Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Tři body v utkání? Proti Spartě a Třinci mám větší chuť, usmíval se Klepiš po výhře

Na vítězství se podílel třemi body, o osobním úspěchu ale nechtěl slyšet. Slávistický odchovanec Jakub Klepiš táhl Mladou Boleslav v utkání proti Spartě, proti které hraje s extra motivací. Bruslařský klub zvítězil 3:1, připsal si druhou výhru v řadě a pomalu dává zapomenout na špatný start do sezony, kdy Středočeši prohráli třikrát v řadě.

Jakub Klepiš
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

"Lhal bych, kdybych říkal, že proti Spartě je to zápas jako každý jiný. Není. Proti Spartě a Třinci mám osobně prostě větší chuť," řekl Klepiš, který do Mladé Boleslavi přišel v prosinci 2015 z Třince.

Hostující kotel na něj pořvával: "Slávisto, slávisto". "Co jiného můžou křičet? Buď tohle anebo mi ještě můžou nadávat. Takhle to je lepší," usmíval se po vítězném zápase.

Důvod k velkým oslavám však po druhém vítězství z pěti utkání v sezoně rozhodně podle jeho slov není. "Nemůžu říct, že zkažený úvod sezony je už napravený. Pořád je před námi hodně práce a pořád jsme jakoby v minusu. Ale vypadá to, že jsme na dobré cestě," přemítal hlavní strůjce vítězství Bruslařského klubu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Sparta

Úvodní přesilovkový gól Davida Bernada dokonce rozhodčí v závěru druhé třetiny nejdřív přisoudili jemu. "Já jsem se toho ale vůbec nedotkl. Nevím, jestli to prošlo přímo nebo do toho sáhl někdo jiný, ale já jsem v tom prsty neměl," potvrdil Klepiš, kterému nakonec byla připsána druhá asistence u branky na 1:1.

Druhý gól, kterým v úvodu třetí třetiny poslal Jakub Orsava domácí do vedení, už narýsoval sám. "To byla asi rozhodující situace. Hned v prvním střídání jsme překlopili vedení na svou stranu," potěšilo Klepiše. Pak už se podařilo Mladé Boleslavi vedení udržet. "Bylo to o gól, to je pořád takový složitý výsledek, protože druhý tým vždycky tlačí, ale my jsme to dokázali obětavostí a týmovým výkonem udržet."

Třetí gól pak přidal do prázdné branky sám. "Že mám tři body, je jedno, tady nejde o mě, ale o týmový výsledek. Ten je nejdůležitější," dodal Klepiš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články