Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Třinci proteklo derby s Vítkovicemi ve třetí třetině a prohrál už počtvrté

Do třetí části vstupovali obhájci titulu za stavu 3:2, výsledek je ovšem zase znepokojivý 3:5. Třinec prohrál i čtvrtý zápas extraligové sezony. Vítkovice otočily třemi góly ve třetí třetině i bez zdravotně indisponovaného Petera Muellera. Ostravané vedou tabulku, Oceláři jsou až dvanáctí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec – Vítkovice

Vítkovice vynesla výhra do čela soutěže. "Nepřeceňoval bych to. Jsou za námi čtyři kola a sezona je ještě strašně dlouhá. Musíme pokračovat zápas od zápasu. Teď to zatím nic neznamená," řekl Kalus. "Máme kvalitní všechny čtyři lajny a ukazuje nám to, že můžeme hrát s každým, ať je to Třinec nebo minule Hradec, což jsou silné týmy," doplnil.

Třinec vyřadil na jaře Vítkovice v cestě za zlatým hattrickem ve čtvrtfinále bez ztráty zápasu, ale rozpoložení v obou táborech bylo před prvním derby sezony opačné. Mistr odstartoval sezonu třemi prohrami, zatímco jeho rival získal sedm bodů z devíti možných.

Obhájce titulu neměnil po minulé prohře s Karlovými Vary složení obranných řad, ale hrál na sedm beků místo šesti a zpřeházel všechny čtyři útočné řady. Do branky se také poprvé v sezoně postavil Kacetl, který už ve třetí minutě zneškodnil sólový únik Fridricha. Jako první tak udeřili domácí – Daňo na hranici brankoviště tečoval Hudáčkovu střelu.

Už za 24 sekund ale vyrovnal agilní Fridrich, který po vyhraném vhazování překonal Kacetla schovanou střelou přes chumel hráčů. Autor prvního gólu Vítkovic mohl z brejku dva na jednoho otočit skóre, ale v minisouboji tentokrát uspěl třinecký brankář.

Oceláře dostal znovu do vedení Růžička z dorážky a zvýšit mohl Daňo, ale jeho průnik zastavil špičkou brusle Stezka. Ukazatelem skóre tak pohnul na druhé straně Bukarts, který vymetl horní růžek branky. Za dvě minuty domácí znovu vedli: Růžička vyslal do úniku Voženílka, který nastupoval nově v elitní lajně a prosadil se střelou mezi tělem a vyrážečkou Stezky.

Vítkovičtí našli odpověď i potřetí, když svůj debut v extralize ozdobil precizní střelou Macias. Osmnáctiletý útočník se trefil pár sekund po vypršení přesilové hry z úhlu přesně mezi Kacetlovo rameno a horní tyč. O chvíli později bylo s domácími ještě hůř. Od modré čáry vypálil Koch a Kalus jeho střelu tečoval mezi Kacetlovy betony. Domácí v závěru odvolali gólmana, ale Bernovský završil obrat a pečetil výhru Ostravanů.

"Domácí šli do vedení, ale co bylo pro nás důležité a mohlo být v utkání klíčové – pokaždé jsme kontrovali a po inkasovaném gólu rychle vyrovnali. Třinec byl ve druhé třetině lepší a odskočil nám, smekám ale před hráči, jaký výkon předvedli ve třetí třetině," řekl trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Třinec je s jediným bodem až dvanáctý. "Musíme být více zodpovědnější," zopakoval Voženílek několikrát v průběhu rozhovoru s novináři. "Víme, že tým je velice kvalitní, zkušený a v minulé sezoně dokázal takové zápasy dotáhnout do vítězného konce. Pořád věřím, že na to navážeme."

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 3:5 (1:1, 2:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 8. Daňo (L. Hudáček, Kurovský), 25. M. Růžička (Marinčin, M. Doudera), 34. Voženílek (M. Růžička, Marinčin) - 9. Fridrich (Lindberg), 32. Roberts Bukarts (Bernovský), 46. Macias (Dej, Marosz), 53. Kalus (Koch, Raskob), 59. Bernovský. Rozhodčí: Kika, Obadal - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 4601.

Sestavy:

Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Hrehorčák, Miloš Roman, Nestrašil - Kurovský, Hudáček, Daňo - Lyszczarczyk, Dravecký, Chmielewski. Trenér: Moták.

Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, J. Stehlík, Gewiese, Raskob, Koch, L. Kovář - Lakatoš, Marosz, L. Krenželok - Bernovský, Lindberg, Fridrich - Macias, Krieger, Roberts Bukarts - Kalus, Chlán, Dej. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články