Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Třinec je po pozitivních testech v karanténě, nejbližší tři zápasy byly odloženy

Hokejisté extraligového Třince jsou po pozitivním testu na koronavirus u několika hráčů v karanténě. Nejbližší zápasy Ocelářů byly odloženy. V pátek měl lídr tabulky a obhájce titulu z posledních dvou dohraných sezon nastoupit na ledě Liberce, v neděli v Karlových Varech. V původním termínu se neodehraje ani utkání s Brnem.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté Třince musí do karantény, odkládají minimálně tři zápasy

Třinečtí se potýkají se zdravotními problémy už delší dobu a v posledních utkáních jim chyběla řada hráčů základní sestavy. Po úterním ocelářském derby na ledě Vítkovic, které vyhráli Ostravané 5:2, připustil asistent trenéra Marek Zadina, že tým bojuje s virózou.

Až dosud se navzdory pokračující pandemii v této extraligové sezoně žádná utkání odkládat nemusela. Od konce listopadu však může do hlediště jen omezený počet diváků – maximálně tisíc. Od úterý má platit zkrácená karanténa ze 14 dní na pět.

Právě kvůli nepříznivé koronavirové situaci a vládním opatřením byly druhým rokem po sobě odloženy zápasy pod širým nebem ve Špindlerově Mlýně. Na dojezdu sjezdovky ve Svatém Petru se měla v prosinci odehrát dvě extraligová utkání, Kladno se mělo utkat s Pardubicemi a Sparta s Hradcem Králové. Program čítající i další zápasy byl přeložen do příští sezony.

Již před startem ročníku upravilo vedení extraligy pravidla, kdyby covid-19 zasáhl do programu a utkání se musela odkládat. Zápas může být odložen maximálně o 30 dnů, následně by ale automaticky nenásledovala kontumace. Duelem by se zabývala sportovně-technická komise hokejového svazu.

Mužstva, která chtějí postoupit do play-off, musí odehrát alespoň 50 procent utkání. V případě, že některý z týmů nesehraje plný počet zápasů, do tabulky se mu započítá počet bodů podle průměrného zisku. Alespoň polovinu základní části čítající 60 kol už odehrála všechna mužstva.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články