Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Třinec dominuje extralize, pátou výhru v řadě v Litvínově zařídil dvougólový Vrána

Úřadující mistr extraligy už prokazuje naplno svou kvalitu. Třinečtí hokejisté zvítězili v Litvínově v 18. kole po výsledku 5:2 a zapsali pátý úspěch v řadě. Za lídry tabulky se na západě Čech prosadil dvakrát Petr Vrána, dva body za gól a asistenci zaznamenal Miloš Roman.

Litvínov nastoupil na lídra extraligy bez ostychu, ale přesilovkou si k vedoucí brance nepomohl. Po přelomu třetiny a několika nevyužitých šancích udeřili v početní výhodě naopak hosté: Marcinko našel zpoza branky Vránu, jenž se pokusem mezi betony nezmýlil. Inkasovaný gól domácí nabudil k ofenzivnímu snažení, z něhož vzešlo srovnání Hrbase od modré čáry.

Do druhé třetiny Oceláři vlétli a po 21 sekundách šli díky druhé Vránově trefě do vedení. To jim však příliš dlouho nevydrželo, neboť Demel ve 27. minutě z pravého kruhu vymetl horní roh branky. Následně se scénář z první části opakoval, jelikož hráči Vervy se početní výhodou protrápili a Třinečtí se v ní zásluhou Romana opět utrhli. Zvýšit náskok mohl Růžička, v úniku však Godlu nepřelstil.

Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Ve 42. minutě už byl domácí brankář překonaný, jenomže kotouč z čáry smolně odpálil jeden z Ocelářů. V dalším průběhu Litvínovští marně dobývali obranné pásmo úřadujících mistrů, kteří ze zabezpečené obrany přidali ještě čtvrtou branku. Jistotu patnáctého bodového zisku v řadě trefil po zaváhání v rozehrávce domácích Adámek. V závěru ještě upravil do opuštěné branky Dravecký na konečných 5:2 pro hosty.

18. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 14. Hrbas (Estephan), 27. Demel (P. Straka, V. Hübl) - 12. P. Vrána (Marcinko, A. Nestrašil), 21. P. Vrána (Martin Růžička, Daňo), 33. Miloš Roman, 57. M. Adámek (Miloš Roman), 59. Dravecký (Marcinko, A. Nestrašil). Rozhodčí: Svoboda, Kika - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:2. Diváci: 2345.

Sestavy:

Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Demel, D. Zeman - P. Zdráhal, Estephan, Jarůšek - F. Lukeš, V. Hübl, P. Straka - P. Svoboda, Gerhát, Kudrna - Havelka, Latta, Zygmunt. Trenér: Országh.

Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, J. Michálek - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, Miloš Roman, Nestrašil - Kofroň, Marcinko, Šedivý - Dravecký, R. Szturc, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články