Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tříbodový Černoch dotáhl Energii k vítězství, Dynamo odjelo s prázdnou

Bláznivou přestřelku viděli fanoušci v Karlových Varech, kde domácí hokejisté zdolali v 54. extraligovém kole 5:4 Pardubice. Třemi body za gól a dvě asistence zazářil Jiří Černoch, v hostujícím dresu dvakrát skóroval Robert Říčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Pardubice

"Jsem samozřejmě rád, že po měsíční přestávce jsem dal ze čtyř zápasů pět branek, ale je to i díky skvělým spoluhráčům, kteří mě do šancí dostávají. Dnes jsem tam však další dvě šance spálil, takže to mě mrzí. Je to ale na nic, protože prohráváme a člověk z těch gólů nemá takovou radost," mrzelo Říčku.

Ve slušně zaplněné KV Areně sice jako první vyslal nebezpečnou střelu domácí Kulich, ale ve 4. minutě Musil za brankou domácích tak dlouho doloval puk, až ho k překvapení gólmana Lukeše propasíroval mezi jeho betony poprvé do karlovarské sítě.

Vedení hostům nevydrželo dlouho, neboť už v 5. minutě po ideální nahrávce Černocha v předbrankovém prostoru zcela osamocený Koblasa vyrovnal. Vedení na svou stranu mohl Pardubicím vrátit hned v 7. minutě ujíždějící Roman, ale jeho střela skončila jen na rameni domácího gólmana.

I ve druhém dějství nadále pokračoval útočný atraktivní hokej z obou stran. V úvodu této části byli aktivnější hráči z lázeňského města a dostávali se snadněji do příležitostí, jednu z nich využil ve 24. minutě po přihrávce Mikysky se štěstím agilní Beránek, když se jeho nepovedená střela odrazila od zad jednoho z obránců Východočechů za brankovou čáru.

Povzbuzení domácí si i v následujících minutách vytvářeli další příležitosti a jen díky výbornému Frodlovi se neujaly šance Koblasy a mladíka Jiskry. Navýšit skóre na dvoubrankový rozdíl se podařilo až v polovině zápasu Kohoutovi, který vrátil do sítě Vondráčkovu střelu do tyče. Po třetí brance přidali Východočeši na obrátkách a již po 38 vteřinách nabruslil do předbrankového prostoru Říčka a nadvakrát zakončil.

Ve 37. minutě nestihla včas vystřídat čtvrtá karlovarská formace a olympionik Blümel vrátil průběžný výsledek opět do rovnovážného stavu, branku musel ještě potvrdit videorozhodčí. Když Západočeši nevyužili na konci třetiny 87 sekund trvající přesilovku pět na tři, šlo se do šaten opět za nerozhodného skóre.

V závěrečném dějství nakonec misky vah převážili na svou stranu hráči domácí Energie. Po závaru v útočném pásmu se dostal k puku Černoch a bekhendovou střelou nad Frodlovu lapačku vrátil vedení domácím. Když Pardubičtí nezužitkovali po polovině třetiny svůj tlak v útočném pásmu, dostala se ke slovu první formace Západočechů a Mikúš zvýšil na 5:3.

Hosté se díky střelecky efektivnímu Říčkovi dostali v 58. minutě opět na dostřel jediné branky, ale k vyrovnání jim už nepomohla ani dvě minuty trvající power-play.

"O naší prohře rozhodlo to, že soupeř byl šikovnější v zakončení. My jsme tam měli také šance, ale využili jsme jich méně. Dnes těch šancí bylo hodně z obou stran a oni dali o ten jeden gól navíc. Když jsme ve druhé třetině dotáhli dvoubrankové manko na 3:3, tak jsem věřil, že už to otočíme, ale potom jsme zase inkasovali. I přesto jsem věřil, že znovu alespoň vyrovnáme, protože naše power-play nebyla vůbec špatně sehraná," litoval Říčka.

"Hráči před výbornými fanoušky podali heroický výkon, odmakali to a byli za to konečně odměněni i důležitými body, které potřebujeme do tabulky. Jsme rádi, že se nám podařilo získat s velmi silným soupeřem tři body," řekl asistent domácího kouče Tomáš Mariška.

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 5:4 (1:1, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 5. Koblasa (Černoch, M. Rohan), 24. O. Beránek (Mikyska), 30. Kohout (Vondráček), 46. Černoch (Kohout), 55. T. Mikúš - 4. A. Musil, 31. Říčka (R. Kousal, Cienciala), 37. Blümel, 58. Říčka (R. Kousal, Cienciala). Rozhodčí: Kubičík, Šindel - Gerát, Rampír. Vyloučení: 1:6. Využití: 1:0. Diváci: 2511 (omezený počet).

Karlovy Vary: Š. Lukeš - M. Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, Pulpán, Mikyska, Weinhold - Kulich, T. Mikúš, T. Rachůnek - Vondráček, Hladonik, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Osmík, Jiskra, Průžek. Trenér: Pešout.

Pardubice: Frodl - Hrádek, J. Mikuš, Košťálek, Vála, Petgrave, J. Zdráhal, Sergyjenko - Blümel, A. Musil, Hecl - Cienciala, R. Kousal, Říčka - Anděl, Poulíček, Paulovič - Švyrjov, O. Roman, T. Urban. Trenéři: R. Král.

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Bylo to pro nás velmi těžké, vyrovnané utkání. První třetina byla hodně vyrovnaná a potom jsme měli ve druhé třetině výbornou pasáž, kdy jsme hráli opravdu dobře. Odskočili jsme o dvě branky, ale bohužel ten náskok jsme zase promarnili. Jsem rád, že se nám podařilo navázat na dobrý týmový výkon proti Spartě, který sice k bodům nevedl, ale byl předzvěstí zlepšeného výkonu, který dnes pokračoval. Hráči před výbornými fanoušky podali heroický výkon, odmakali to a byli za to konečně odměněni i důležitými body, které potřebujeme do tabulky. Jsme rádi, že se nám podařilo získat s velmi silným soupeřem tři body."

David Havíř (Pardubice): "Z naší strany byla velice slušná první třetina a dobrý vstup do utkání, sice to byl trošku náhodný gól, ale měli jsme dost i jiných příležitostí na vstřelení branky. Po naší chybě ve slotu soupeř vyrovnal a ve druhé třetině Vary výborným pohybem a trošku šťastným druhým gólem a třetím v přesilovce odskočily do dvoubrankového vedení. Potom přišlo z naší strany zlepšení do stavu 3:3. Kluci pak výborně odbojovali oslabení tři na pět, ale v poslední třetině soupeř rozhodl. Nás hrozně sráží individuální chyby. A šest vyloučení na naší straně oproti jednomu soupeře je další věc, která nás trápí, to se nám venku prostě nemůže stát. Je špatné, že čtyři branky dáme a pět dostaneme a nakonec odjíždíme bez bodu."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články