Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Třígólový Hyka: Hattrick chutná parádně, puk přidám na poličku

Chomutov - Útočník Tomáš Hyka byl ústřední postavou úvodního předkola play-off mezi Chomutovem a Mladou Boleslaví. Ve třetí minutě měl na svém kontě už dvě gólové trefy a hattrick završil ještě před polovinou utkání zásahem na 5:1. Chomutov, který krátce předtím snížil, tak definitivně skolil a hlavní měrou se zasloužil o první bod Středočechů v sérii po výsledku 7:1. Hyka však ocenil i mladoboleslavského brankáře Maxwella.

Tomáš Hyka z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Hyka už ve 20. sekundě utkání proměnil trestné střílení poté, co jej fauloval v úniku Ondřej Dlapa. Vzápětí zvýšil na 2:0 v přesilové hře. Když se Piráti nadechli a jednou brankou zdramatizovali utkání, vstřelil svůj třetí gól a bylo rozhodnuto. "Hattrick chutná parádně, ale hlavní je, že jsme vyhráli a napadalo nám to tam," uvedl Hyka.

"Puk přidám na poličku, je to první hattrick v play-off a druhý v extralize," uvedl mladoboleslavský odchovanec, který má za sebou také dvouleté působení v zámořské juniorské QMJHL v Gatineau a rok ve Švédsku, kde hrál za Färjestad i druholigové Västeras. Premiérový třígólový zápas v extralize oslavil na konci ledna 2015 při domácí výhře nad Spartou 6:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Mladá Boleslav

Při trestném střílení překonal Jána Laca střelou zápěstím z mezikruží. "Věděl jsem, že chci vystřelit. V poslední chvíli se mi puk trochu postavil. Puk šel do sítě asi od horní tyčky, takže to bylo šťastné," popsal Hyka.

Při své třetí trefě se dostal před gólmana Tomáše Krále, forhendem poslal puk pod jeho betony a gól potvrdil až videorozhodčí. Puk se totiž schoval u levé tyčky. "Viděl jsem jenom, že jsem to dával mezi nohy, ale nevěděl jsem, jestli to byl gól. Bylo to se štěstím, ale jsem za to rád," přiznal.

Hyka ale vysokou výhru na úvod série, která se hraje na tři vítězná utkání, nepřeceňuje. "Jeden zápas nic neznamená, další zápas se začne zase od nuly. Musíme hrát stejně, mít pohyb a čekat na šance. My góly z brejků dáme, hráče na to máme," naznačil recept na další úspěch. "Nesmíme se uspokojit, že jsme vyhráli 7:1, protože příště to může skončit 1:0. Chomutov to určitě hodí za hlavu, takže na ně musíme znovu vlétnout."

Rozdílovým hráčem byl i Maxwell, jenž pochytal 45 střeleckých pokusů. "Brandon je jeden z hlavních klíčů našeho úspěchu. Výborně nás podržel, protože Chomutov šance měl," pochválil spoluhráče.

Když Hyka v 26. minutě utnul naděje Pirátů, kteří o chvíli dříve snížili na 1:4, utkání se i podle slov trenéra Chomutova Vladimíra Růžičky staršího už jen dohrávalo. "Asi to byl zlom zápasu, protože Chomutov potom trochu rezignoval," dodal Hyka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články