulou sezony. Z dorážky ho však překonal Klhůfek.

HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 27. Werek (Martin Růžička, Roth), 37. Marcinko (D. Musil, Hrňa), 38. Chmielewski (O. Kovařčík), 57. Chmielewski (Galvinš, Werek) - 60. Klhůfek (Marjamäki, M. Svoboda). Rozhodčí: Lacina, Šír - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 2:4, navíc Flemming (Chomutov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4096.

Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, M. Doudera (30. Matyáš) - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Werek, Chmielewski - Dravecký, Hladonik, Christov. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Trefný - Klima, V. Růžička ml., Sklenář - T. Svoboda, Duda, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Koblasa - Marjamäki, Klhůfek, M. Svoboda. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Ohlasy trenérů:

Václav Varaďa (Třinec): "Chomutov hrál v první třetině velmi dobře, měl více ze hry a my jsme jen díky Šimonovi Hrubcovi přežili. Měl pár těžkých zásahů, nemohli jsme se dostat do tempa. Ve druhé třetině jsme se po faulu a první brance dostali do laufu. Chomutov jsme zmáčkli a vytěžili z toho další dvě branky. Ve třetí třetině jsme si velmi dobře hlídali střední pásmo a nepouštěli Piráty do nějakých velkých šancí, ale mrzí nás závěr, že jsme Šimonovi opět nepomohli k nule. Důležité jsou ale tři body. Po méně vydařeném utkání v Hradci jsme zase zabrali. Stálo nás to hodně sil. Rád bych klukům poděkoval za odbojovaný výkon proti soupeři, který nedává body zadarmo. Milan Doudera je otřesený, má sedmnáct stehů na tváři."

Jan Šťastný (Chomutov): "Odehráli jsme velice dobrou první třetinu. Měli jsme v ní dost šancí, které kdyby skončily brankou, tak by se utkání asi vyvíjelo jinak. Ve druhé třetině přišel klíčový okamžik celého zápasu, a to pětiminutový faul. Srdnatě jsme bránili pět na tři, ale na konci jsme inkasovali gól na 0:1. Domácí to hodně uklidnilo a kvalita je na jejich straně obrovská. Okamžitě chytli vítr a přidali další dvě branky. I když po situacích, kdy nás nepřehrávali, ale rozhodují detaily. Ať už přebírání hráčů u brány, nebo vyhrávání osobních soubojů. Ještě jsme chtěli ve třetí třetině se zápasem něco udělat, i když jsme věděli, že to bude ohromně těžké. Bohužel se to nepodařilo. Vyzdvihl bych ale naše oslabení ve třech proti pěti a že jsme na konci vsítili alespoň ten jeden gól."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články