Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. Futsal liga 2023/2024

Třinec doma znovu padl, povedený návrat do utkání dokonal Zlín v nájezdech

Před dvěma dny dostali doma Oceláři šestibrankový příděl od Karlových Varů. Nyní to vypadalo, že tuto porážku napraví. V polovině zápasu vedl Třinec už 3:0, ale nakonec doma prohrál se zvedajícím se Zlínem 4:5 po nájezdech. Rozhodnutí přišlo v páté sérii z hokejky Valentina Claireauxa, Oceláři neuspěli ani ve třetím rozstřelu sezony.

Zlínští hokejisté se radují z vítězství
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Byl to takový stíhací závod. Larry (asistent trenéra Martin Hamrlík) nám napsal takový motivační papír, že se nesmíme bát vyhrát. Tak jsme se nebáli, takto to dopadlo," uvedl zlínský obránce Jakub Ferenc, který se na obratu podílel gólem, dvěma přihrávkami a proměněným nájezdem.

Úvodní třetina příliš vzrušení nepřinesla. Oba týmy si vytvořily pouze po jedné vyložené šanci. Střelu Polanského vykopl Čiliak k Adamskému, který minul odkrytou branku. Vzápětí se na druhé straně ocitl Herman sám před Kváčou, ale neprostřelil ho.

Hostující Köhler vzal v prostřední části přečíslení dva na jednoho na sebe, dostal se před třineckého gólmana, při bekhendové kličce se ale dopustil faulu. Přesilovou hru po 15 sekundách využil Stránský. Zlín při gólu promarnil trenérskou výzvu. Z rychlého kontru udeřil Michal Kovařčík a z přečíslení dva na jednoho skóroval po Draveckého přihrávce Marcinko.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Zlín

"Zbytečné vyloučení, první gól domácích. Zbytečně jsme panikařili, že chceme vyrovnat, z toho se kupily chyby. Stav 0:3 byl špatný, ale klobouk dolů před klukama, nezabalili to," uvedl zlínský trenér Robert Svoboda.

"Měli jsme chvilku výpadek. Věřili jsme ale tomu, že když budeme hrát, jak jsme hráli do té doby, tak se to musí ukázat. Byl to vyrovnaný zápas," doplnil útočník Tomáš Fořt.

Zlín gólová smršť nepoznamenala a snížil se štěstím záhy po polovině základní hrací doby zásluhou Kubiše. Ještě ve druhé třetině dal kontaktní branku Ferenc, když tečoval Šlahařovo nahození od modré čáry. Oba góly padly těsně po vypršení trestu domácího kapitána Krajíčka.

"Bavili jsme se s klukama, že nám stačí jeden gól a že to z nás spadne. Potvrdilo se to. Potřebujeme gól, abychom si dokázali, že na to máme," řekl Ferenc.

Zlín si zkomplikoval v úvodu třetí části stíhající jízdu dvěma vyloučeními. To druhé potrestal Vrána střelou mezi Čiliakovy betony. Hosté se ale nepoložili. Buchta snížil střelou zpoza pravého kruhu a Fořt z dorážky vyrovnal. Obrat měl na hokejce v přesilové hře Herman, ale Kváču neprostřelil a následně mu rozhodčí odpískali faul na třineckého gólmana.

"Asi by se nemělo stávat, že ztratíme tříbrankový náskok. Potom ještě vedeme 4:2 a zase dostaneme dva góly, které jsme si měli pohlídat. Bylo tam několik individuálních chyb. Možná jsme některé situace i podcenili a byly z toho góly. Zlín ale hrál dobře celý zápas," uvedl Lukáš Krajíček.

V prodloužení zahrozil domácí Stránský, na druhé straně Kváča vychytal v poslední minutě Fořta a Köhlera. V rozstřelu se prosadilo prvních pět střelců, za Třinec skórovali Stránský, Polanský a Chmielewski, na druhé straně uspěli Ferenc a Honejsek. Ve čtvrtém kole vyrovnal Herman a obrat dokonal Claireaux. Zlín sáhl v rozstřelu od třetí série ke změně gólmanů a do branky zamířil Huf.

"Byl výborný led. Nevím, jestli můžu pochválit třinecké ledaře, ale chválím je. Nájezdy se poté dělají o dost jednodušeji," vysvětlil Ferenc vysokou produktivitu střelců.

Úřadující mistr má za sebou dvě netypická utkání - minule utrpěl s Karlovými Vary debakl 1:6, tentokrát prohrál, přestože vedl o tři góly. "Zápas s Karlovými Vary nám vyloženě nevyšel, to všichni víme. Se Zlínem jsme do toho všichni šli po hlavě a v podstatě jsme se porazili sami. Vést 3:0, to už jsme měli vyhrát," podotkl Krajíček.

HC Oceláři Třinec - PSG Berani Zlín 4:5 po sam. nájezdech (0:0, 3:2, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 27. M. Stránský (P. Vrána, Krajíček), 28. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Hrehorčák), 29. Marcinko (Dravecký), 47. P. Vrána (Krajíček, M. Stránský) - 32. Kubiš (Ferenc, J. Ondráček), 35. Ferenc (Šlahař, Honejsek), 52. Buchta (Honejsek, Šlahař), 55. Fořt (M. Novotný, Ferenc), rozhodující sam. nájezd Claireaux. Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Diváci: 4215.

Sestavy:

Třinec: Kváča - Kundrátek, Zahradníček, M. Doudera, Krajíček, D. Musil, Galvinš - Chmielewski, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Martynek, Polanský, Adamský - Š. Novotný. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Zlín: Čiliak (od 3. sam. nájezdu Huf)- Ferenc, M. Novotný, D. Nosek, Buchta, Gazda, Freibergs, Matyáš Hamrlík - Fořt, Claireaux, Köhler - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, Fryšara, Dufek. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články