Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Třinci vystřelil v Litvínově výhru Růžička a vstoupil do Klubu hokejových střelců

Vše podstatné se stalo v první třetině, v níž padlo pět branek. Hokejisté Třince rozhodli o vítězství 3:2 v Litvínově ve 43. kole extraligy díky dvěma gólům Martina Růžičky. Kanonýr Ocelářů dvěma střelami zápěstím přesně zacílil a vstoupil do Klubu hokejových střelců. Po zranění skóroval poprvé v teprve osmém utkání v sezoně a s 250 góly v nejvyšší soutěži a reprezentaci se stal 69. členem Klubu hokejových střelců deníku Sport. 

Hokejisté Třince se radují z gólu Martina Růžičky v Litvínově
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"To jsem vůbec netušil. Myslel jsem, že mi jich chybí tak pět šest. Mám obrovskou radost. Nevím, co na to říci. Děkuji spoluhráčům za kariéru, kterou jsem měl, vlastně ještě mám," řekl dojatý Růžička bezprostředně po utkání.

Domácí začali dobře a po 47 sekundách vedli. Jarůšek se rychlým manévrem dostal zpoza branky, předal puk Hanzlovi a ten střelou ke vzdálenější tyči překonal Kváču. V sedmé minutě mohl vyrovnat Wolski, jenž se řítil od vlastní modré sám na Honzíka, kanadský kanonýr ale netrefil branku.

V polovině první třetiny se už Třinečtí dočkali. Stránský si nabruslil mezi obránce, dostal nezištný pas do jízdy od Chmielewského a s přehledem zavěsil. O tři minuty později šli hosté do vedení. Jurčík na pravém kruhu nepokryl Růžičku, který ranou bez přípravy otočil skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Třinec

Litvínovu se zanedlouho podařilo vyrovnat. Pospíšil našel na brankovišti Jarůška a ten pohodlně poslal puk za Kváču. Poté hostujícího brankáře zachránila horní tyč po Hanzlově ráně z mezikruží. V 18. minutě přidal druhou branku Růžička, jenž využil dokonalého pasu od Vrány přes šířku útočné třetiny.

Od druhé třetiny nahradil Honzíka v brance Janus. Ve 24. minutě mohl vyrovnat Jarůšek, který jel v oslabení sám na Kváču, trefil ale pouze jeho pravý beton. Na druhé straně prověřil Januse Wolski. V 34. minutě Hrňa hezkou stahovačkou oklamal Ščotku, trefil ale jen brankovou konstrukci.

V závěrečných minutách prostřední části se domácí nemohli i kvůli vyloučení vymanit z třineckého tlaku, ubránili se ale, takže mohli v poslední třetině pomýšlet na bodový zisk.

V 45. minutě Michal Kovařčík mohl pojistit náskok hostů, ale v poslední chvíli zasáhl Hanzl a puk klouzající za brankovou čáru odpálil do bezpečí. Domácí se snažili s nepříznivým výsledkem něco udělat, ale hosté si jednobrankový náskok hlídali. Na hře bylo vidět psychické rozpoložení obou týmů. Litvínovu nepomohla v závěru ani přesilovka či hra bez brankáře.

"Byl to těžký zápas, Začali jsme dobře, ale potom jsme dostali zbytečné góly. Ve druhé třetině byl Třinec lepší. Nám se už nepovedlo vyrovnat," řekl útočník Tomáš Pospíšil.

Litvínov posílil ve čtvrtek z Nových Zámků a odbyl si domácí premiéru. "Byla nic moc, když se prohrálo. Ale musíme se připravit na konec sezony. Každý ví, o co hrajeme. Se spoluhráči Jarůškem a Hanzlem jsme si sedli, celkem nám to šlo. Snad to bude pokračovat," dodal Pospíšil, který asistoval o obou gólů Vervy.

Litvínov - Třinec 2:3 (2:3, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. M. Hanzl (Jarůšek, Pospíšil), 15. Jarůšek (Pospíšil, M. Hanzl) - 10. M. Stránský (Chmielewski, Gernát), 13. Martin Růžička (P. Vrána, M. Doudera), 18. Martin Růžička (P. Vrána, Wolski). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Kajínek, Komárek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 5376.

Litvínov: Honzík (21. Janus) - J. Říha, Moravčík, Ščotka, Aliu, Kudla, Baránek, od 21. navíc Štich - Pospíšil, M. Hanzl, Jarůšek - Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Helt, Gerhát, Válek - Zygmunt, Jurčík, Trávníček. Trenér: Kýhos.

Třinec: Kváča - M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš, Roth, Gernát - Martin Růžička, P. Vrána, Wolski - Hrňa, Marcinko, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Dravecký, Š. Novotný, Adamský - Chmielewski. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články