Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Třetí vedení už na výhru stačilo. Zlín si veze z Plzně plný počet bodů

První vedení neudrželi, druhé taky ne, třetí už ale ano. Hokejisté Zlína přetahovanou ve 30. kole extraligy na ledě Plzně nakonec zvládli a triumfovali 4:2. Hlavní měrou se o to zasloužil Štěpán Fryšara, který vstřelil ve třetí části dvě branky. Berani porazili svého soupeře po čtyřech prohrách ve vzájemných duelech v řadě.

Během úvodní třetiny si domácí díky dobrému pohybu vynutili tlak. Již ve druhé minutě ale při přečíslení dvou na jednoho Šlahař dobrou střelou protáhl plzeňského gólmana Frodla. Jeho protějšek Čiliaka domácí rozchytali sérií nebezpečných střel. Strážce zlínské branky si ale poradil s Mertlovou tečí a během přesilovky Indiánů pohotově rozklekem vytěsnil mimo i Gulašovu ránu bez přípravy.

Udeřilo naopak trochu překvapivě na druhé straně, když ve vlastním oslabení potrestal v 18. minutě zaváhání Budíka při rozehrávce povedenou bekhendovou kličkou Ondráček. V pokračující přesilovce mohl zblízka odpovědět Straka, místo odkryté branky ale trefil jen pravou tyčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň – Zlín

"Chybělo nám trochu štěstí v předbrankovém prostoru. Úplně špatně jsme dnes nehráli, škoda toho zápasu. Šance jsme si vytvořili, ale chyběl nám gól. Oni šance proměnili," vysvětlil důvody porážky obránce Škody Peter Čerešňák, jenž nastoupil do třístého zápasu v extralize.

Domácím se podařilo vyrovnat ve 24. minutě, kdy při početní výhodě po Čerešňákově přihrávce od pravého hrazení zblízka skóroval Rob. "Bylo to při přesilovce, kdy jsme se nemohli udržet v pásmu. Dostal jsem pak od Jardy Kracíka puk do rychlosti, udělal jsem kličku obránci a posunul jsem to najíždějícímu Kondorovi (Robovi) a vznikla z toho pěkná akce," popsal situaci předcházející první plzeňské brance Čerešňák.

Za chvíli Čiliak skvěle zlikvidoval šanci Gulašovi a na druhé straně v dobré pozici selhal Ferenc. Hosté svým důrazným stylem postupně otupili plzeňský nápor kolem poloviny utkání, naopak v 35. minutě v oslabení samostatným únikem opět zahrozil Ondráček. O čtyři minuty později se chvilku po skončení přesilovky hosté radovali, když Sedláček dorážkou upravil na 2:1.

"Čiliak dnes potvrdil svojí kvalitu a řekl si o místo v brance do dalšího zápasu. Dali jsme šťastné branky a ubránili jsme i přes dvě inkasované branky přesilovky soupeře. Celkově jsme spokojení, chyběli nám dnes tři hráči základní sestavy a se třemi body odtud jsme před utkáním nepočítali," přiznal zlínský asistent trenéra Martin Hamrlík.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky po spolupráci s Kracíkem Němec při forhendovém blafáku ztroskotal na Čiliakovi, ve 43. minutě při Dufkově trestu už se ale prosadil kanonýr Gulaš. Jenže plzeňskou euforii pak z ojedinělé akce uťal v 50. minutě opakovanou dorážkou Fryšara a navíc o dvě minuty později po uplynutí Němcova trestu zvýšil po Dufkově přihrávce zpoza branky opět Fryšara už na 4:2.

"Takovou povedenou oslavu svátku jsem neočekával. První gól jsem tam pomalu dotlačil, ani nevím jak. Na druhý gól mi přihrál opět Honza Dufek zpoza brány, byl jsem tam volný a vystřelil mezi nohy. Potom už bylo dá se říci rozhodnuto," uvedl po utkání hraném na svatého Štěpána jeho jmenovec ve zlínském útoku Fryšara.

Zaskočení indiáni již přes veškerou snahu včetně hry bez brankáře nedokázali výsledek ani zkorigovat. "Chyběli nám tři důležití hráči a to nás semklo. Ubojovali jsme to důrazem a bojovností, naštěstí se nám podařilo dát góly," dodal jedenadvacetiletý hrdina Beranů Fryšara.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 24. Rob (Čerešňák, Kracík), 43. Gulaš (Kantner, Budík) - 18. J. Ondráček, 39. P. Sedláček (Dufek, Freibergs), 50. Fryšara (Dufek), 52. Fryšara (Dufek, P. Sedláček). Rozhodčí: Pražák, Roman Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5783.

Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Budík, Pulpán, Moravčík, L. Kaňák, Jank, Vráblík - Gulaš, Mertl, Kantner - V. Němec, Kracík, Vracovský - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Rob, Indrák, Pour. Trenér: Čihák.

Zlín: Čiliak - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Buchta, M. Novotný, Řezníček - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Dufek - Okál, Fryšara, Popelka - P. Sedláček, Dobiáš. Trenér: Robert Svoboda.

Ladislav Čihák (Plzeň): "Neměli jsme dnes špatný pohyb. Je to o neproměněných šancích, hlavně v první třetině jsme dnes ty góly nedali a Zlín vytěžil maximum. Dal nám branky z předbrankového prostoru, kde jsme byli málo důrazní. Snaha tam byla, ale hokej je o gólech. Musíme se z toho poučit a příště být produktivnější."

Martin Hamrlík (Zlín): "Utkání se pro nás vyvíjelo dobře. Rozhodla obrovská bojovnost podpořená výborným výkonem gólmana Čiliaka. Dnes potvrdil svoji kvalitu a řekl si o místo v brance do dalšího zápasu. Dali jsme šťastné branky a ubránili jsme i přes dvě inkasované branky přesilovky soupeře. Celkově jsme spokojení, chyběli nám dnes tři hráči základní sestavy a se třemi body odtud jsme před utkáním nepočítali."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články